Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi veszi megának a saját eljegyzési gyűrűjét is vagy azt nekem kell megvennem később?
3 variáns lehet.
1. Együtt nézitek ki a gyűrűket (ffi-női) és egymás ujjára húzzátok eljegyzéskor
2. A férfi nézi ki a gyűrűket (valahonnan leméri a nő gyűrűméretét) és ő húzza fel, majd a nő eljegyzéskor
3. amerikai szokásra csak a nő kap gyűrűt. Ez a legritkább, mert a párok Magyarországon egymást jegyzik el.
Magyar hagyomány: a férfi kéri meg a nőt, választja a gyűrűt és meg is veszi.
A 3 dologból ma már egyre többnél a nő veszi át a szerepet. Azért a gyűrűt még legtöbb esetben a férfi állja. A kísérőgyűrűvel - a hagyomány szerint.
Sziasztok!
A kérdésre válaszolva:
A variációk, amiket ez előttem válaszolók felsoroltak, helytállóak.
Na most, ha a párod egy kis köves gyűrűvel kéri meg a kezed, és nem azonnal a karikagyűrűkkel nyittok, akkor ha szeretnéd, Te is vehetsz neki egy szép gyűrűt (általában pecsétgyűrűt szoktak, nekem az nagyon nem tetszik).
Én is csak a kísérőgyűrűt kaptam eljegyzésünkkor, a karikagyűrűkre még gyűjtünk :)
Viszont én nem akartam, hogy csak én legyek "megbélyegezve" (:D), ezért én is vettem egy szép gyűrűt a kedvesemnek, melyet Ő ugyanúgy, mint én az enyémet, a bal kezének gyűrűsujján hord.
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!