Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan vegyem rá a páromat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a páromat arra, hogy adja el a városban lévő lakását és az árából vegyünk egy másikat vidéken?

Figyelt kérdés
Párommal egy faluba valók vagyunk én ma is ott élek, sőt az ő anyja is ott él a párom bátyjával. Páromnak a közeli városban van egy minigarzona. Nekem itt vannak a barátaim a rokonaim ugyan úgy ahogy neki is. Mivel győzzem meg, hogy költözzön vidékre?
2014. márc. 9. 16:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Ha a párod a kozeli városban él, akkor nekem abbol az jon le, hogy nem szeretne vidéken élni. Kis távolságról be tudna járni munkába busszal vagy kocsival is, tehát ez nem kifogás. Egyszeruen csak vannak emberek, akik nem akarnak az anyjuk meg az anyós szomszédságában élni.
2014. márc. 9. 17:13
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

Ha annyira komoly a kapcsolatotok, hogy már az összeköltözésen gondolkoztok, akkor erről mindenképpen beszélnetek kell.

Én megértelek, mert én úgy érzem, megbolondulnék, ha még egyszer be kellene költöznöm valami füstös, zsúfolt, zajos városba valami szűk kis panelba. Egyszer kényszerültem ilyen helyzetbe, de teljesen depressziós lettem pár hónap alatt. Vidéken nőttem fel, nem bírom a nagyvárost, nekem az a halálom. Persze, ha muszáj lenne, biztos megszoknám megint... Remélem, soha nem lesz muszáj.

Viszont több tényezőt meg kell fontolni, a legfontosabb ezek közül a munkalehetőség, amit sajnos egyáltalán nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha olyan helyen laknátok vidéken, ahol van közeli munkalehetőség, vagy könnyen be lehet járni a városba, akkor próbáld meg észérvekkel meggyőzni a párodat: egy kertes házzal több mindent lehet kezdeni, ha esetleg szeretnétek valamit termelni, vagy állatot tartani, de ha ezt nem is, akkor is sokkal nyugisabb, csendesebb, ráadásul közel vannak a rokonok, stb.

De ha olyan helyen laknátok, ahol rosszak a munkalehetőségek, akkor fájó szívvel ugyan, de én is lebeszélnélek a vidéki életről.

2014. márc. 9. 17:22
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

Ha en lennek a parod nem tudnal semmivel meggyozni!

-Mar elotted megvette a lakast, tehat ott szeretne elni.

-Valoszinu annyiert sem tudna most eladni amennyiert vette.

-Mar ne haragudj Te csak baratno statuszban vagy, kozod sincs hozza.

-Lehet, hogy pont nem akar az annyaval es a Te rokonaiddal egy faluban lakni.

-Jelenleg a videki elet dragabb, mint a varosi.

Hirtelen ennyi ellenervem lenne.

2014. márc. 9. 17:29
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk az biztos, hogy ha engem akarna valaki belekényszeríteni a városi életbe, biztos elhajtanám a francba, annyira undorodom a nagyvárostól, elképzelhető, hogy ő meg ugyanígy érez a vidék iránt, úgyhogy lehet, hogy nem illetek össze hosszabb távon.
2014. márc. 9. 17:42
 15/23 anonim válasza:
83%

"A falusi levegő sokkal tisztább."

Ilyen érvelőképességgel ügyvédnek kellene menned. :DDD

De amúgy szerintem ha visszaakart volna költözni, azt már megtette volna. Ezzel az egésszel csak annyit érsz el, hogy elege lesz belőled.

2014. márc. 9. 17:45
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Gondolom megvolt a jó oka arra, hogy megvette azt a lakást.

Egyrészt, ahogy írták előttem a mai gazdasági helyzetben nem tudná annyiért eladni, mint amennyiért vette.

Ez az egyik.

A másik: abba belegondoltál már mekkora összeget kéne leadóznia ha eladná? Kész pazarlás pláne ha keményen megdolgozott érte vagy legalábbis ha minden fillér számít nála. Nem mindegy! És a költözködés meg a hurcolkodás sem pár száz forint.

Egy lakás manapság egy befektetés egyszer még érhet többet is és ha mégis vidékre menne akkor kiadhatja albérletbe, ami hoz egy kis pluszpénzt a házhoz.

Egyébként meg tényleg semmi közöd hozzá elvégre az ő lakása én sem adnám el az enyémet csak mert odébbállok egy házzal.

Ha eladná könnyen lehet, hogy nem tudna annyiért újra venni egyet ha akarna.

Én úgy veszem észre inkább a saját kis igényeiddel vagy elfoglalva de elgondolkodtál azon, hogy neki, mi a jó és miért?

Ha neki kell az a lakás kénytelen leszel lenyelni a békát mert ha ezen nem tudtok megegyezni akkor kár tovább lépni.

Mindenképp kell egy közös alap legalább a legfontosabb dolgokban egyet érteni -pl. lakóhely, melóhely- mert ezek nem oldódnak meg maguktól.

2014. márc. 9. 17:51
 17/23 anonim ***** válasza:
49%

Sehogy ne vedd rá. Ez az ő döntése kell, hogy legyen, ha nem akarja eladni, minek győznéd meg? Azért, hogy utána téged utáljon, ha megbánja?

Én sem mennék városból vidékre, szóval megértem, szerintem nem is tudnád meggyőzni...

2014. márc. 9. 18:36
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

Ne meggyőzni próbáld, csak mondd el neki, te mit szeretnél. Aztán kiderül, hogy reagál, neki mi a véleménye erről.

Lehet ám, hogy ő nem akar a rokonokhoz ennyire közel lakni. Lehet veled se akar összeköltözni, pont azért van városi garzonja, hogy még sokáig agglegény életet élhessen.

2014. márc. 9. 19:37
 19/23 anonim válasza:

Pfff, én faluban élek, de ezt még az ellenségeimnek sem kívánom.

Na jó, talán nekik igen, de csak mert kínozni lehetne vele.

2014. márc. 9. 20:50
 20/23 anonim ***** válasza:
milyen messze van ez a falu? ha 10 km-nél több akkor elég nehéz dolog. legalábbis nekem eszem ágában sem lenne kiköltözni,és majd még ingázni..
2014. márc. 9. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!