Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megkérte a saját kezét?
Szerintem csak fingja nincsen róla, hogy ez hogy működik. A nővéremék is felhúzták nem sokkal később a karikagyűrűt, de együtt és mindketten.
Először megkérte a sógorom a kezét egy köves gyűrűvel. Aztán elmentek és megvették a karikagyűrűt együtt, majd tartottak egy családi eljegyzési partit, aminek a végén mondtak egy kedves beszédet és felhúzták egymás ujjára a gyűrűt. A bal kézre! Az esküvőn pedig átkerült a jobb kezükre.
Szerintem ez kicsit sok, de sok helyről hallottam, hogy így szokás, hát lelkük rajta.
Másik tesóméknál volt egy lánykérés köves gyűrűvel, majd megvették a gyűrűt és esküvőn húzták fel először. Tehát a jegyesség alatt a sógorom nem hordott gyűrűt.
Ugyanez lesz nálunk is. Már megvan a gyűrű, majd az esküvőn felhúzzuk.
Tehát szerintem csak nem volt tisztában vele.. mondd meg neki, hogy te is szeretnél sima karikagyűrűt, mert az a jegygyűrű.
Gondolom lefoglalta magát neked.
Nem fánk volt?:D
Én úgy tudom, hogy úgyy szokás, hogy egy jegygyűrűvel megkér, aztán az esküvőn a karikával elvesz.
De ez nem törvény, csak szokás. Úgy csinálja mindenki ahogy akarja. Rokonomék egyszerre húzták fel mindet az eljegyzéskor.
Számomra is szimpatikusabb, ha a férfin is látható jele van az összetartozásnak már az eljegyzéskor. Miért csak a nő van eljegyezve gyűrűvel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!