Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szigorú szülő! Mit tegyünk? :S
Hogy nőjetek fel!
Neked kell beleegyezned, nem anyukádnak az eljegyzésbe..
Eljegyzésnekmakkor van értelme, ha házasság is követi..
A hazasság az már a felnőtt lét egyik kiváltsága... A szülőtől valő megkérés csak formalitá, udvariasság, de nem lételeme egy eljegyzésnek...
Ehhez aszülőnek ilyen szinten nincs köze..
Ha túljutsz azon areszen, hogy "mít szól anyu" akkor készek lesztek egy ilyen lépésre
/ egyébként egy 14 éves kislány egy 24 éves férfivel? Hűha...nem a korkülönbség sok, hanem, hgy te mennyre iatal voltál, amikor összejöttetek.../
Nagykorú vagy, akkor házasodsz amikor akarsz.
Viszont szerintem nem kellene erőltetnetek a dolgot, mert te még nem vagy elég érett ehhez. Abból is látszik, hogy anyuka nemleges válaszát teszed mérvadóvá, illetve a hozzáállásod az eljegyzéshez. Tudod, az eljegyzésnek nem az a lényege, hogy romantikus lánykérés, szép gyűrű, facebook családi állapot átállítás, meg egyéb körítés. Az eljegyzés az egy olyan komoly mértékű elköteleződés, aminek azt kellene tükröznie, hogy akár már abban a pillanatban készen állsz arra, hogy elmenjetek az anyakönyvvezetőhöz és bejelentkezzetek. Egyébként csak egy színjáték az egész. Miért akarnátok most eljegyzést, ha úgy is csak 4-5 év múlva lenne esküvő? És egyáltalán miért ne mehetnél férjes asszonyként a főiskolára, ha annyira szereted a párodat, hogy hozzá szeretnél menni feleségül?
Nem értek egyet a előttem szólók nagy részével.
Szerintem nagyon fontos a szülők véleménye, hiszen ők ismerik a gyereküket a legjobban. Persze, ez attól is függ, hogy milyen a kapcsolat a szülőkkel. Én adok arra, hogy ők mit mondanak, mert számíthatok a véleményükre és tudom, hogy a javamat akarják, főleg azért is, mert kívülről már látni egy kapcsolatot.
Egyébként szerintem nincs értelme az eljegyzésnek, ha utána nincs házasság hamarosan. Ha nem szeretnétek még esküvőt, akkor szerintem fölösleges eljegyeznetek egymást. Te még fiatal vagy hozzá, a barátod pedig már kész lenne házasodni. Itt a baj a nagy korkülönbséggel.
"Szerintem nagyon fontos a szülők véleménye, hiszen ők ismerik a gyereküket a legjobban."
A szüleim kevesebbet tudnak rólam, mint a szomszéd. Ne általánosítsunk! N30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!