Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Elutasította az eljegyzést,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elutasította az eljegyzést, van értelme így folytatni?

Figyelt kérdés

Előre szólok, bármit mondtok, nem szólok bele a tesómék kapcsolatába, csak kíváncsi vagyok a véleményekre:

Tesóm (29F) és a barátnője (27L) 3 éve együtt vannak, együtt is laknak már régóta. Az öcsém kitalálta, hogy most már ideje eljegyezni a lányt. Meg is volt a móka, de a lány - nem értjük miért, nemet mondott. (Valami olyasmi volt a szöveg, hogy "nem kell még lekötni magunkat, meg "éljünk egy kicsit")

A tesóm csak engem avatott be, de rám mindenben számíthat: anno az én esküvőmön ők segítettek, mondtam, hogy anyagilag és a szervezésben is kiveszem a részemet, ha szeretnék, ahogy a lánynak a legkényelmesebb - mondja meg neki bátran, ha esetleg ilyesmi miatt aggódna. (Ráerőszakolni sem szeretnénk semmit, persze.)

Szerintetek van értelme így folytatni a kapcsolatot? Miért reagálhatott vajon így a lány?

2016. jan. 13. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, hogy fél az efféle elköteleződéstől. De attól még szeretheti a tesódat.

Vagy hirtelen meglepte a lánykéréssel, és ő még nem olyan biztos az érzéseiben vagy egyszerűen még nem gondolkodott el ilyesmin és nem akart döntést hozni 1-2 perc alatt a jövőt illetően.

Lehet, hogy megfontoltabban akar dönteni.

de az is felmerülhet lehetőségként, hogy nem is akar férjhez menni. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretné a barátját, csak a házasság meg ő nem passzolnak ( Van olyan barátnőm aki teljesen elutasította a házasságot, mondjuk a szülei sem maradtak együtt)

2016. jan. 13. 16:29
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

(Érdekes, hogy a testvéremet anyukám ilyen idősen szülte, amikor már 3 éve házasok voltak apukámmal..:D)

Valószínűleg a lány pont úgy érzi, ahogy mondta, hogy még "élni akar egy kicsit" kötetlenül, úgy, hogy minden lehetősége megvan mindenre. Előfordul manapság, elég gyakran szerintem.

Viszont szerintem megérné beszélgetnie erről a testvérednek vele. Nem erőltetésből, vagy "tolakodásból" (bár nem értem egy kapcsolatban, ami elvileg tart valahova, miért számítana tolakodásnak), csak hogy megbeszéljék, hogy mit is akarnak egymástól, a kapcsolattól, az élettől. Lehet, hogy eddig abszolút nem került ez szóba közöttük, és a lány nem gondolkozott el rajta, és kell egy kis idő, mire szépen átáll, és meglátja a szépségét, meg az életet emögött is, de lehet, hogy tényleg más elképzeléseik vannak, és nem is akar rajta változtatni... Ez esetben el kell kezdeni puhítani.

(Szerintem ez kb úgy képzelhető el, mintha kor nélkül tekintenéd. Tegyük fel van egy pár, akik 3 éve együtt vannak, 17 éves koruk óta, most 20 évesek. együtt is laknak egy-két éve mondjuk, a fiú megkéri a lány kezét, de ő még korainak érzi. Ez ugye teljesen normális (legalábbis szerintem), ilyen korban még nem érzi magát késznek sok ember ilyen komoly dolgokra a mai világban. Nos, a testvéred párja is valahogy így érezhet, csak pech, hogy 7 évvel idősebben.)

(Meg persze az is lehet, hogy nem működik szerinte jól a kapcsolat, de ilyet látatlanban inkább nem feltételezek)

2016. jan. 13. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem az van, hogy nem érzi a tesódban az életre szóló párját, akkor lehet, hogy úgy érzi, hogy ezután majd most gyorsan össze is kell hozni az esküvőt, mert mondjuk a rokoni és baráti körében mindenki így csinálta, és ő még nem akar férjhez menni, vagy egyáltalán nem is akar házasodni. Nem ismerlek titeket, szóval ezeket nem tudhatom. Ha a házasságellenesség kizárható, és a tesóddal közösen tervez a lány, akkor azért meg lehetne beszélni, hogy nem kell most hirtelen lagziban gondolkodni, vannak, akik évekig jegyesek a nagy nap előtt, addig gyűjtenek, stb. De ezt mindenképp tisztázzák minél előbb, mi is a probléma.
2016. jan. 13. 16:45
 4/5 anonim ***** válasza:
65%
Egyszerűen nem akarja lekötni magàt a tesód mellett. Még pasizni akar. Mert házasokként sem halnak meg az emberek. Akkor is élnek..sanszos hgy még màs pasikkal is ki akarja élni magàt. Szóval ez így szar duma, hogy éljenek még...Nincsenek elég erős érzelmei, nem biztos, hogy végleg a testvéred mellett akar maradni, ezért hozzà sem megy. Hisz ha később menni akar, el kellene vàlnia. Az maceràsabb mint szétköltözni szakìtàs utàn.
2016. jan. 13. 18:37
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a tesód nagyon nyomul a lányra, főleg a gyerek témával kapcsolatosan, s a lány nem akar megfelelgetős kapcsolatban lenni. A tesód kellene vele beszéljen, s egy ideig továbbra is legyenek együtt, ne eröltesse az házasságot. Lehet, hogy a lánynak ez még mindig gyors egy kicsit.
2016. jan. 13. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!