Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem várt eljegyzés. Mit csináljak? Kételkedem, de nem tudom, miért
A barátommal egy éve együtt vagyunk, de igazából kiskorunk óta ismerjük egymást. Szeretjük egymást, a kapcsolatunk erős és nagyon jó, augusztus óta együtt is élünk.
Ma volt a nagyszüleinél ebéd és elhívták az én családomat is. Kedves gesztusnak gondoltam, de aztán kiderült, hogy eljegyzés lesz a dologból... Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Először azt hittem, hogy egy vicc, mert az egyik legjobb barátaink pont tegnap jelentették be mindenkinek, hogy babájuk lesz és megjegyeztem, hogy milyen tökéletes gyerekünk lenne nekünk, kettőnknek is.
Hirtelen nem is tudtam gondolkozni, lefagytam, ahogy mindenki minket nézett és képtelen lettem volna nemet mondani... Mert szeretem nagyon, de ezt sosem gondoltam volna. Aztán kérdeztem anyát, hogy ő mit gondol erről és ő nagyon örül, szerinte teljesen rendben van. Pedig ő volt az "utolsó reményem", aki igenis azt mondja, hogy ez korai.
Tökéletes pasi, szeret, megad mindent, a tenyerén hordoz, de én ezt akkor sem így képzeltem.
18/L
szerintem ha szereted, akkor nincs ezzel probléma, lehet hogy nagyon furán érzed magad, és nem úgy történt ahogy elképzelted, vagy váratlanul ért, de szerintem van amikor nem a pillanatnyi érzelmek alapján kell dönteni.
viszont ezt magaddal kell megharcolni, átgondolni, hogy mit szeretnél. viszont az életben tényleg sokszor lesz ilyen, amikor nem feltétlen a pillanatnyi érzelmek alapján kell dönteni.
Senki nem kötelez rá, hogy holnap oltár elé álljatok. Mindenki mást gondol az eljegyzésről, egyik legjobb gyerekkori barátom szerint például, eljegyzést követően 1 éven belül össze kell házasodni, különben értelmét veszti, és felesleges tini hülyeségnek tűnhet.
3 éve van együtt a barátnőjével, és direkt nem kérte még meg a kezét, mert nem akarná még jövőre elvenni.
Ellenben itt vagyok én az éles ellentéte, én megkérném a barátnőm kezét úgy is, hogy 3-4 év múlva házasodunk, csak kifejtem ezzel is az érzéseimet felé :)
Ha jól értem akkor gyakorlatilag sarokba szorítottnak érzed magad, mert nyilvánosan mindenki előtt nem mertél nemet mondani.
A kérdés az, hogy ha belegondolsz, akkor el tudod e képzelni az életed a pároddal férj és feleségként, hogy ő lesz a gyerekeid apja stb.., hogy szereted -e annyira, hogy életed végéig vele légy? Ha igen akkor nincs akkora gond szerintem. Egy lánykérés nem jelenti azt, hogy 1 év múlva hozzá is kell menned. Várhattok többet, mert fiatal vagy még.
18 évesen szerintem mondj nemet :)
Ha feltetted ezt a kérdést, akkor az tökéletesen bizonyítja, hogy még nem vagy kész erre.
És akárki akármit mond, még félig tini, gyerek vagy ennyi idősen. Kérlek ne vedd bántásnak. De 10, 20 év távlatából te is rájössz majd.
Még csak most kezdődik az egyetem, aztán a munka, az önnfentartás, önállóság, a felnőtt lét. Éljetek egy kicsit, lássatok világot, legyetek bölcsebbek, mielőtt belerohantok ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!