Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nincs ilyen vagy csak épp édesanyámnak nem tetszik s azért szólt be?
ez tök jó :)
csináljátok csak úgy, ahogy szeretnétek ;)
Nincs külön eljegyzési és esküvői gyűrű,Eljegyzéskor mindketten gyűrűt húznak a párjuk ujjára.Általában a balkézen hordják az esküvőig,és az esküvő után teszik át a jobbkézre.(Igaz,hogy a férfiak között akad,aki nem hordja a gyűrűt.Így nem tudják egyből,hogy foglalt)
Eljegyzéskor,vagy esküvőkor szokás a menyasszonynak a jeggyűrű mellé kisérőgyűrűt ajándékozni.
Ez a hagyxományos eljegyzés,mely ünnepélyes családi ebéd közben szokott lenni.
Ha ti nem akartok ilyen szabályos eljegyzést,akkor nem kell tartanotok.Kapsz a párodtól egy gyűrűt,de ez nem lesz eljegyzés,csupán egy szép gesztus.Te tudod,hogy ettől érzed a menyasszonyának magad.Ezt nektek kell eldöntenetek.Egy kapcsolat nem lesz attól sem jobb,sem rosszabb,hogy milyen volt az eljegyzés.
tudjatok naaaaaa...arra gondoltam mint a filmekben:D
mert ha akkor megvesszuk egyutt a gyurut az mar nem meglepetes:D
koszi a valaszt...lehet hogy igazatok van...:(
Nos azért manapság már lehet ezt úgy is csinálni, ahogy te is írtad. Sőt, manapság már van külön eljegyzési gyűrű (bármelyik ékszerboltot ha megnézed rögtön találsz egy tucatnyit), ami nem egyenlő a jegygyűrűvel(karikagyűrűvel). A mai eljegyzési gyűrű szolitergyűrű, azaz egyköves. "Hagyományosan" egy gyémántkő van benne, de persze ki-ki pénztárcájának megfelelőlen. Tulajdonképpen bármilyen kő lehet benne.
De, régen és még sokan ma is úgy csinálták ahogy az előttem szóló leírta. Ettől függetlenül a modernebb, amerikaiasabb verzió is elfogadott, főleg manapság.
Egyébként nekünk is ilyen volt és én anyukám is azt mondta előtte, hogy de hát azt nem úgy kell. De mi ilyet szerettünk volna, ilyen lett, és ugyanúgy a menyasszonya vagyok, mintha hagyományosan csináltuk volna.
Hozzáteszem, mivel az eljegyzés nem egy hivatalos valami, ezért szerintem teljesen felesleges azon problémázni, hogy ettől most menyasszony leszel-e vagy sem. Pont annyira az leszel, vagy nem leszel (nézőpont kérdése), mint a régimódi verziótól.
Karika gyűrűvel is lehet meglepetés.
A miénk karika gyűrűs meglepős volt. Kaptunk illetve férjem örökölt egy pár gyűrűt. S kikutatta az egyik gyűrűm így vitte el az ötvöshöz,hogy méretre igazítsák és felcsiszolják. Aztán mikor készen voltak hozta megmutatni készen vannak véséssel meg minden. Éjjel húzta az ujjamra és a család másnap ebédnél fedezte fel. Hivatalos eljegyzés rá 5 hónapra volt:)
Tehát ti tudjátok.
Az olyan eljegyzés mint a filmekben köves gyűrűvel amerikai szokás és egyre inkább dívik felénk. Én nem tartom szépnek meghittebb a hagyományos magyar két karika gyűrűvel. De mondom ez a ti ügyetek.
Koszonom szepen:) azt hiszem a paromra hagyom a dolgot, ugy lesz, ahogy o szeretne es o meglepetesnek szanja, azt hiszem...
igen a magyar ket karikagyurus eljegyzes is szep, csak meghatobbnak tarom a masikat, lehet tul sok romantikus filmet lattam:D nemtudom:)
minden esetre koszi mindenkinek a pro es kontrat egyarant:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!