Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Én 23 vagyok, a barátnőm 16....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én 23 vagyok, a barátnőm 16. Fél éve vagyunk együtt. Nagyon komoly lány, szerintünk tartós kapcsolat lesz. Korai az eljegyzés?

Figyelt kérdés
2008. szept. 24. 16:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is korai még, mind az együtt járás időtartama, mind a lány kora miatt. Szerintem legalább 2-3 évet le kéne együtt húznotok, hogy már tényleg stabilnak legyen nevezhető a kapcsolat (állítólag a szerelem másfél év után szűnik meg, vagy alakul át szeretetté). És a 16 éves kor is még elég fiatal, olyan 19-20 éves korig mindenképp várnék vele, akkorra már felnőttebb a gondolkodása.
2008. szept. 24. 19:32
 12/36 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! Többé kevésbé hasznosak. És azt mondom igazatok lehet. Megjegyezném, hogy előző kapcsolatomban 16 évesek voltunk mindketten, mikor kezdődött fél évre rá már együtt is laktunk. Kb 6 évet éltünk együtt a 6,5 ből. Igaz, hogy nem lett végleges, de azt gondolom, hogy bár fiatal, de ő az igazi. Azt tudnotok kell még, hogy már lassan 1 hónapja együtt lakunk. (Hozzám költözött) És nem rémülne el az eljegyzéstől. (Már volt szó róla). Remélem mindig együtt leszünk. Egy tündér! :)
2008. szept. 24. 20:19
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

korai.

Mivel te vagy a 23 éves, gondolom te komolyabban tudod gondolni, de arra gondolj, hogy az a lány mé csak 16, nem igazán élte ki magát, nincs felelősségtudata, ami lehet hogy szóban mégis úgy tűnhet, de még meg kell tanulnia dolgozni, együttélni a felnőtt gondokkal, mert ha csak így belecsöppen, komolyan elege lehet majd belőled, hiszen téged okol majd a felmerülő nehézségek miatt.

Helyesbítenék közben az eljegyzés nem korai, de az esküvővel mégvárjatok..sőt ha el is jegyzed, hagyd szépen otthon a szüleinél felnőni, hogy a családjában tanulhassa meg a komoly dolgokat..

Ha pedig majd dolgozik és érettnek találod arra, hogy összeköltözzetek, hát meg lehet próbálni.

Neked kell felnőttnek lenned, mert te már túl vagy sokkal több dolgon mint ő, ha azt veszed a legnagyobb életvitelváltozási korban te a végefelé vagy ahol már beleszoktál a valóságba, őpedig most kezdi el felfedezni...szóval ne magadból indulj ki, mert neked 7 év előnyöd van..

Azt mérlegeld, hogy 7 éve te mit tudtál volna hosszú távon elképzelni, és nehezebb e a boldogulás , a munka mint gondoltad!

Szóval eljegyzés elvileg mehet, de feleslegeslenne még az is.

2008. szept. 24. 20:46
 14/36 anonim ***** válasza:
32%

A kiskorúak megrontásáról hallottál, És a liliomtiprás mit mond neked?

A Szülei mit szólnak hozzá ,hogy együtt laktok.

2008. szept. 24. 21:30
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát sok választ megnéztem én nem hiszem hogy lenne jövöje ennek a kapcsolatnak, mert 16 évesen még élik az életüket, lehet nanygon szerelmes, de váltani fog, ha nem is most 1-2 év mulva, ez nem elrettenésként mondom, inkább lakj vele és szeressétek egymást, az eljegyzés még várhat, és ha 3-4 év után is elvennéd, vedd el, mert megérdemled :D
2008. szept. 24. 22:55
 16/36 anonim ***** válasza:
86%
Az előzőnek: egyszer sem biztos, hogy váltani fog. Én 15 voltam, amikor összejöttem a 21 éves barátommal. Ő volt az első. Én most 26 vagyok, ő 32, és boldog házasságban élünk, két gyerekkel.
2008. szept. 25. 08:41
 17/36 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre számítok, hogy együtt lehetünk mindig! Boldogan!
2008. szept. 25. 08:50
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
szia.nekedtek kell eldönteni,de én is 23éves vagyok.anno én is 16évesen költöztem össze a barátommal aki 8évvel volt idösebb nálam,3év után külön mentünk.nem vesztünk össze csak szét mentünk,azt hiszem én untam meg öt.(közbe lett szakmám)akkor nálunk is felmerült az eljegyzés stb.de áldom az eszem hogy nem mentem bele.Most 23éves vagyok van 3éve vagyok férjnél egy idösek vagyunk a férjemmel(Ő az igazi)van egy gyönyörü 18hónapos kisfiunk és tudod akkor 16 évesen én is azt hittem hogy az a kapcsolat öröké tart meg hogy ö az igazi csak hát felnötem és még élni akkartam meg sok minden változott a személyiségemmel.erre gondolj hogy a lány mennyit fog változni.lehet hogy te már készen álsz a családra(eljegyzés,esküvö,gyerek)de hát még a csaj is gyerek!!!!!!!!!!!!!vigyáz mit csinálsz mert ez komoly döntést.remélem jol döntesz.sok sikert:)ha tudok segiteni irj privit:)
2008. szept. 25. 11:43
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 16 voltam mikor megismertem a páromat ő 23 és egy 6 éves kapcsolat után volt. Most 22 vagyok, még mindig együtt vagyunk, szeretjük egymást, már jó ideje együtt is élünk, de még mindig nem volt eljegyzés. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy mindkettőtöknek komolyak a szándékai, de én még várnék a helyedben, legalább míg befejezi a tanulmányait. Nem kell ahhoz eljegyzés, hogy boldogan éljetek együtt. Várhattok még néhány évet, nem késtek le semmiről.

Most már mi is tervezzük az esküvőt, hisz már mindenki ezzel nyaggatt bennünket, a párom is 29 éves már, de ha megtesszük, akkor azért lesz, mert mi szeretnénk, és lesz is rá pénzünk.

2008. szept. 28. 12:06
 20/36 anonim válasza:
100%
én 16 éves koromban nagyon szerelmes voltam egy srácba, beszéltünk eljegyzésről,házasságról... mégis 9 hónap múlva elmúlt a szerelem,és szakítottunk... abban a korban nagyon változik az ember,nem érdemes szerintem még ilyen nagy volumenű döntést hozni.
2008. szept. 29. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!