Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komoly és boldog párkapcsolatban élek immáron 3 éve. Minden okés köztünk, csak a házasság várat magára. Mi a véleményetek?
Én eddig azt gondoltam, hogy ez engem nem is nagyon érdekel, illetve most is kb. így gondolom, viszont akkora a társadalmi nyomás - például mindig kérdezik, na mikor, mikor, miért nem stb., hogy nagyon elegem van már a helyzetből és kezdem én is azt hinni, hogy gond van.
Bebeszélik szinte az embernek, hogy valami nincs rendben vele, illetve a kapcsolatával, anyit szajkózzák a férjhezmenést. Pedig tényleg nagyon szép kapcsolatunk van, ő pont olyan, ahogyan azt elképzeltem, és nagyon jól kiegészítjük egymást.
Látom telis-tele itt is ilyen jellegű kérdésekkel, foglalkoztatja a dolog a nőket, hiszen tudom, mindenkit non-stop kérdezgetnek.
Most akkor kinek van igaza?
Divatjamúlt már a házasság, kell vagy sem, kinek kit kell megkérni, hogy így fogalmazzak? Hülyeség a férfi kérdését várni? Ciki-e, ha felhozza a nő? Nekem valahogy nem jön, hogy én kezdeményezzek. De ha elgondolom, azért az is milyen divatjamúlt már, hogy a férfi dönt a pillanatról. Hiszen manapság azt mondják, egyenlőség van a felek-nemek között.
2-es vagyok. Azért fontos, mert én hívő vagyok és hiszek a házasság szentségi jellegében. Ha valaki nem hisz, szerintem annak is többletet ad. Mert felvállaljátok egymást.
Közel négy és fél év. Azért ennyi mert akkor végzett a feleségem az egyetemen, és akkor tudtunk saját lábra állni.
Hát most már tényleg ideje lenne az eljegyzésnek,de inkább már az esküvőn kellene gondolkozni szerintem. Én úgy gondolom 3 év alatt már megérik annyira a kapcsolat, hogy tudni lehessen kalap vagy a bot, vagy pedig a közös jövő a cél :)
Herótom van a 5-8 éves kapcsolatokból,ahol maximum szánalomból van eljegyzés és utána ugyanúgy dobbantás van.
nem vagyok hívő. De ha két embernek azonosak a céljai, együtt képzelik el az életüket, gyereket akarnak, akkor legalább 1.2 év után összeházasodnak. Az együttélés NEM kötelez semmire, könnyen ott lehet hagyni a másikat, és jogilag is tisztázatlan kapcsolat.
A házasság jogilag rendezett, elválni sem lehet olyan könnyen.
Amelyik férfi nem hajlandó feleségül venni a nőt, az nem is számít arra, hogy élete végéig a nővel marad.
Kezdj el beletörődni, hogy sosem fognak békénhagyni az emberek, mindig lesz valami, amihez semmi közük, de úgy érzik, joguk van belepofázni. A férjem több, mint 3 év után kérte meg a kezemet, 9 hónapra rá összeházasodtunk. A lánykérés előtt egyfolytában kérdezgettek engem is, hogy mikor lesz már esküvő, pedig fiatalok voltunk/vagyunk, én 25, ő 24 volt az esküvőn, ennek ellenére akkor már vagy 2 éve hallgattuk a "mikor házasodtok össze" kérdést. Mikor meg eljegyzés volt, elkezdték a tesómtól kérdezgetni, hogy azért vesz-e el, mert terhes vagyok (nem voltam). No comment.
Az esküvő majdnem egy éve volt, azóta folyton az megy, hogy mikor jön a baba, mindenki ezt kérdezgeti. Az egy dolog, hogy senkinek semmi köze hozzá, de ront a helyzeten, hogy szeretnénk babát, az esküvő óta próbálkozunk, eddig kijutott egy vetélés 10 hetesen ikrekkel... nagyon jó volt abban az időszakban a "mikor jön már a gyerek" kérdést hallgatni...
Ha meg már megvolt az esküvő, sőt, gyereked is lesz, akkor jön az, hogy mikor lesz kistesó, mindig találnak valamit.
Ha te boldog vagy úgy, ahogy vagytok most, akkor tanuld meg leszarni őket. Mondjuk én azt nem igazán tudom elképzelni, hogy 3 év alatt hogy nem kerül szóba két ember között, hogy ki mit gondol a házasságról/családalapításról. Nem beszéltetek erről soha?
Sosem értettem miért kell bármit is a társadalmi nyomás miatt csinálni?
Én is 5 és fél éve vagyok a párommal, tőlünk is rengeteget kérdezik mikor lesz eljegyzés, esküvő, baba, miegymás. Elintézzük azzal hogy ez kettőnk dolga, minden jön a maga idejében.
Sosem éreztem hogy azért lépjek bármit is hogy végre akkor békén hagynak a kérdésekkel.
" Aki jogi okokból házasodik, az szerintem nem házasság, hanem szerződés."
Ez a mondat a példa a hantázásra olyanoktól, akik nem merik felvállalni a társukat jogilag és társadalmilag. :)
Nagyon szépen köszönök minden hozzászólást, nagyon jókat írtok!
Kérdésekre válaszolva: 30 évesek vagyunk. Külön-külön, nem együtt :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!