Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom megkérte a kezemet, és megkért, hogy költözzem hozzá, de szerintem hülyeség és felelőtlenség lenne ilyet tenni. Vélemények?
Először gyakorlati oldalról vázoltam fel (az ő fizetéséből nem élnénk meg ketten). Utána mondtam, hogyha meg is élnénk, akkor sem lennék hajlandó ebbe belemenni. Azt is mondtam neki, hogy nekem jelenleg a tanulás a legfontosabb. Ő azt mondta, hogy nagyon szeretne velem élni, és tudja, hogy milyen szar nekem, hogy mindig közte a suli és otthon között "ingázom", és a kapcsolatunknak jót tenne, ha esténként lennénk együtt, így napközben mindenki tehetné a maga dolgát. Az eljegyzésre azt mondta, hogy nem jár együtt feltétlenül házassággal a közeljövőben. Csak szeretne eljegyezni, az esküvő ráérne a diplomaosztóig is.
Ez abszolút hülyeség, tudom, de az egyik barátunk azon poénkodik, hogy mikor lesz az esküvő, meg a gyerek. Mondom, hogy az még ráér. Erre ő, hogy az ő anyja 24 évesen szült. Erre belegondoltam, hogy én 24 évesen friss diplomás leszek, valszeg munkám se lesz, de ha lesz, akkor sem tudnánk fedezni egy újszülött költségeit. És akkor ebből nem lenne se au-pairkedés, se külföld, se semmi. Azért sírtam el magamat, mert ez így beugrott ott és akkor, amikor a párom megkérte a kezemet.
Nekem pont emiatt ment szét egy kapcsolatom. Pedig összvisz 5 év volt köztünk de ő mindenáron családot akart én meg tanulni. Nem ment. Most, diplomával és szakvizsgával a hátam mögött úgy gondolom jól döntöttem. Szeretem a munkám nem keresek rosszúl megállok a saját lábamon és van egy jó párkapcsolatom.
Kérdező te tudod mit akarsz. Én is voltam külföldön Erasmussal és életem llegnagyobb élménye volt. Exem a szakításunk után 2 évvel megházasodott és amennyire látom boldog. Ám ez csak egy a lehetséges forgatókönyvek közűl.
Figyelj ha ezt így elmondod neki ahogy nekünk leírtad akkor semmi gáz nem lesz :)
Az eljegyzés neki idejében van de te még fiatal vagy hozzá. Ha nagyon szeretitek egymást akkor úgyis együtt fogtok maradni, azt meg hogy házasként vagy jegyesként vagy csak simán mint barát és barátnőként, az lényegtelen :)
Alapvetően igazad van. Előbb legyen munkád. De kérdeznék valamit. Teszem azt, ha már van élettársad, férjed, esetleg gyereked, és akkor elveszíted a munkádat, elköltözöl a híd alá? Vagy mi? Csak mert azt íród, nem akarnád, hogy ő tartson el...(amit én teljes mértékben megértek) egyébként.
Amúgy a korkülönbség problémája nálatok előjött ilyen formában. Teljesen más életszakaszban vagytok, mások a vágyaitok stb... nem tudom mennyire lesz jövője ennek a kapcsolatnak, mert ha nemet mondasz, megbántod a párod, simán elhidegülhet, vagy akár szakíthat is. Ha viszont igent mondasz, a saját elveidet, igényedet adod fel. Egyik se jó.... Valami kompromisszumra kellene törekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!