Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elakarom hamarkodni vagy normális? Ti hogy álltok 5 év
után?
Figyelt kérdés
Több mint 5 éve együtt vagyunk párommal, jövőhónapba 2 éve hogy együttélünk. Bennem már tavaly megfogalmazódott, hogy összeis kötném vele papíron is az életem, ezt néha ecseteltem is neki. Nem vágyom sokra, csak legalább egy eljegyzésre, hogy érezzem biztosra, hogy ő is így érez. Annyit mondott, majd ő tudja mikor, de én már egy éve várok.. Nagyon szeretném, annyira tudja.. Ennyi év után mások már családosok. Ha jövőnkről beszélünk, ugyanúgy képzeljük, csak én már most szeretném, ő meg távlatokban beszél. Nagyon zavar már legbelül, én már továbblépnék egy szintet a kapcsolatban, már ideje lenne szerintem. Szerintetek?
az ismerőseim között akik gimis korukban jöttek össze mindenki legalább 8-10 év kapcsolat után házasodtak
tehát nem túl fiatalon házasodta, csak max fiatalabban, mint az átlag
tehát senki nem azt nézte hány éve vannak együtt, hanem azt, hogy megvan_e minden a házassághoz, önmagukat tartják-e el, és tényleg megbizonyosodtak magukban ( bár az ismerőseim akik éppen így voltak, azok felsőoktatásban tanultak..)
4,
2015. jan. 16. 10:03
12/29 anonim válasza:
Akkor jól saccoltam a dolgokat 1. vagyok.
20 évesen még nagyon ne akarj belevágni az élet ezen részébe. Vágyni vágyhatsz rá, ez természetes, de ne most azonnal akard. Túl fiatalok vagytok még.
Ahogy mondod ennyi év után más már családos, de ők ennyi év után nem csak 20 évesek.
Én 28 leszek az éven, 8 éve vagyok a vőlegényemmel, mégis csak tavaly volt az eljegyzésünk. A gyerek pedig szintén várat magára, mert első a saját lakás projekt.
2015. jan. 16. 10:03
13/29 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van abban hogy fiatalok vagyunk, ez tény! Viszont, mint írtam még nem a nagy napra várok főként, hanem csak egy visszaigazolásra, egy gyűrűre, hogy érezzem valahová tartunk. Szerintem ilyen idősen, ennyi év után ideális lenne, de lehet külső szemmel úgy tűnik, hogy még gyerekek, elkapkodják a dolgot!
2015. jan. 16. 10:18
14/29 anonim válasza:
Nem tűnik gyerekesnek, hiszen már felnőttek vagytok, de egy eljegyzés nem sokat jelent, ugyanúgy felbontják, mintha nem is lett volna, szerintem a házasságot komolyabban veszik az emberek (bár azt sem mindenki).
2015. jan. 16. 10:21
15/29 anonim válasza:
Mi márciusban leszünk együtt 3 éve. 1 év után költöztünk össze, rá fél évre megkérte a párom a kezem, idén augusztusban házasodunk. Én 24 vagyok, a vőlegényem 33. Mire házasok leszünk betöltöm a 25-öt, ő a 34-et. Év végén belevágunk a családalapításba, szóval ha minden jól megy akkor az 5. évfordulónkon lesz már 1 gyermekünk. :) Én a helyedben elbeszélgetnék a pároddal, hogy mikorra tervezi az esküvőt, magát a családalapítást. Abból sok minden kiderül. Ha azt mondja, hogy 5 év múlva akar esküvőt, akkor nem fogja idén megkérni a kezed szerintem és felesleges is lenne. Ha érzed, hogy jól megvagytok, és beszéltetek a közös jövőről akkor nincs mitől tartanod, csak hát tudom, nehéz várni. Őszintén beszélgessetek, abból sok minden kiderül.
2015. jan. 16. 10:37
16/29 anonim válasza:
Amelyik pasi házasodni akar, az eljegyzi a barátnőjét. Mindenféle célozgatás és könyörgés nélkül. Ha nem jegyez el a pasid, annak két oka lehet: 1. Nem akar házasodni. 2. Nem veled akar házasodni.
2015. jan. 16. 10:45
17/29 A kérdező kommentje:
Azért nem szeretnék komolyabb beszélgetésbe elegyedni evvel a témával kapcsolatban, mert semmiképpen nem szeretnék késztetést gyakorolni rá, ugyanakkor célozgatok olykor, hogy felmérjem ő hogy áll a jövőnkkel kapcsolatban és teljesen pozitív választ kapok, de még is azt érzem sok ideje egy helyben vagyunk. Nem akarom varázsát veszteni a dolognak, nem akarom megkérdezni mikor kéred meg a kezem?! Valószínű az lehet az oka, hogy ő reálisabb, míg én kicsit álmodozó. Azt is olvastam, hogy ritkán van olyan lánykérés mint a filmekben és általában közös megegyezés alapján van és a hapsiknak nem is jut eszébe magától?? Tudom egy gyűrű nem nagy elkötelezettséget jelent, de nekem érzelmileg jelentene sokat.
2015. jan. 16. 11:16
18/29 anonim válasza:
Én ugyanígy érzek mint Te, de én 23 vagyok, a párom 31 és 6 éve együtt vagyunk. Ennek ellenére mégis én vágyom rá, nem pedig Ő.
Tudom, hogy házasságpárti, beszélgetünk is erről de mégsem lépi meg ezt a dolgot, holott semmi akadály nem lenne. Tudod, én nagyon sokat filózok azon hogy nem biztos a dolgában, hogy engem akar. Illetve akar, de elvenni nem engem...szóval mindig halogat.3 éve is azt mondta hogy elvesz 2 év múlva, ezt mondta 2 évvel ezelőtt is, meg ezt mondja most is.
Tudom, nem sokkal vagyok idősebb Tőletek, de szerintem ez pont elég. Fiatalok vagytok nagyon. Maga az eljegyzésnek nincs nagy tétje, ha úgy éreznétek azt meglehetne lépni, de mivel a partnered nem akarja, kár erőltetni, csak "megijed".
2015. jan. 16. 11:19
19/29 anonim válasza:
Igen van olyan, hogy a nő kezdeményezi, én is így tettem. 5 éve voltunk együtt de külön városban, néha külön országban, max. hetente, kéthetente egy hétvégét tudtunk együtt tölteni. És én megmondtam a barátomnak, hogy most akkor vagy elvesz, vagy ne húzza tovább az időmet, jelentkezők vannak bőven. Tény, hogy ebben így nincs sok romantika, ez nekem is hiányzott és a párom is sérelmezte akkor még, hogy minek erőltetem, így nem tud "meglepni" a gyűrűvel, de egyébként ez nem volt igaz én nagyon is meglepődtem az eljegyzési gyűrűn és pár hónap múlva összeházasodtunk. Igazából ha én nem hozom fel a témát, tudom, hogy nem kérte volna meg a kezem, nem azért mert nem szeret, hanem azért, mert eszébe sem jutott volna, eleve nem fontos neki a papír, csak ha gyerek van, nem is gondolkozott ezen. Én pedig úgy voltam vele, hogy nekem ez így túlságosan zsákbamacska, 5 évet pazaroltam már akkor a semmire, mert alig tudtunk együtt lenni, úgy éreztem, hogy valamivel bizonyítson. Megértette.
2015. jan. 16. 11:36
20/29 anonim válasza:
Ugyanebben a helyzetben voltam. Ráment a kapcsolatunk és szakítottunk. Gyerekek voltunk még, hiába nem éreztük magunkat annak. Nem tudtuk milyen egy igazi kapcsolat, milyen más kapcsolat mert mindkettőnknek ez volt az első kapcsolatnak nevezhető kapcsolata. vagy túl lépsz ezen a vágyadon és elfogadod, hogy fiatalok vagytok, hiába érzed ennyire komolynak, várod, hogy ő is így lássa vagy szakítotok. Neked kell mérlegelned. Egyáltalán nem lenne még ideje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!