Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köszönő csokor átadásakor mit szokás mondani?
Bárkit kérdezek, ez a válasz: Megköszönöd, hogy felneveltek stb...
Na de mégis mi a stb? Több mondatot kell ilyenkor mondani, vagy elég ha annyit mondok, hogy köszönöm, hogy ilyen jó szüleim vagytok, vagy mit?
A "köszönöm, hogy ilyen jó szüleim vagytok" pont jó.
Én nem mondtam semmit, csak odaadtam, aztán puszi-puszi, úgyhogy véleményem szerint egy szimpla köszönöm is megteszi. Túl sok beszédre nincsen szükség, az ember úgyis elmondja a pillantásával.
A "köszönöm, hogy ilyen boldog lehetek ma" mondat tök jó, de szerintem ez egy olyan esküvőre való, ahol a szülők állják a költségeket, és nem az ifjú pár.
nálunk a párok a másik szüleinek adják a virágot, és annyit mondanak, pl.:
- Köszönöm, hogy felnevelték nekem XY-t
- Köszönöm, hogy lehetővé tették, hogy ilyen boldogok legyünk
- Köszönöm, hogy megadták nekem életem párját
stb.- és a stb.-t a többi variációra értem
Mi a másik szüleinek adtuk át a csokrot.
Én annyit mondtam, hogy köszönöm X-et. Ezzel nem azt köszöntem meg, hogy nekem nevelték fel, hanem egyszerűen a létezését.
Saját szüleinek ha annyit mond az ember, hogy -köszönök mindent-, akkor szerintem abban benne van minden.
Én nem tudtam kinyögni semmit. Nem éreztem odavalónak a szavakat...
A saját szüleinknek adtuk a viráguk, a másik fél szüleit puszival köszöntöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!