Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szakítás eljegyzés helyett?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás eljegyzés helyett? Anyós miatt?

Figyelt kérdés

Két és fél évig voltunk együtt, nyáron megkérte a kezem, télre terveztük a leánykérést, jövőre meg az eljegyzést. Amikor bejelentettük, hogy albérletbe költözünk, anyós folyton azt mondogatta, hogy idén nem kellene költenünk semmire, majd jövőre. Mi ennek ellenére folytattuk a lakéskeresét, a párom szülei már nem is beszéltek hozzám. Semmit nem értettem az egészből. Párom rákérdezett, hogy mégis mi a baj, amire az anyja csak annyit mondott, hogy ő csak azt akarja, hogy a fia boldog legyen. Elköltöztünk és négy nap után a párom szakított velem. Szerintetek?

Azt még hozzátenném, hogy teljes mértékben a párom meg a huga tarják el a szüleiket már évek óta. Huga már férjhez ment és babát vár.

2013. dec. 6. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Jaja, vannak ilyen pasik, én is ismerek ilyet. Hagyd a fenébe, megváltoztatni nem tudod. Ha neki így jó hát így jó. Gyorsan lépj túl rajta.
2013. dec. 6. 22:04
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Ha valaki ennyire önállótlan, hogy pénzeli a szüleit, mikor nyilvánvalóan önhibájukból tartanak ott, ahol, és nem téged választ, mikor itt a lehetőség, hogy megszabaduljon tőlük, akkor hagyd menni. Sosem lesz szabad és önálló, mert nem akar az lenni, ha akarna, nem jelentene problémát a családja, hanem új családot alapítana veled. De láthatólag neki ez nem megy.
2013. dec. 6. 23:17
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, ha képletesen szólva idáig jutott 33 évesen, akkor adj hálát az égnek, hogy most hagyott el, és nem akkor kezdett el újból az anyjáékért élni, amikor már gyerek is van. Hidd el, ilyen mentalitás mellett az lett volna, hogy ő pénzeli az anyjáékat, a ti kis családotokat meg a te fizetésedből finanszírozzátok, aztán nem haladok semmire, csak vegetáltok...
2013. dec. 7. 07:17
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy jobb, hogy ez most derült ki mint kesőbb! Ez már tényleg csak rajta múlik...
2013. dec. 7. 17:56
 15/19 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem meg nem végleges ez a döntés a párod részéről, inkább idő kell neki. Nehéz lehet neki, hogy a szüleit is támogatja, mellette meg neked is meg kell felelnie.

Sokat kellene őszintén beszélgetnetek nektek is, meg a szülőkkel is, hogy mindenki hozzá tudjon szokni ehhez az új helyzethez.

Az biztos, hogy itt nehezebb lesz a leválás, de ez valamilyen szinten érthető is, mert viszonylag későn repül ki a párod, meg a szülők is már gondolom idősebbek, betegek.

Viszont nekem az a véleményem, hogy ilyen esetben bizony hiába költöztök ti össze a szüleit támogatni kell a későbbiekben is. Ugye fordított esetben ha a te szüleid szorulnának rá, te is támogatnád őket? Sőt elvárnád, hogy a párod partner legyen ebben. Remélem azt sugaltad a párod felé, hogy igenis támogatni fogjátok közösen a szüleit, meg hogy attól, hogy összeköltöztök, nem csak ti lesztek mint család, hanem bizony ott lesznek az ő szülei is, meg a tieid is, és így lesztek egy család. És bizony a család attól család , hogy baj esetén összetart és támogatja egymást. Ezt kéne a párod szülei felé is kommunikálni. Feltéve, ha komolyan gondolod a kapcsolatot. Nem csak a jóban kell összetartani. Szerintem ha képes vagy felvállalni a párodat a családjával együtt, akkor még nincs veszve a kapcsolat, de ezen áll vagy bukik minden.

2013. dec. 8. 09:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves 15/15, ezzel csak az a gond, hogy az Ő szüleit nem csak segíteni kell, hanem teljes mértékben eltartani,számlákat, orvosi ellátást, lakásfelújítást fizetni,bevásárólni, adósságaikat tőrleszteni.

Párom ezért döntött így, mert egyszerűen képtelenek voltunk bármit is tervezni vagy bármi komolyabb dologra költeni.Nem tudott két családért felellőséget vállalni és én ezt meg is értem. Amúgy a szülei még nem nyugdíjasok és komolyabb egészségügyi problémájunk sincsen.

2013. dec. 9. 11:19
 17/19 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, ugye akkor valójában szakítottatok, és nem az lesz a dologból végül, hogy "jó, akkor folytassuk úgy, ahogy az összeköltözés előtt volt" és anyuka meg röhög a markába?
2013. dec. 9. 11:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Párom szakított velem, nem közös megegyezés alapján tőrtént. Még aznap szétköltöztünk és minden kapcsolatot megszakított velem. Én a szakítás előtti napokban mondtam neki, hogy félek, hogy ennek szakítás lesz a vége, ha a családja ennyire ránktelepszik, erre ő jött és szakított is:)
2013. dec. 10. 21:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Valóban nem tud elszakadni otthonról,jobb hogy ez most kiderült,mert csak rosszabbodott volna a helyzet...Egyik rokonommal is ez történt,csak ott baba is született... Összejöttek,szétmentek...erről szólt az egész..most a pasi csak megy látogatni heti 2-szer a gyerekét... Férfi létére,nem tudja megmondani a szülőknek,hogy külön élete van? vessen magára....
2013. dec. 11. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!