Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek közül valamelyik elmegy kísérőgyűrűnek?
Még az elsőt tartom a legelfogadhatóbbnak, de az sem kifejezetten tetszik. A méret miatt eleve nem jönnek szóba a szebbek, csak ez a három.
Figyelj, nem írtad a sztori hátterét, továbbá azzal sem tisztelted meg az esetleges válaszolókat, hogy időben közölted volna, hogy te lennél a menyasszony és abból az aspektusból értendőek a szavaid - szerintem teljes mértékben érthető, hogy azt gondoltuk, a vőlegény kér tanácsot, mégpedig leginkább arra nézve, hogyan úszhatná meg minnél olcsóbban a "kötelező" ékszereket a kedvesének/menyasszonyának.
Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, így már más a helyzet, ha neked ez így megfelel, akkor persze minden ok - rátok tartozik a dolog!
De azért ahhoz gratulálok, hogy le "torz értékrendezted" azokat az embereket, akiknek esetleg fontos, hogy minőségibb ékszert kapjanak. Nyilván nem ez a legfontosabb dolog az életben, nem ettől lesz jó egy házasság, kapcsolat, ettől nem jön meg a szerelem, de miért kell azoknak az embereknek, nőknek állandóan exluzálni magukat, akik vágynak egy szép, minőségi darabra?
És természetesen mondjuk így: meg is engedhetik maguknak, ugyanis van ilyen réteg is (kár, hogy nem mindenki), nyilván nem azokat az elmebetegeket értem alatta, aki hitelből, miegymásból intézik a drága ékszert, hogy rázhassák a rongyot a semmire! Azt ugyanis feleslegesnek és ostobaságnak tartom!
De ez is érdekes hozzáállás, hogy ma már, aki nem azt mondja, hogy ej, nekem elég a legértéktelenebb semmiség, amit csak kapni lehet (nem rád értem, csak érzékeltetni szeretném a lényeget), az haszonleső, telhetetlen, torz értékrendű pichává degradálódik, akinek más sem fontos! Holott én pl. emlékszem a nagyszüleim vagy akár a szüleim gyűrűire - olyan nehezek voltak, hogy komolyan meglepődtem, ha fejbe dobnak vele, biztosan megérzem! Tehát régen is szokás volt erre figyelmet és anyagiakat áldozni, de mára mint oly sok mindenben, itt is átesünk a ló túlsó oldalára. Megint valami, amiért el lehet ítélni a nőket.
Ne haragudj, kicsit hosszú lett, de így is lehet nézni a dolgokat.
Te pedig egyik szavaddal ütöd a másikat. Most akkor vagy nem az anyagi és tárgyi javak értékén múlik a jó kapcsolat, vagy mégis? Mert egyik részben épp azt cáfolod meg...
Mivel gyakorlati haszna nincs egy 100 ezer forintos gyűrűnek, nem értem, mitől jobb, mint az olcsóbb másért, mint azzal lehet villogni, a másikkal nem? (Bár átlag emberi szem meg nem mondaná az oldalon lévő pár ezer forintosokról sem, hogy olcsó)
Még ruhák/cipők terén jobban megértem, hogy a márkás sokszor (de az sem mindig!) tartósabb, mint a kínai. De ott is van az a fokozat, ami csak felesleges tékozlás, nem más.
És nem azzal van a baj, hogy csak a felső tízezer villog drága dolgokkal, ma már oda jutottunk, inkább nem ciki, ha kikapcsolják a villanyt, de a gyereknek vegyünk iPhone-t karácsonyra, hitelre.
Nekünk, mint mondtam, történetesen telne egy drága darabra, ha akarnánk, nem rokkannánk bele. Máskülönben nem vennék épp most a húgomnak ballagására egy laptopot, ami nekem abszolút nem igényelt anyagi megterhelést, mivel kb. két hónapnyi spórolt pénzem kellett csak hozzá.
Csak magamra a világért sem áldoznék ennyi pénzt, páromtól sem várom el. Minek? Talán csak azt szereti a párja, aki gyémántgyűrűt visel?
Szerintem megfelelően és érthetően kifejtettem a nézőpontomat, és nem ütök semmit agyon sem az egyik, sem a másik szavammal......
Egy kis liberális gondolkodást azért vehetnél a sok pénzeden, ha más nem is, az mindenképp elkelne neked.
Nemcsak az a jó, ami neked megfelel, meg a te gyakorlatias gondolkodásod szerint követendő, nem egyformák az emberek, de persze mivel te nem igényelsz egy drágább gyűrűt, ettől te mindjárt különb vagy azoknál, akik igen.
Mindazonáltal nem értettem, hogy miért és hogy jött ide a kikapcsolt villany és Iphone analógiája, vagyis jobban mondva miért akarsz ezzel érvelni ellenem, holott pontosan ugyanezt mondtam, csak pepitában! Akinek nincs rá, az ne vegyen drágát, mert az olcsóbb is lehet szép, na meg ha ez van, akkor ennek kell örülni. Szerintem érthető volt, amit mondtam.
De tudod mit, legyen neked igazad :-).
Ha támadnak, támadok. Míg nem írtam le, hogy én vagyok a nő, addig a párom mindenféle sóher szar alaknak le volt itt írva. Pusztán azért, mert nem drága gyűrűk közt válogat. Mert akkor értékes számára a nő, ha drága gyűrűt ad neki ("De ha én nem érnék meg a férjemnek egy normális gyűrűt, akkor inkább ne vegyen semmilyet, ezekkel a vacakokkal nem égetném magam."), ha nem, csak egy ilyennel szúrja ki a szemét, akkor utolsó senkiházi, ilyenhez normális nő hozzá sem menne, stb. Röviden összefoglalva többek megnyilvánulását.
Ezért mondtam, hogy akkor már melyikünk értékrendje is a normálisabb, és ki az, aki nem érdemelne még fakarikát sem, nemhogy drága ékszert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!