Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell-e jegyben jarni hazasssag elott?
Ti mennyi ideig jartatok jegyben? Mi ugy voltunk vele, hogy ha eldontottuk, hogy osszehazasodunk, akkor fel even belul meg is tartjuk az eskuvot. Nem jarunk elotte evekig jegyben
De kaptam nehany furcsallo megjegyzest, hogy vegul 3 honappal az eljegyzes(azt sem fujtuk nagyra, nem unnepeltuk meg, magunkban otthon felhuztuk egymas ujjara a gyurut) utan meg is eskudtunk.egyutt elunk 2 eve.
"Kell-e"
Eddig olvastam.
Semmit sem kell.
Nem kötelező, csak ha kedvetek van hozzá. Amennyire én látom a nőknek fontos ez a jegyben járás, szeretik ezt az állapotot. Amúgy ahogy elképzelem tényleg van benne valami romantikus, de én nem ragaszkodnék hozzá (nem is vagyok csaj), de ha úgy alakulna, miért-ne?
De ne aggódj, nem kell :) Ha nincs hozzá kedvetek akkor át lehet ugrani.
Semmi sem kötelező.
Nyilván vannak olyan párok is, akik otthon szép csendben megbeszélik egymással, hogy szeretnének végre továbblépni és összeházasodni, aztán másnap bemennek időpontot kérni az anyakönyvvezetőhöz. És pont. Nem bonyolítják túl.
Mások meg szeretik ezt "hagyományosan" csinálni, térdelős lánykéréssel, köves jegygyűrűvel, családi vacsorával, meg 1-2 évnyi jegyben járással, és csak azután esküsznek.
Mindenki úgy intézi, ahogy számára megfelel. Nincs olyan, hogy így "kell", csak olyan van, hogy így is "lehet".
Ha nektek nem hiányzik, akkor nincs baj.
Nálunk volt eljegyzés, szinte napra pontosan egy évig jártunk jegyben, részben mert ennyi időbe telt magabiztosan összegyűjteni az összes pénzt az esküvőre (nagy lagzit akartunk, menő nászúttal), részben meg mert én mindenképp tavaszi esküvőt szerettem volna, és hát, mit lehet tenni, ha tavasszal kér meg, azért két hét alatt csak nem lehet mindent összehozni, várni kellett a következő évig akkor már.
De én nem bánom, varázslatos időszak volt az is :) A rózsaszín felhős várakozás időszaka, szerintem ebben is van egy kis romantikus bizsergés, szerettem menyasszony lenni :)
Sosem jartam jegyben, a volt ferjemmel egy honap utan hazapdtunk ossze, a jelenlegivel 3 het utan. Sosem ertettem az eljegyzes dolgot, egy csomo baratnom mar kb 5 eve jegyben jar a pasijaval,de eskuvo meg sehol.
Szoval nekem ez fura.
két évig jártunk jegyben, mert nem volt alkalmunk esküvőt szervezni, viszont az összetartozásunkat így akartuk kifejezni.
Semmit nem "kell".
7-es!
Lehet pedig, hogy nem rossz ötlet a jegyesség, ha kipróbáltad volna lehet nem a 2. férjedet fogyasztanád néhány éven belül! ;)
Egy hónapot kell jegyben járni. Ugyanis onnantól, hogy bejelented az anyakönyvi hivatalban hogy össze akartok házasodni csak egy hónappal későbbi időpontot kaptok a szertartásra.
Letérdelni vagy eljegyzési bulit tartani nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!