Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzésnél mit szokás mondani a nőnek?
Nekem étteremben desszertben jött a gyűrű, így nem volt felvezetés. Csak mikor megtaláltam megkérdezte hozzá jövök-e.
Nem kell túlbonyolítani.
Ha megkérted a lány kezét, és ő igent mondott, az még nem hivatalos eljegyzés, Akkor sem, ha adsz neki egy gyűrűt. Akkor lesztek jegyesek, ha mindketten karikagyűrűt viseltek.
De eljegyzésnek csak akkor van értelme, ha utána rövidesen össze is házasodtok.
Nekem azért nem lett volna elég egy "Hozzám jössz feleségül?" szlogen...
A Párom elmondta,hogy számára milyen csodálatos társ vagyok, miket szeretne velem elérni és mindezek után tette fel a kérdést.
Egy ilyen monológ után nekem az is tetszene, hogy: "Megtisztelnél azzal, hogy a feleségem leszel?"
25N
"Mivel még eljegyzésről lenne szó és nem házasságról, ezért kérdem hogy van-e valami különbség."
Normális embernek nincs. Annak, aki retteg az elköteleződéstől, de a barátnője kikönyörögte a gyűrűt, nagyonis van különbség, gondolom, nálatok erről van szó. Ha kamuskodni akarsz, hagyd ki a "feleségem" részt, mondd azt, hogy "elfogadnád-e ezt a gyűrűt?". Ha együgyű a csajszi, annyira fog örülni, hogy észre se veszi, hogy ez csak terelés.
Remélem, kimerítő választ adtam. Meg azt is, hogy csak akkor jegyzel el valakit, ha tényleg el is szeretnéd venni. Mert ha így van, nem kellene törnöd a fejed a szövegen, menne magától.
"Ha megkérted a lány kezét, és ő igent mondott, az még nem hivatalos eljegyzés, Akkor sem, ha adsz neki egy gyűrűt. Akkor lesztek jegyesek, ha mindketten karikagyűrűt viseltek."
Remélem ezt te sem gondoltad komolyan. Ha igen, az elég mulatságos. Ezek szerint én csak úgy hiphopp férjhez mentem egy év jegyben járás után kövesgyűrűvel az ujjamon. Most házasként pedig nem hordjuk a karikagyűrűt. Akkor mi nem is vagyunk házasok? Sosem értettem, hogy jegyesség alatt minek karikagyűrű. Az a házasságot jelképezi. Ha én valakin meglátok egy karikagyűrűt, azt feltételezem, hogy házas, nem pedig azt, hogy el van jegyezve. Ha egy nőn látok kövesgyűrűt, arra gondolok, hogy menyasszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!