Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ti kényszernek éreznétek az eljegyzést hasonló esetben? Hogy lehetne ezt megoldani?
Párommal az alapszitu nálunk az, hogy én házasságpárti vagyok, ő meg nem. Ezt le is tisztáztuk a legelején, akkor abban maradtunk, hogy meglátjuk, hogy alakulnak a dolgaink.
Részemről azóta nem hoztam fel a házasság témát (nem is lenne aktuális még, nem adottak a körülmények). Ő többször emlegette, hogy "majd egyszer" el tudná velem képzelni a dolgot.
Most szóba került az, hogy mi lesz velünk a jövőben. Összeköltözés, gyerek, stb. Én szóvá tettem, hogy nekem házasság nélkül nem kell gyerek, mert nekem az a teljes család, amire vágyom, erre ő kiakadt, hogy mit képzelek, nem kényszeríthetem arra, hogy elvegyen... Meg hogy nem attól lesz apja a gyereknek, hogy én papírt kapok.
Kicsit rosszul esett a kifakadás, tekintve, hogy soha még csak szóba se hoztam, hogy gyűrűt akarnék demoströgtön.
Beszéltünk utána, nem volt balhé, de nyilvánvalóan sérelem maradt benne, meg igazából bennem is.
Én nem akarom, hogy azért legyek majd megkérve, mert neki ez a "kötelessége" a vágyott gyerek miatt, mert magától amúgy nem tenné. Ő meg most úgy érzi, hogy kb. ultimátumot kapott, mintha én nem is vele terveznék.
Őszintén, nem igazán látom, hogy ebből a szituból hogy lehetne jól kijönni. :/ Kicsit azt érzem, hogy túl lett reagálva az egész, hiszen semmi új nem hangzott el, eddig is tudtuk, hogy másképp gondolkodunk, és így nem értem a kiakadást.
A kérdés adott: más hogy gondolkodik ilyen téren? Tényleg én vagyok a "rossz", mert "kötelezném" a házasságra? Van ilyen esetben megoldás, vagy mivel nem egyeznek a nézeteink, ezért eleve halálra ítélt a kapcsolat?
"eddig is tudtuk, hogy másképp gondolkodunk, és így nem értem a kiakadást. "
És ezt szép higgadtan megemlítetted neki? Hogy eddig is tudható volt, hogy egyszer le kell ülni beszélgetni erről és kompromisszumra jutni. Ennek lassan itt az ideje.
Lehet, hogy csak a nagy cécó riasztja, és ha két tanúval bementek aláírni, akkor belemegy. A házasság leginkább jogi értelemben fontos intézmény. Ha valamelyikőtöknek baja esik neadjisten, akkor bizony szerintem nagyon is hasznos, ha automatikusan elfogadott a viszonyotok.
Az viszont elég arrogáns dolog tőled, hogy attól érzed többnek magad más nőknél, hogy feleségül vettek. Bocsi, nem bántásból, ha kicsit jobban belegondolsz, ez nem túl "social" tőled.
Persze, írtam is, hogy beszélgettünk, nem balhéztunk, és igen, szóvá tettem neki az idézett részt is. Erre kaptam a fent említett "nem attól lesz apa" jellegű kijelentéseket.
Fogunk még beszélni a dologról (remélem), de azért neki is, nekem is le kell tisztáznunk magunkban, hogy hol van a bizonyos elfogadható kompromisszum. És hogy lehet-e a kettőből egy.
Viszont nem gondolnám magam többnek más nőknél attól, hogy feleségül vesznek. A jelenlegi önmagamnál gondolnám magam többnek. :)
Én ugyanezt mondtam páromnak. Házasság nélkül nem szülök. Ő egyetértett szerencsére nálunk ebből nincs vita. A párod reakciója szerintem megdöbbentő számomra.
Nem igazán értem az itteni válaszolóknak mi bajuk a házassággal vagy azzal ha egy nő erre vágyik. Jogos ha többnek érzi magát tőle mint barátnőként rohadtul így is van mert jogilag is felvállja a férfi, a nincs különbség tekintetében meg csak nézzék meg az illetéktörvényt meg az öröklési jogot, sok különbség van a külső dolgokban, amik könnyítik, de egy kapcsolat belső dinamikáján nem változtat. De ki így gondolja ki úgy. Igazából az fura nekem, hogy a válaszolók többsége a kérdezőnek esik, hogy mit képzel ő a házasságal (hogy merészeli) afölött meg nagyvonalúan elsiklanak, hogy a kérdező pasija simán betojt, és felháborodott egy már lebeszélt dolgon.
Sok ilyen pasi van, kijelenti hogy ő nem házasodik tudja, hogy a barátnője szeretne de ha pár év után felhozza a nő felháborodik meg ijedezik mint egy kiscsikó.
Én nem látok más megoldást mint a kompromisszumot vagy a szakítást. Megoldás lehet esetleg a házasság úgy hogy előtte vagyonjogi szerződésben rendeziket a dolgokat azokban a kérdésekben amik neki fontosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!