Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nálatok hogy volt az eljegyzés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok hogy volt az eljegyzés? A párotok elkért apukátoktól vagy titokban kérte meg a kezeteket?

Figyelt kérdés
Szerintetek fontos, hogy a fiú elkérje a lány kezét az apjától vagy ennek már nincs olyan nagy jelentősége? Elvált szülők gyerekei, nálatok hogy volt? Mi a véleményetek erről?
2013. nov. 5. 08:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem kért el Édesapámtól, én nem is akartam volna, lehet, hogy akiknél fontos azok tartják még ezt a szokást. Amikor megkérte a kezemet, akkor elvitt egy helyre, és csak ketten voltunk ott. Utána otthon bejelentettük az eljegyzést. Nekem így romantikusabb volt, minthogy a szüleimmel konzultálja meg a dolgokat:) De mondom, ahány ház annyi szokás:))
2013. nov. 5. 08:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Nálunk is így volt. :) Csak sajnos ebből lett egy kis sértődés otthon, mert amúgy elváltak a szüleim és akkor apum nem igazán foglalkozott velünk, kb 3 havonta találkoztunk és nem éreztem ezt fontosnak.
2013. nov. 5. 08:37
 3/14 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem fontos elkérni.
2013. nov. 5. 08:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem kèrtek el lènyegèben úgy volt mint au elsőnel. Szàmomra ez az elkèrès màr elavult, nem esett volna jól ha megteszi. Nem vagyunk màr 18 èvesek sajàt èletünk van, nem kell engem màr kèregetni.
2013. nov. 5. 09:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kért el, de ezt mondtam is neki, hogy nehogy ilyennel szórakozzon, mert az én kezem hozzám tartozik, tőlem kérje, ne mástól, különben hozzá sem megyek :D

Elmentünk nyáron kirándulni, és amikor éppen pihentünk és nem volt körülöttünk senki, ott kérte meg a kezem. Gyönyörű és intim volt, szerintem nem is tartozik másra!

2013. nov. 5. 09:07
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Titokban kérte meg a kezem. Nagy meglepetés volt mindenkinek, engem is beleértve. :) A párom szülei úgy tudták, hogy karácsonykor akarja megkérni a kezem, de a drágám nem bírt adáig várni, úgy, hogy július lett ebből. :)

Mi utána csak bejelentettük a szülőknek.

2013. nov. 5. 09:09
 7/14 anonim ***** válasza:
59%

Megkérdezte, hogy mi lenne, ha iden összeházasodnánk, csak tőlem..

Azt, hogy leszek-e a felesége nem kellett kérdeznie, hiszen tudta, hogy szeretnék, mert erről már beszeltünk, inkább a mir volt kérdés..

Szülőktől áldást kért.

Anyukám részéről nagy botrány lett volna, ha csakapukámtólkér el..ők azegyenrangú felek nagyszerű peldája...sőt apu is jelezte volna, hogy ezt az anyjátol(mint az enyémtől) is kérdezd meg....

Szrintem azzal, hogyvösszeköltöztünk már az "elkerés" érvényét vesztette..innen jött az áldás kérése ..

2013. nov. 5. 09:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi már 5,5 éve együtt jártunk, fél éve együtt is laktunk, én nagyon gáznak tartottam volna ha apukámtól kér el. Nevetséges lett volna, és hazugság, hiszen már évek óta együtt voltunk. Mi megbeszéltük hogy itt az ideje az eljegyzésnek, majd elterveztük hogy következő évben esküvő. 7 év után vett el.

Szóval szerintem az apától való elkérés akkor lenne valódi ha tényleg nem lenne előtte összefekvés, együtt alvás, élés, hanem úgy mint régen kinézi magának azt a lányt és pár szülői jelenlétben lezajlott találka után megkéri a lánya kezét az apától. Ennek így van értelme, de mikor már valaki évek óta együtt van...

26/N

2013. nov. 5. 10:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy titokban?:D Ami nem a szülők előtt történik, az már titokban van?

Természetesen az én kezemet kérte meg a párom, és nem a szüleimtől kért engedélyt. Nem a 18. században élünk, ennek ma már semmi jelentősége nincs. Őszintén szólva nem is néztem volna jó szemmel, ha eléjük áll ezzel, ez a mi magánügyünk, életünk egy fontos, intim, meghitt pillanata, nem kell ebbe a szülőket belekeverni.

2013. nov. 5. 10:20
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem titokban, csak négyszemközt. Valójában a lánykérés is "túlzás", szóba került a téma, és közöltük egymással, hogy készen állunk :) Ezután elmondtuk mindkét családnak, és ennyi.
2013. nov. 5. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!