Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lehet sosem leszek menyasszony?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet sosem leszek menyasszony?

Figyelt kérdés
Anyukám barátnőjének lányát 18 évesen eljegyezték egy másfél éves kapcsolatban.A srác 3 évvel idősebb.Meg voltunk hívva az eljegyzésre is,de azóta érzem,hogy anyukám szeretné,ha én,21 évesen is menyasszony legyek.2 éve vagyunk együtt,de párom 25 éves koráig nem is akar hallani róla,most 21.Anyukám komolytalannak és értelmetlennek látja a kapcsolatunk,szerinte ebből sose lesz semmi,2 év után igazán lehetett volna valami komoly szándéka,nem pont az eljegyzés,de legalább beszélni róla,vagy tervezni velem a jövőt,de semmi.Párom valóban elég gyerekes viselkedésű.Igaz mi is csak hétvégente találkozunk mint a jegyespár,de mi továbbtanulunk.Anyukám gondolata szöget ütött belém,mi van ha igaza lesz,hiszen az anyukák jobban láthatják ki a jó a lányuknak.Én nem akarok még eljegyzést,de jól esne ha legalább tudnám,hogy komolyan gondolja velem,pl. ha befejeztük a sulit,vagy összeköltözni,de anyu szerint olyan "jól elvagyunk",ezért kicsit neheztel is a páromra.Szerintetek igaza lehet anyukámnak vagy csak az irigység szól belőle.
2009. okt. 16. 15:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Hidd el, egy anyának legalább annyira fáj, ha elhagyják a lányát, mint neki, őmagának. Nem tud segíteni lánya szomorúságán, csak vgasztalni tudja.
2009. okt. 16. 19:52
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon aranyosak vagytok!Úgy érzem kezdek nehéz helyzetbe kerülni,mert anyukám egyre jobban neheztel a párom komolytalanságára:(
2009. okt. 16. 20:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én azért megkérdezném anyukádtól, hogy vajon miből gondolja, hogy egy 21 éves fiúnak el KELL jegyeznie téged 2 év együtt járás után? Talán feleségül fog venni? Mert az én szememben az eljegyzésnek ugynaúgy nincs értelme, ha nem házassági szándék áll mögötte (és nem évek múlva házasdtok csak össze!), mint az 5-10 éves kapcsolatoknak házasság nélkül.

Anyukád eszméletlenül irigy és szűklátókörű, ha csak azért neheztel a párodra, mert az nem jegyzett el téged, viszont a másik lányt az övé igen! Mint ahogy már írták előttem: ez nem verseny! Te pedig nem vagy versenyló, és az el- vagy éppen el nem jegyzésedhez anyukádnak semmi köze!

2009. okt. 19. 11:32
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Már bocs, de nekem ont van egy 21 éves fiam és én lennék a legjobban elképedve, megrökönyödve, ha lenne annyira éretlen, komolytalan, hogy a tanulás, egzisztencia megteremtése helyett azon törné a fejét, hogy eljegyezze a barátnőjét, mert "úgy illik. Manapság, amikor a házasságok több, mint 50%-a felbomlik, mégis mi értelme sürgetni az eljegyzést? Én ezt fel nem foghatom, mire jó akkor, amikor még évekig tanulnak a fiatalok, hiszen semmiféle kötelezettséggel nem jár, maximum a felbontása jobban fáj lelkileg, mintha simán szakítana egy pár.

Ez valami hóbort, divat lett manapság, vagy régen is ekkora feneket kerítettek az eljegyzésnek ott, ahol még semmi se volt biztos?

2009. okt. 20. 21:06
 15/21 anonim ***** válasza:
79%
Előttem szóló, milyen szomorú, hogy még anyaként sem látod, hogy a fiad ha egy lánnyal összejönne, annak komolynak kellene lennie részéről, nem pedig csak "hadd szórakozzon" programnak. Ez a baj, hogy manapság még a szüleink is csak azt nevelik belénk, hogy előbb "éld ki magad, szórakozz", meg, hogy aki felelősségteljesen gondolkodik és egy lánnyal nem csak dugni jár össze 21 évesen, az elhamarkodja a dolgokat, meg felelőtlen. Jézusom, emberek, hová tart a világ? Aztán majd sírunk, hogy a lányainkat csak kihasználják és eldobják egy szép napon...Az szülők nevelik a fiaikba, hogy nem kell tisztelni a párkapcsolatokat! Végülis tényleg, minek tudni, hogy mi a terve a lánnyal? Ez a helyes felfogás! Én is jártam együtt egy fiúval 7 évig aztán elhagyott csak úgy..mert végülis nem tervezett komolyabbat. Voltak mások, akik ugyanilyenek voltak. Vártam, vártam, majd nyilatkozik valamit, aztán végülis leléptek..hiszen még csak 26, 28, 29(!) évesek voltak...minek dönteni bármiről. Ez a mai felfogás. Igazán szomorú... A kérdező anyukájának szerintem meg igaza van, mert nem azt mondta, hogy meg kell házasodni, csak nem akarja szerintem, hogy úgy járjon a lánya, ahogy manapság a lányok többsége. Hogy csak elvannak és nincs semmi jövőkép. Aztán majd jól lelép a fiú. Hány ilyet ismertem....
2009. okt. 21. 08:51
 16/21 anonim ***** válasza:
86%
Kedves előttem válaszoló. Én két felnőtt fiús anyukaként nem azt tartom a legsürgősebbnek 18-21 évesen, hogy házassági ajánlatot tegyenek a fiaim a barátnőiknek, (főleg, ha látom, hogy a lányok még éretlenebbek, gyerekesebbek, mint a fiam) hanem azt, hogy megtanuljanak felelősen dönteni, legyen jövőképük, elképzelésük arról, hogyan tudnak majd önállósodni, megállni a lábukon felnőttként. Számtalan fiatalt ismerek, akik a szüleik nyakára hozták a házastsat, unokákat, túl hamar "értek" meg a családalapításra. Önálló életvezetésre képtelenek, nem tudják még saját magukat sem eltartani, nemhogy egy családot, de házasodnak, gyerekeket vállalnak. Én ezt tartom nagyon szomorúnak, elkerülendőnek, meg a sok értelmetlen, felelőtlen házasságkötést és a válás után a sok csonka családban felnövő gyereket sajnálom.
2009. okt. 21. 09:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szeritnem itt szinte mindenkinek igaza van... MErt én 27 vagyok, és a volt párom, aki 38 évesen semmivel sem rendelkezett, az anyja nyakán élt, és nem volt hajlandó elhelyezkedni, és munkát vállalni! Én persze bíztam benne, hogy ez csak idő kérdése, és helyre kerül. Az anyja spórolt a közös nyaralásra!!! Arra amire ketten mentünk volna, én a saját fizetésemből, ő a szülei pénzéből....

Szóval elképesztő, hogy mennyire felelőtlen "férfiak" vannak mostanában. Ez, azt kell hogy mondjam, az anyák hibája, mert nem csapnak az asztalra, hogy márpedig fiam a saját lábadra állsz. (de nem 21 évesen azért..)

Viszont egy 21 éves fiútól ezt nem lehet elvárni. MEnjen tanulni, de attól ő még tud komoylan gondolkozni. Teljesen felesleges 21 évesen eljegyezni valakit. Ez olyan divat manapság, és akkor évekig még együtt járnak. Szeritnem semmi gond nincs azzal, hogy még nem történt semmi "komoly". Gondolom a fiú nem lenne veled, ha nem szeretne. Te 21 éves vagy, és mint tudjuk a lányok korábban érnek, a fiúk meg nem. Az ismerőseim között van olyan, akik 18 éves koruk óta együtt vannak. Velem egy idősek, és nem érzik jól magukat a kapcsolatban, mert belefásultak. Vannak olyanok, akik 14 éves koruk óta együtt vannak. MA boldog házasok és 4 gyerekük van, és 40 évesek. MAjd az idő eldönti, hogy mit ér a kapcsolatotok. Ha jól érzed magad benne, akkor legyél boldog, ha nem érzed jól magad, akkor hagyd el! Ennyi.

Egy kapcsolatért nem "csak" a fiú a felelős..

21 éves vagy és fiatal. NEkem most ment tönkre az a bizonyos kapcsolatom, és bár nem így terveztem, inkább menjek férjhez, 30-35 évesen, de ne kelljen egy rossz házasságban élnem. És akkor már nem lehet csak úgy kiszállni. És ha még gyerek is van....

De parázz, már, anyukád, meg jogos, hogy aggódik érted, de hozdd a tuttára, hogy majd te eldöntöd, mi lezs a kapcsolatból. Mert, mint mondtam, ha jól érzed magadat benne, akkor minek parázol? Majd megkéri a kezedet, ha megérett rá. Ha meg nem akkor még mindig simán tudsz új éleet kezdeni!!! Hányan kezdenek előről mindnet 40 évesen?! Azért mert eljegyeznek, az még nem garancia a boldogságra. :)

Szóval szerintem nyugalom:) Élvezd az életet!!! Én ezt teszem. MErt ha belemerülnék az önsajnálatba, akkor mi lenne? Anyukád meg szeret!! Boldognak akr látni. 27 éves vagyok, de anyu együtt sírt velem, amikor szakítottam azzal az ál férfival, és sírva mondta, hogy ez volt a legjobb döntés.

Ha nem ő lesz az életed nagy szerelme, akkor majd eljegyez más!!! Drukkolok:) Lazíts. MErt ha nincs köztetek semmi baj, és te a sürgetéssel elriasztod, akkor lehet, hogy nagyot hibázol! Ha meg rendben vagytok, akkro úgyis jön minden a megfelelő időben:)

2009. okt. 21. 14:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Az eljegyzés nem a szülő kívánságműsora, hanem a pár mély és őszinte érzelmére alapított kinyilvánítás.
2009. okt. 28. 20:17
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én lassan 6 éve vagyok együtt a párommal,és még mindig várat magára ez az eljegyzés :(

21/L 23/F

2009. nov. 29. 20:14
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
ne halgass senkire igaza van anyukádnak...ha már kellessz a fiúnak a minimum hogy nyilatkozzon...az ő lánya nem prosti hogy elő lehet venni hétvégenként...a legkevesebb hogy annyit mond ..igen szeretnénk majd a közeljövőben eljegyzést és ha befejeztük a sulit ,megpróbálunk a saját lábunkra állni..esetleg esküvőt....ez még nem felelőtlenség kedves fiús mamák...:):)fogjuk fel úgy hogy ennyi jár azért hogy feleségnek, anyának való leányt neveltünk...aki hétvégén nem issza úgy a tequilát mint a vizet...és nem mászik rá minden hapsira ....és nem szerelmes egy héten kétszer mindig másba...fiatalok közt dolgozom,tudom hogy némelyik lány mit művel...
2010. jan. 3. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!