Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikortől menyasszony a menyasszony? Már abban a pillanatban, amikor megkérték a kezét, vagy csak az eljegyzéstől?
9 hónapja kérte meg a párom a kezem. Egy köves, aranygyűrűt kaptam. Mi nem tervezünk olyan családi összejöveteles, bulizós eljegyzést, amikor karikagyűrűt adnak a párok egymásnak és húzzák egymás ujjára. A karikagyűrűket az esküvőre majd megvesszük és a templomban húzzuk egymás ujjára.
Ő engem menyasszonyként mutat be, én pedig őt vőlegényként, pedig még csak a lánykérés volt, de nekünk egyben eljegyzés is.
Akkor menyasszony- vőlegény, amikor a férfi megkéri a nő kezét, és ő igent mond.
A karikagyűrűk (és nem egy eljegyzésinek mondott gyűrű) a külvilág felé jelzi, hogy már nem szabadok.
Az ünnepélyes eljegyzés, a nagy lakodalom csak körítés.
Nyilván akkortól, hogy a férfi megkérte a kezét. De ez nem hivatalos dolog, tehát aki azzal kekeckedik, hogy jaj, csak onnantól, hogy volt családi eljegyzési parti, az egy hülye. :D
Akkor mi sosem voltunk jegyesek. :D De mondjuk mi rá kevesebb mint 4 hónapra össze is házasodtunk.
Mi onnantól tartjuk menyasszonynak/vőlegénynek magunkat, hogy ő megkérte a kezem. Esküvő még csak később lesz az anyagiak miatt.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!