Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még nem hordtam gyűrűt ezelőtt. Mikor ajánlott levenni?
Jegygyűrűről beszélsz, vagy más ékszerről, ami neked ennyire fontos?
Sportolásnál le kell venni, és minden olyan munkánál, amely során a kezed megsérülthet. Ne a gyűrűvel törődj! Apámnak volt egy katonatársa, aki a tilalom ellenére jegygyűrűvel ugrált le és föl a teherautókra. Egyszer rosszul esett és a gyűrű beakadt valamibe, vitte az ujját is. Értsd: leszakadt az ujja tőből, és akkor még nem tudták profi módon visszavarrni.
Szerintem minden olyan helyzetben vedd le, amikor vagy magadat vagy a gyűrűt kímélni akarod. Nem kell talpig gyémántgyűrűben dagasztani.
Én hosszú évek óta vagyok házas és SOHA, de soha nem hordok jegygyűrűt, sőt semmilyen gyűrűt. Utálom. De attól még házas vagyok, és hűséges. :)
Nekünk karika gyűrűnk van.
A férjem csak akkor viseli ha kilép otthonról (vagy ha jön valaki), nem veszi fel, ha olyan dolga akad (autószerelés..stb)
Ő kézmosáskor is leveszi, mert zavarja, ha vizes lesz alatta, úgy nehéz megszárítani a kezét...(szerinte)
Én sosem veszem le, néha tésztagyúrás közben veszem le, persze már akkor jut eszembe, amikor tiszta tészta..
De leveszem kerti munkához mert veszélyes(nem a kapirgálásra gondolok, hanem a komolyabbra), disznóvágáshoz( nem szeretném a kolbászban viszontlátni... vagy nem látni :))
ha eszembe jut, akkor a komolyabb takarításhoz, de ahhoz úgyis kesztyűt veszek...
amúgy alváshoz is viselem..
én sem hordtam előtte gyűrűt..
Én leszoktam venni, amikor hazaérek. Megvan a helye a fürdőben, mindig ugyanarra a polcra teszem. Engem itthon egy kicsit zavar. Karórát és minden más ékszert is leveszek, ha hazaérek.
Egyébként ha nem zavar, akkor nem muszáj levenni, max sütéshez, főzéshez, esetleg takarításhoz, ha mindenféle vegyszereket is használsz.
Engem pl. zavar portörlésnél is, mert vizes lesz a kezem és így csúszkál rajta a gyűrű.
Rajtad múlik, hogy mikor veszed le.
Nekem is fehérarany+gyémánt gyűrűm van. Kézmosásnál nem szoktam levenni, mert félek, hogy ott felejtem valahol (sajnos hagytam már így el gyűrűt), de fürdéshez igen.
Ha megyek valahová, mindig rajtam van, de otthon gyakran leveszem, visszateszem a dobozába, és elzárom.
Lehet, ez már túlzás, de nagyon féltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!