Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig számítok egyedülállónak?
Nem vagy egyedülálló. Családtámogatási szempontból kérdezed? Mert akkor nem számítasz annak. Nálam a családi pótléknál nyilatkoznom kellett arról, hogy sem férjem, sem élettársam sincs. Most ez sokakat megzavar, mert azt gondolják, hogy csak a bejegyzett élettársi kapcsolat számít, de nem igaz. Amikor én szültem, még nem volt bejegyzett élettáris kapcsolat, és akkor is így kellett nyilatkozni. A nem bejegyzett élettársi kapcsolat is számít. Az az élettárs, akivel életvitelszerűen egy helyen élsz.
Családi pótléknál akkor van kivétel, ha a pár együtt él ugyan, de vagy egyikük, vagy mindketten nappali tagozaton tanulnak, ilyenkor igényelhetnek emelt családit, mint egyedülálló szülők, de valójában nem egyedülállók, csak kereseti szempontból.
Akkor már nem vagy egyedülálló!!!
Mivel ugyanaz a lakcimetek az mindegy hogy ideiglenes vagy nem!!!Én is így voltam és aztán a családi pótlék különbözetét vissza kellett fizetnem!!!
Vigyázz nehogy baj legyen!!!:)
Ha nem laknátok együtt, akkor sem lennél egyedülálló. Már tinijárásoknál is mondják, hogy kapcsolata van, ami ha belegondolunk, valahol igaz is. Viszont ha monjduk szeretőd van, akinek melletted felesége, gyerekei, akkor még egyedülálló vagy.
A kapcsolat onnan számít kapcsolatnak, hogy " a felek nyíltan vállalják egymást, együtt jelennek meg utcán, tereken, kimutatják egymás iránt érzett szeretetüket, érzelmeiket.." ez a definíciója, a fizikatanárom mondogatta mindig..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!