Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karika gyűrűt házasság előtt lehet-e vagy szoktak-e hordani vagy csak házasság kötés után lehet?
Legelső vagyok, és katolikus. :)
Ugyan az a karikagyűrű eljegyzésen a bal ujjon, majd az anyakönyvvezetőnél a jobb ujjon, aztán a templomban is a jobb ujjon. A templomban az esküvő előtt le kell venni, a pap megszenteli, majd visszahúzzátok egymás ujjára.
Mi elfelejtettük leveni :), és amikor ahhoz a részhez értünk, gyorsan lehúztuk, odatettük a tálcára, a pap megszentelte, majd ünnepélyesen visszahúztuk egymásnak.
köszönöm szépen a hozzászólásokat hatalmas nagy segítség ez nekünk.
:)
Akinél van eljegyzés általában ugyan azt a gyűrűt szokták hordani, amit majd később házasságkötéskor felhúznak. Nálunk is így volt, esküvőre kaptam a férjemtől mellé egy apró köves kísérő gyűrűt. Neki csak a karika gyűrű volt a kezén. Ahogy fent is írták, bal kéz gyűrűs ujján az eljegyzéskor, jobb kéz gyűrűs ujján esküvő után. Mindkét fél részéről. Ilyenkor adódhat némi gond a méretekkel, mint pl. nálunk is volt, mert az én jobb kezem dundibb, mint a bal. Mi úgy oldottuk meg, hogy a jobb kéz gyűrűs ujjának méretét vettük alapul, mert ott fogom tovább hordani, de eljegyzés után a bal kezem középső ujján hordtam, mert a gyűrűsről leesett volna. :)
Van olyan is, ahol az a szokás, hogy a leendő vőlegény meglepi a párját egy eljegyzési gyűrűvel, olyankor az is előfordul, hogy csak egy gyűrű van, ez lehet akár köves is. Aztán, amikor kitűzik az esküvőt, akkor közösen veszik meg a karika gyűrűt, de szerintem ez nem olyan szép, hiszen itt csak egyikük hordja az összetartozás jelképét.
Sok boldogságot kívánok Nektek!
persze, hogy ugyanazt! a kísérőgyűrűt szokták még mellé venni, akik akarják.
Nálunk eljegyzéskor már a karikagyűrűt húztuk egymás ujjára (bal kézre), esküvőn pedig a jobbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!