Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jogos a leendő sógornőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a leendő sógornőm megsértődése?

Figyelt kérdés

Nemrég eljegyzett a párom. Úgy döntöttünk, nincs kedvünk a családjainkkal közölni ezt (én a szüleimmel egyébként sem nagyon beszélek), meg nem akarunk eljegyzési ebédet/vacsorát, meg hasonló családi programot kényszerből. Az én családom nem is tud róla (egyik tesómat leszámítva).

Volt egy olyan hirtelen ötletünk, ha már nincs kedvünk magyarázni senkinek, egyszerűen csak felrakjuk életeseményként facebookra, és így értesül mindenki, aki akar, ha más nem, később szájhagyomány útján jut el kollégákhoz, közelben élőkhöz, stb. (vagy észreveszik a gyűrűt, és akkor megmondom)

Igen ám, de párom szülei és nővére is innen tudták meg, mivel neki ismerősei. A szülei jól fogadták, mert azonnal telefonáltak és gratuláltak (hogy egyébként zavarta-e őket, a hívásból nem derült ki).

Párom nővére azonban, akinek már saját családja van, irtóra kiakadt. Másnap munkában hívta fel párom, és nagyon bunkón kioktatta, milyen dolog volt így tudatni vele, főleg, hogy x nappal előtte beszéltek telefonon, miért nem mondta el akkor? (az még az eljegyzés előtt volt) Párom megmondta: talán először velem, a menyasszonnyal akarta közölni, nem vele. Nővére nem is gratulált, csak nyomta a kioktató szövegét, párom meg megunta ezt, és rácsapta a telefont.

Vajon hogy fogadja, ha majd az esküvőt is utólag tudja meg? :)

2014. ápr. 25. 17:28
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk facebook pártiak, épp csak ezt közöltük ilyen módon és ott. :) Párom kb. 3 havonta lép be oda, én sem sűrűn járok fel, főleg nem reklámozom ott a kapcsolatunkat. Épp ebben lógtunk ki az eddigi netes "tevékenységünket" illetően.

Látom, sokan félreértelmezték itt a dolgokat, hát mindegy, nem vagyunk egyformák, és ha jobban ismernék a helyzetünket, biztosan jobban megértenék, miért tettük ezt a családdal. Maradjunk annyiban, a párom sem véletlen mellőzi a szeretteit ennyire.

2014. ápr. 25. 20:02
 22/37 anonim ***** válasza:
86%
Akkor meg pláne minek hirdettétek meg?
2014. ápr. 25. 20:23
 23/37 anonim ***** válasza:
90%

De amúgy nem érted.

Lealacsonyítottátok a rokonokat (és barátokat) ismerősi szintre, akik annyit érdemelnek, hogy neten tudják meg, de még csak nem is személyesen megírva, hanem úgy hogy kiteszitek mint állapotot.

Meg úgy írsz magatokról, mintha hú de nagy különcök lennétek, mert ti aztán nem szoktatok facebookozni, de nem ám!

Mekkora különcség, biztos különlegesek vagytok, hát az eljegyzést se hagyományosan közlitek.

Hogy hasra ne essen mindenki előttetek...

2014. ápr. 25. 20:55
 24/37 anonim ***** válasza:
87%

Ha annyira rossz volt otthon neked és a párodnak is, azt gondolod, hogy most ezzel jól bosszút álltatok mindenért?

:) Aranyos :)

2014. ápr. 25. 21:09
 25/37 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező miért is érdekel téged a páros bármely rokonának véleménye és miért itt koslatsz megerősítésért a neten, ha téged egyébként mindenki véleménye hidegen hagy?

Ez nem vicces, hanem szánalmas.

A véleményem pedig az elintézési módról az, hogy hiába fújsz a családodra, a leendő rokonságodra, nem tudjuk mit véthettek ellened, de hogy ez a mód nem vall egy tanult, intelligens, normális emberi kapcsolatokkal rendelkező felnőtt emberre, az biztos.

Őszintén remélem, hogy a kapcsolatod évek múlva sem fog megromlani a pároddal, mert akkor bizony nagy gondban lennél, hogy kihez fordulj, ha mindenkit így kidobtál az életedből és ilyen kicsinyes bosszúságok okoznak örömet.

...csak nehogy a bajban is csak a "pofafüzetes" poszt segítségére számíthass :)

2014. ápr. 25. 23:53
 26/37 anonim ***** válasza:
78%

Az én szüleim nincsenek is Facebookon. :-D

Mindegy. Nyílván nem ismerjük a hátteret, hogy milyen a családi viszony nálatok, de mi megadtuk a módját az eljegyzésnek és az esküvőnek is. Készültünk rá sokat, mindenkit személyesen hívtunk meg az eljegyzési ebédre és az esküvőre is.

Ezek mind olyan alkalmak, amikor együtt lehet a család és együtt ünnepelhet

2014. ápr. 26. 08:16
 27/37 A kérdező kommentje:

Nos, a családomra azelőtt sem számíthattam, mikor még nem volt a képben a párom. Sosem voltak összetartóak, a húgom aktuális ballagását apám egy ostoba baromságnak nevezte, ami teljesen felesleges, szóval ennyi kb. mindent elmond arról, hogyan viszonyulnak a fontos családi eseményekhez.

De azt elvárnák, hogy párom szüleivel jópofizhassanak, mert "így illik". Csak hogy ne legyen ciki az ismerősök előtt.

Na, én ezt a képmutatást nem fogom művelni. Épp elég volt látni, amit addig műveltek, míg otthon laktam. Minden rokont utálnak, de elmentek hozzájuk, mert "illik", aztán szemtől-szemben ment a vigyorgás, a hátuk mögött meg a morgás.

Hát inkább leszünk mi bunkók, de őszinték. Ha egyszer fabatkát sem ér velük a családi élet, ha apámnak minden baromság, ami az értelmekről, és nem a pénzről szól, minek erőltessem?

Mindegy, erre úgysincs senkinek rálátása, csak aki benne él. Könnyű ítélkezni. :) Hülyeség volt kiírnom ilyen formában a kérdést, mert célt tévesztett.

2014. ápr. 26. 09:59
 28/37 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező, tudod, ezzel a húzással pont az ő szintjükre süllyedtél le, akiket annyira nem bírsz.
2014. ápr. 26. 10:45
 29/37 anonim ***** válasza:
77%

És a te fostalicska családi életedhez mi köze a párod családjának?

Vagy ha neked nincs, neki se legyen?

2014. ápr. 26. 11:11
 30/37 A kérdező kommentje:

Oh, hát persze, ismét a női agy kombinálása...

Mérget vettem volna rá, hogy az fog kijönni a dologból, hogy miattam kell az ő szüleit is mellőzni. Nos nem, erről szó sincs. Párom nem kíváncsi a szüleire. Itt volt pl. a húsvét. Én végigdolgoztam, éjszakás voltam, így nem mentem sehova, aludni jártam haza. Páromat kérdeztem, megy-e a családjához, hisz hívták. Nem, ő aztán nem, inkább pihen. Sokszor én emlékeztetem, hívd fel nővéred, most van szülinapja. Épp pár napja volt az apja névnapja, én szóltam neki előtte, hogy szerintem most van valamikor. De persze, nyilván nekem fáj, hogy az ő szülei normálisabbak az enyémnél. nem, én nem vagyok ilyen barom. Hiába akarja egy vadidegen megmagyarázni, aki semmit sem tud rólunk, de még az értőolvasás sem megy neki. Ezen az oldalon olyanok a női válaszadók (tisztelet a kivételnek), mint a hiénák, tele tévképzettel. Azt hiszik, olyan nagy élettapasztalattal rendelkeznek, és olyan okosak, hogy ők két szóból is jobban tudják az ember életét, mint ő maga.

2014. ápr. 29. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!