Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem nem kell a férfinek is eljegyzési gyűrű?
Első vagyok, több szokás él az országban, ez az egyik a másik amikor köves gyűrűvel kérik meg a lány kezét, csak ő hordja (magyar szokás szerint amúgy szíves volt ez, de USAból átvettük a köveset, a kísérő nálunk is szokás volt!
De van az amikor a karikát is hordják bal kézen, de kísérő is van...(ebben az esetben jgyajándék a kisérő ez volt a régi szokás nálunk.
Kinek hogy tetszik, gyűrű nélkül is lehet jegyes, vagy házas valaki.
Van többféle szokás. Vagy a férfi vesz a nőnek egy gyűrűt és a nő hordja az esküvőig, akkor veszik meg a karikagyűrűket, vagy megveszik a két karikagyűrűt és egy kísérőgyűrűt együtt, akkor szintén a nő hordja a kísérőgyűrűt az esküvőig és csak ott húzzák fel a karikagyűrűt. De olyan szokás is van, hogy két karikagyűrűt vesznek csak, és az esküvőig a bal kezükön, utána a jobb kezükön hordják.
Mi is ez utóbbi megoldást választottuk a férjemmel, mert szerettük volna a jegyesség alatt mindketten viselni ezt a jelképet.
Egyik lehetőség sem rosszabb, mint a másik, ki mit választ, ízlés szerint.
nálunk lánykérésnél a lány kap csak gyűrűt, ez általában köves gyűrű szokott lenni, ezt hívják kísérőgyűrűnek.
Ha tartanak eljegyzést, akkor fel lehet húzni a karikát is.
Nekünk mondjuk nem volt eljegyzésünk (családdal), csak kaptam egy köveset, bejelentettük, kész.
Aztán Görögországban vettünk egy pár karikagyűrűt, eski előtt a bal, utána a jobb kezünkön hordtuk.
De ez nem szentírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!