Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a leendő sógornőm megsértődése?
Nemrég eljegyzett a párom. Úgy döntöttünk, nincs kedvünk a családjainkkal közölni ezt (én a szüleimmel egyébként sem nagyon beszélek), meg nem akarunk eljegyzési ebédet/vacsorát, meg hasonló családi programot kényszerből. Az én családom nem is tud róla (egyik tesómat leszámítva).
Volt egy olyan hirtelen ötletünk, ha már nincs kedvünk magyarázni senkinek, egyszerűen csak felrakjuk életeseményként facebookra, és így értesül mindenki, aki akar, ha más nem, később szájhagyomány útján jut el kollégákhoz, közelben élőkhöz, stb. (vagy észreveszik a gyűrűt, és akkor megmondom)
Igen ám, de párom szülei és nővére is innen tudták meg, mivel neki ismerősei. A szülei jól fogadták, mert azonnal telefonáltak és gratuláltak (hogy egyébként zavarta-e őket, a hívásból nem derült ki).
Párom nővére azonban, akinek már saját családja van, irtóra kiakadt. Másnap munkában hívta fel párom, és nagyon bunkón kioktatta, milyen dolog volt így tudatni vele, főleg, hogy x nappal előtte beszéltek telefonon, miért nem mondta el akkor? (az még az eljegyzés előtt volt) Párom megmondta: talán először velem, a menyasszonnyal akarta közölni, nem vele. Nővére nem is gratulált, csak nyomta a kioktató szövegét, párom meg megunta ezt, és rácsapta a telefont.
Vajon hogy fogadja, ha majd az esküvőt is utólag tudja meg? :)
Nem egy kicsit ellentmondásos a dolog:
Nem akarjátok közölni a családotokkal, de a FB-on hadd lássa ország-világ.
Komolytalanok vagytok. Ez az egész eljegyzés is komolytalan. Jó buli, de nem igazán tűnik eltökélt, komoly szándéknak.
Eredeti terv az volt, hogy egyáltalán nem mondjuk el senkinek. Aztán Karinthy gondolata sejlett fel előttünk: "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek". Így hát pontosan ezt tettük. :) Semmi külön illendőség, magyarázkodás, csak nyilvánosságra hozatal. Ha régi időket élnénk: kidoboltattuk volna.
Az én szüleim felé pedig megvolt az elégtételem, hogy hiába tudják sokan, és hiába tudják meg majd ők is valahonnan, nem tőlem, és nem az ő elveik szerint. Ezzel mutatva meg nekik, mennyire kizárom őket az életem fontos döntéseiből. Amit teljesen megérdemelnek azok után, amit velem tettek, és amit még az otthon élő kishúgommal napi szinten megtesznek.
Az eljegyzésünk nem komolytalan. Ha komolytalan lenne, akkor azt játszanánk, mint sok pár: még úgy 4-5 évig jegyben, aztán taaalán esküvő... Hát nem. Eljegyzést is azért nem akartunk ezidáig, mert én nem akartam X évig menyasszony lenni. Az eljegyzés azt jelenti, azt 1 éven belül esküvő követi, máskülönben AZ a komolytalan.
de jó, hogy a párod ilyen összetartó veled :)
a sógornődből valahol féltékenységet érzek, hogy nem ő volt az első, nem akarja elfogadni, hogy igenis nem ő már az első. nálunk is volt ilyesmi szitu, amikor tortát akartam csinálni párom szülinapjára és a huga kiakadt, hogy de ő adni akar bele, meg stb, nélküle nem is csinálhatom.a saját páromnak!
Ez az egész eljegyzés komolytalan????
Nem tudsz róluk semmit, csillagvirág.
Mindenki úgy közölje az ilyesmit ahogy akarja. Gyerekes és ostoba dolog így felhúznia magát a testvérkének...főleg hogy úgy viselkedik veled ahogy... ne legyen már álszent...
Amúgy az én egyik sógornőm is kb levegőnek néz. A 2 hónapos kapcsolatunk idején az öccsével, azt mondta nekem, hogy a kapcsolatunk nem fog sokáig tartani. Ezt úgy mondta, hogy egy szót nem beszélt se előtte, se utána velem. Nem ismert engem, és azt sem milyen a kapcsolatunk. Csak azt látta hogy sokat vagyunk együtt és szeretjük egymást. Nem olyan búval b....szottak vagyunk mint ő. Ez volt az oka a beszólásra.
Az esküvőnkön sem gratulált, azt se tudom mi a fenének jött el ha ilyen...és azóta sem szól hozzám egy büdös szót sem. Az öccsének is max köszön,bár azt sem mindig, de nem beszél vele, nekem meg nem is köszön. Amúgy amióta összeházasodtunk még jobban észrevehető ez a dolog nála.
A férjem szerint ő olyan fajta nő aki azt akarja, hogy mindenki a rabszolgája legyen, mindenki benyaljon neki, mindenki pattogjon ha ő úgy óhajtja, mindenki fusson utána. Én ezt nem tettem meg, mert ha nem kedvel akkor ne kedveljen, leszarom. Volt pofája úgy beugatni nekem, hogy nem is ismert, 1 szót nem beszélt velem soha, amióta csak együtt vagyunk a férjemmel. 4 éve.
Szóval aki ilyen szinten utálkozik a testvére választottjára, az csak ne háborogjon. Ha rajtam múlt volna, nem rontotta volna a levegőt az esküvőnkön sem.
Hát ha az én testvérem annyira sem méltatna, hogy elmondja, férjhez megy, én is berágnék.
Szerintem a szeretteinkkel bunkóság így közölni a nagy hírt. De szerintem nektek esküvői meghívó sem kell, csak egy facebook esemény és csá. Aztán majd ha terhes leszel, arra is ott lesz a jó öreg facebook. Éljenek a szeretetteljes emberi kapcsolatok és az érzelmileg érett emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!