Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel a családi kapcsolatok rovatban az utóbbi időben megszaporodtak az eljegyzés felbontásával kapcsolatos kérdések, ezért megkérdezem. Honnan erednek azok a tévhitek, hogy eljegyzés felbontása esetén az ajándékok nem követelhetők vissza?
A szokásos mértékű ajándékokon kívül minden ajándék jogszerűen visszakövetelhető.
Szokásos mértékű ajándék például egy ing, fehérnemű szett és ehhez hasonló nagyságrendű ajándékok.
Előttem egy fiú tette fel kérdését az eljegyzés felbontásával kapcsolatban.
Számomra döbbenetes kommentek születnek rá!
Ami ajándék, az nem követelhető vissza elvileg. Aki megteszi az egy utolsó bunkó. Ha lopással vádolna? Bizonyítsa.
Ha pl egy luxushajót ajándékozott az úriember a nőjének, akkor bukta. Járulékos veszteség.
Normális szakítás esetén én pl a gyűrűt is visszaadtam volna. DE, egy olyan emberre nem fogok útiköltséget (pénzt, és időt ) áldozni, aki felpofoz amikor szakítok vele a megcsalása miatt. Mellesleg az a pénz amibe az odautazásom került volna, több volt, mint amennyit a gyűrű ért...szóval ennyi. És hogy miért nem adtam neki vissza azonnal? Azért mert eszembe se jutott. Az épp aktuális szituációval voltam elfoglalva. Egyébként nem tartottam meg a gyűrűt sem, isten őrizz. Bevágtam a Dunába. Kellett a francnak. A többi ajándék pedig kuka.
"ajándékok nem követelhetők vissza"
Na itt nekem a követeléssel van a bajon. Ha a lány bontja fel az eljegyzést, akkor az a szokás, hogy vissza adja a gyűrűt, amikor ezt közli, ezzel adva hangsúlyt a döntésnek. Viszont ha a fiú? Akkor letépi az ujjáról, hogy na ennyi volt Gizi, elrakom a Marinak. Nekem ez olyan fura.
Én mondjuk visszaadnám, mert mi a francot csináljak egy rossz emlékhez köthető tárggyal (mert eladni szerintem pofátlanság), de ha valaki megtartja azt is meg tudom érteni, mert ez egy "vigaszdíj", amiért hitegették és összetörték a szívét. (Mert ne mondja nekem egy nő se, hogyha a esküvő előtt a féfi lelép, azt olyan könnyű feldolgozni)
Ezt az ajándék "visszakövetelést" abban az esetben tartom "jogosnak", ha a másik fél is minden nagyobb ajándékot, amit az évek alatt kapott visszaszolgáltat.
Nekem is volt egy "úriemberrel" dolgom, aki a szakításkor az utolsó szeget is elvitte a lakásból, azokkal együtt, amiket ő vett nekem, vagy közösen vettünk. De a tőlem kapott laptop, dvd lejátszó és egyéb elektronikai kütyük érdekes módon nem maradtak itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!