Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SZerintetek mit akar? Es meddig varjak ra?
2 év után nem is tudom még mit vársz.Azt MEGÉRTEM,hogy te sietsz,de hogy ez még csak két év.
Ismerek olyat,akik 10 év után házasodtak össze,és 8 éve házasok.Ismerek olyat,akiknek alig kellett idő,és már 10 éve vannak együtt.
A legtöbb férfinak abszolút nem számít az eljegyzés. Az esküvő pedig csak egy dátum, amitől kezdve házas lesz, és amit megelőz esetleg egy "hozzám jössz?" kérés, aminek igazából semmi jelentősége, hiszen tudja, hogy igen.. Nem kell úgy pánikolni a 30-tól. Egyébként én is most fogom tölteni, és 2 éve vagyok együtt (és élek együtt) a párommal. Nálunk én vagyok az, aki még nem látja értelmét. A párom célozgat rá, hogy majd a gyűrű így meg úgy, a lánykérés meg így meg úgy, de én abszolút nem érzem szükségesnek. Még nincs lakásunk, úgyhogy még nem akarunk gyerekeket, addig pedig abszolút nem adhat semmit a házasság azon kívül, mint ami most van. Lehet, hogy a párod is ilyen racionálisan gondolkozik.
Ha viszont a szavaiból úgy veszed le, hogy az a bizonyos idő, ami nem jött még el, igazából nem a körülményeken múlik (vagyis nem arra vár, hogy jobb munkája legyen, lakásotok legyen, stb.), hanem saját magában nem döntötte még el, hogy mit akar, akkor lehet okod aggódni. Más dolog, ha nem érzi szükségesnek, és más dolog, ha "még csak x éve járunk". Ez utóbbi számomra azt jelentené, hogy nem biztos a kapcsolatban, mert még ki tudja, mi fog rólad kiderülni. Szerintem nem jó megoldás ultimátumot adni neki, mert azzal csak azt éred el, hogy kényszerből eljegyez, és később menekül el a kapcsolatból. 2 év tényleg nem nagy idő, bőven ráértek a házassággal, de ha ő a személyedben nem biztos ennyi idő után 30 körül, akkor lehet nem ő az, akivel házasodnod kellene. Egy egyszerű beszélgetésből le lehet szűrni, mennyire magabiztosan állítja, hogy veled akarja leélni az életét, és hogy gondolkozott-e már azon, milyen közös jövőt szeretne kettőtöknek. Ha nem, akkor eszében sincs még megállapodni.
Én még 1 évet várnék a helyedben, 3 év együttélés után többet felesleges.
Az 1 évet ne ultimátumként mond, hanem beszéld meg vele, hogy szeretnél családot, és vele képzeled el.
Én mondjuk mindig fordított helyzetben voltam, én nem akartam házasságot, a partnereim igen.
Nem lehet, hogy túl görcsösen adod elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!