Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan jegyezhetném el a 17 éves barátnőm?
A szülők beleegyezése szükséges a házassághoz.
Tényleg nem akarok rosszindulatú lenni, de az már önmagában nem normális, hogy egy családban TÍZ gyerek van valami 3 szobás putriban... Biztos jól meggondoltad te ezt, egy ilyen család részese akarsz lenni?
Tudom, a szerelem szép meg minden de mégis...
Az rendbe van, hogy nem tehet róla - viszont ebben nőtt fel, ebben szocializálódott és könnyen lehet, hogy később majd ezt tartja normálisnak.
Értem, hogy szerelmes vagy és meg akarod menteni a "hercegnőt" de én nagyon-nagyon jól meggondolnám ezt a házasság dolgot. Ez (jogilag is) sokkal komolyabb dolog, mint az, hogy jártok.
Apró megjegyzés:
20 éves diákként nyilván nem te dolgoztál meg azért a házért, hanem kaptad vagy örökölted és édesanyád tart el. Mindenképpen tartsd tiszteletbe az ő döntését és feltétlen ő legyen az első, akivel megosztod a tervedet. Mert az, hogy a kapcsolatotokat maximálisan támogatja az nem egyenlő azzal, hogy szeretné eltartani a barátnődet is.
Már ne is haragudj, kedves kèrdezö, merem feltètelezni, hogy te mèg egy büdös forintot nem tettèl le az asztalra azèrt a házèrt, maximum a nevedre íratták vagy megörökölted. Arról nem beszèlve, hogy amíg az anyád tart el, addig te èlsz vele, ès nem ö veled, függetlenül.attól, hogy tulajdonilag kiè a lakás. Azt hiszem, egy kicsit el vagy tèvedve.
Tudod, elhiszem èn, hogy szèp a szerelem, de kihasználásnak nevezik azt, amikor te mèg a barátnöde is eltartatnád vele, ès "talán" vállalnál munkát, ha "kell". Magyarul, te elnéznèd azt, hogy a barátnöd ingyen èlösködik anyukàd nyakán, esetleg besegítenèl pár ezer forinttal, ami nyilván nem fedezi a lány költsègeit. Mert ugye nappali egyetem mellet állandó munka nemigen lesz, diákmeló meg nem hoz annyit, hogy te abbôl fizesd egy teljes szemèly ellátását. Az, hogy anyukád támogatj a kapcsolatotokat, nem azt jelenti, hogy a nyakába akar venni mèg egy gyereket.
Arról nem beszèlve, hogy nagyon fiatalok vagytok, ès szerintem ti is tudjátok hogy ezeknek a kapcsolatoknak a 90%-a nem tart tovább 2-3 èvnèl. Persze, tudom hogy ti vagytok a kivètelek ès öszintèn szeretitek egymàst ès örökkè együtt akartok èlni, de egyetlen percig reàlisan belehondolva, csak hogy minden oldalt megvizsgáljunk: mi lesz akkor, ha kèt èv múlva rájössz, hogy nem megy tovább a kapcsolatotok? Akkor majd kivágod az utcára vagy maradsz boldogtalan, mery nincs szíved elküldeni?
Az a baj, hogy te jelenleg nagyon felnöttet akarsz játszani, miközben nulla èlettapasztalattal rendelkezel..
"Az rendbe van, hogy nem tehet róla - viszont ebben nőtt fel, ebben szocializálódott és könnyen lehet, hogy később majd ezt tartja normálisnak. "
Vagy ellenkező esetben megfogadja,hogy Ő különb lesz!
Nèzd kèrdezö, ha anyukàd azt mondja, nyugodtan költözzön oda a lány, aklor tegye, de szerintem ezzel egy olyan dolgot vállaltok magatokra, amiröl semmilyen tapasztalatotok nincs. Azt elárulom, hogy te levelezön nem tudsz normálisan elvègezni egy mèrnöki szakot, ha mellette akarsz dolgozni, akkor meg számolj egy kemèny átlagromlással - ami pl.azt jelenti, hogy nagyon hamar áttesznek fizetösre.
A lány pedig nem tud dönteni arról, hogyan akar viselkedni, mert bizonuos viselkedèsformákat nem lehet levetközni. Gondolkm, nem is olyan règóta vagytol együtt.
Mèg egy utolsó: nem válaszoltál rá, mi lesz, ha pl. kèt èv alatt kiábrándulsz a lányból? A "szerelmes hõs vagyok ès nem fogok" az nem válasz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!