Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Tényleg nincs ilyen vagy csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nincs ilyen vagy csak épp édesanyámnak nem tetszik s azért szólt be?

Figyelt kérdés
lassan 3 éve vagyok a párommal, többször felmerült az eljegyzés kérdése, azonban még nem történt meg mivel távkapcsolatba kényszerültünk és így egy darabig még nem látjuk értelmét, kicsit még növünk hozza...tudja a kedvesem, hogy meglepetés szerű eljegyzést szeretnék, nem akarom tudni, hogy hol mikor...egyszer megemlítettem ezt anyukámnak mire az volt a válasza, hogy az nem is igazi eljegyzés, mert ahhoz két karikagyűrű kell és hülyeség amit én szeretnék...mi úgy gondoltuk hogy akkor én kapok gyűrűt(nem feltetlenül aranyat) és az esküvőit majd együtt kiválasztjuk...de ugy lehurrogtak...ez a mi dolgunk nem? nehogy mar ezt is megmondjak milyen legyen...nem? :(
2010. jan. 3. 21:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Amiről te beszélsz, annak az a neve, hogy amerikai típusú eljegyzés, ilyenkor csak a nő kap gyűrűt. A nálunk hagyományos eljegyzésnél pedig a férfi és a nő is kap gyűrűt. De mivel az eljegyzés eleve nem egy hivatalos dolog, ezért teljesen mindegy, hogy hogyan csinálják, az a lényege, hogy a párnak mi jelenti az eljegyzést. Ha ti így akarjátok, akkor onnantól kezdve ti jegyesek vagytok.
2010. jan. 3. 22:43
 12/22 anonim ***** válasza:

Úgy látszik anyukád pont olyan, mint az enyém: semmi nem tetszik neki, és szeret beleszólni :) de nem baj, kinövi.

Az eljegyzéssel kapcsolatban sztem nincs igaza. Nagyon sok féle fajtája van, amit már említettek előttem is. De ha pl a párod meglepetés szerűen eléd teszi a gyűrűt, és megkérdezi, hogy hozzá mész-e, biztos lehetsz benne, hogy az is igazi eljegyzés:) Más dolog az, hogy ezután a szülőktől is meg kell kérni téged, mert úgy lesz hivatalos a dolog (szerintem) :)

2010. jan. 3. 22:48
 13/22 A kérdező kommentje:
persze utana a szuloktol is megker majd, meg ilyenek:) csak azt a pillanatot, hogy "igen" Vele szeretném meglepetésszerűen...meghitten...ilyen dilis vagyok...:)
2010. jan. 3. 22:51
 14/22 anonim ***** válasza:

Nálunk ez csaknem így volt, mint ahogy te szeretnéd.

Férjem meglepetésszerűen letérdelt, satöbbi. Csak gyűrűt nem húzott a kezemre, de megkérte a kezemet és én válaszoltam is rá.

Aztán együtt elmentünk, kiválasztottuk a gyűrűt és hivatalosan, a család előtt is megkért, gyűrűvel, vacsorával.

Így két eljegyzési időpontot is ünnepelhetnénk, ha akarnánk... :-)

2010. jan. 4. 07:10
 15/22 A kérdező kommentje:

7:1o

de aranyos:) na lehet teszek celzast majd, hogy ez a megfelelo verzio:)

2010. jan. 4. 08:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem is tudom, én épp most kaptam egy köves gyűrűt a páromtól, amit ő úgy tekintett, hogy a menyaszonya vagyok. Nekem ezzel kapcsolatban van némi ellenérzésem, mert valóban úgy tűnik, hogy csak én vagyok foglalt, ő pedig továbbra is szabad.

Voltam már menyasszony, de akkor mindketten karikagyűrűt viseltünk, így nekem ez az "új módi" nem nagyon tetszik, hirtelen nem is tudtam hogyan értelmezzem, de ha téged ez nem zavar, akkor csináljátok így nyugodtan.

2010. jan. 4. 09:22
 17/22 anonim ***** válasza:
2010. jan. 4. 09:45
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is így volt. Először mentünk együtt nyaralni, és pont akkor ünnepeltük az 1 éves évfordulónkat. Láttam az ékszeres dobozt, de azt hittem, nyaklánc, karkötő van benne. Hát egy gyűrű volt, és ott az étteremben megkérte a kezemet. (méret is pont jó lett). Aztán amikor hazamentünk, apukámtól is megkérte a kezemet. Majd rá pár hétre kiválasztottuk közösen a karikagyűrűket. Úgyhogy van ilyen, sőt később egyik barátnőméknél is hasonlóképpen zajlott, úgyhogy csak hajrá! ;)
2010. jan. 4. 11:33
 19/22 A kérdező kommentje:
koszonom szepen mindenkinek:)
2010. jan. 4. 16:07
 20/22 anonim ***** válasza:
pedig te tudod jól! a lánykérés egy szép köves gyűrűvel történik, és utána a jegygyűrűket együtt választjátok ki!
2010. jan. 10. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!