Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti örülnétek, ha a ti is kapnátok "eljegyzési" vagy kísérő gyűrűt?
Nem hogy divatba, hanem ismét divatba.
Mert mikor nekem volt az eljegyzésem, akkor természetes volt, hogy én a karikagyűrű mellé egy kövesgyűrűt, a vőlegényem pedig egy pecstgyűrűt kapott. Akkor -még a múltszázadban, ennek így illet történnie.
(perzse én piros köves gyűrűt kaptam, mert hogy azt biztos minden nőnek tetszik. Talán én voltam az egyetlen, akinek mégsem?)
Mi a férjemmel a járásunk első hónapjának végén voltunk amikor kérdezte hogy mi lenne ha lenne mindkettőnknek gyűrűje amit ajándékként szánunk egymásnak.... így elmentünk kiválasztani. Én ezüst gyűrűt választottam 3 kő van benne. 2 kisebb, középen egy nagyobb.
A férjem meg egy sima acélgyűrűt választott magának. És egymásét fizettük ki. Miután kimentünk a boltból, nem akarta rögtön odaadni.
Aztán mikor hazaértünk megkérte a kezemet az én gyűrűmmel:D utána pedig én is felhúztam az ujjára az ő gyűrűjét. Hát ez volt a mi eljegyzésünk, kettesben. Családit nem tartottunk soha. Nem volt fontos. A rokonok barátok csak az esküvőn és az utána lévő ebéden voltak ott.
Szóval így a férjemnek is volt gyűrűje eljegyzés és az esküvő között, meg nekem is.
Magyar szokás szerint eljegyzés csak két karikagyűrűvel lehet. A régi szokások szerint a nő kap mellé egy köves kisértőgyűrűt, a férfi egy pecsétgyűrűt.
A karikagyűrűt általában együtt választják ki, a kísérőgyűrűk meglepetések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!