Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lányt el lehet jegyezni? 1 éve járunk és nagyon szeretjük egymást.
Baromi korán...Általában az 1 év kevés arra, hogy az ember biztosan tudja, a másikban találta e meg az igazit. Persze, fiatalok vagytok, ebben a korban mindenkit megérint a "nagy szerelem". Persze nem mondom, hogy nem lehet ő az igazi, de eljegyezni még teljesen felesleges. Csak kinevettetnétek magatok! Nem bántásból írom, de ráér még az. Nem attól lesz igazi és tartós a szerelmetek, ha van gyűrűtök, vagy megvolt az eljegyzésnek nevezett valami.
Persze szép ajándék, ha vesztek egymásnak pl gravírozott ezüstgyűrűt, de felesleges eljegyzésnek hívni :) Max magatok között, titokban:)
Én is kaptam 15 évesen ilyen gyűrűt(ezüst, és egymás nevét gravíroztattuk bele), amit évekkel később felváltott az arany karika ;) De eszembe se jutott akkor eljegyzésre gondolni. Csak egy szép gesztus volt.
Összegezve: nem attól fogtok örökre együtt maradni, ha 1 év után eljegyzitek egymást, hanem ha ŐSZINTE, IGAZ a szerelmetek.
Sok sikert:) és kívánok nektek minden jót.
El lehet, hiszen az eljegyzés nem egy hivatalos dolog. De jó lenne tisztában lenni az eljegyzés funkciójával, amit már itt sokszor leírtam. Ha eljegyzek valakit, akkor az nem arra való, hogy innentől kezdve mondhassam évekig, hogy ő a menyasszonyom/vőlegényem. Hanem arra való, hogy kinyilvánítsák, hogy össze akarnak házasodni, méghozzá a közeljövőben.
Gyűrűt lehet adni egymásnak, hogy kifejezzétek az összetartozásotokat, de ez valójában nem eljegyzés. A jegyesek azok, akik már tervezik az esküvőjüket.
Az is egy dolog, hogy 16 évesen elvileg már férjhez lehet menni, de azért nem olyan egyszerű az, mint ahogy sokan gondolják. A gyámügynek engedélyeznie kell, ezen kívül pedig, ha a családi háttér megfelelő, akkor a szülők beleegyezése is szükséges hozzá. A gyámügy pedig mindenképpen vizsgálja azt is, hogy a pár el tudja-e tartani magát. És mivel a házasságkötéssel a lány nagykorúvá válik, ezért elvész a tankötelezettsége is, tehát a gyámügyesek is jól meggondolják, hogy megéri-e, hogy legyen egy aluliskolázott asszonyka, vagy se. Ha pl. a szülők ütik verik a lányukat, és amúgy sem járatják iskolába, akkor valószínűleg rábólintanak, hiszen ez valószínűleg pozitív változásokat fog előidézni. Ha viszont a lány olyan családban él, ahol a szülők normálisan neveleik, iskolába járatják, fizikailag és mentálisan is kielégítően fejlődik, akkor ezt nem fogják engedélyezni, és valószínűleg a szülők sem.
De ez a házasságra vonatkozik. "Eljegyzést" akár 6 évesen is lehet tartani, hiszen nem kötelez semmire. Csak éppen nincs értelme, hiszen úgyysem fognak összeházasodni, legalább is nem akkor. Pláne, ha belegondolok, hogy igen kevés esély van rá, hogy egy 15-16 éves lány 20-30 vagy még több évvel később is úgy lássa a világot, saját magát és a szerepét az életben, mint tini korában. 16 évesen jómagam is férjhez akartam menni, 18 évesen meg már teljesen másképp gondolkodtam sokmindenről és eszem ágában sem lett volna olyan korán hozzámenni a páromhoz.
Szerintem az eljegyzéssel is várjatok legalább a középiskola befejezéséig, addigra talán mégis jobban körvonalazódik, hogy a jövőre nézve mi várható számotokra.
Gyűrűt nyugodtan ajándékozhatsz a barátnődnek, ez nagyon szép és kedves gesztus, átadhatod neki azzal a szöveggel, hogy szeretnéd ezzel a gyűrűvel kifejezni az összetartozásotokat és a szerelmetek komolyságát. Szerintem ennek van értelme ennyi idősen, de ennél komolyabb dolognak nem nagyon van.
Szia
Én 16 évesen ismerkedtem meg egy sráccal az első 3 évben minden rendben volt,nagy szerelem közös álmok stb,de aztán megromlott minden még 2 évig nyúztuk egymást mikor én mondtam ki a vége szót,abban az első 3 évben nagyon őrültem volna egy eljegyzésnek,de most már így utólag visszagondolva,örülök,hogy nem volt,még fiatalok voltunk.
Ezzel ara célzok,hogy nem biztos,hogy 2-3 év múlva is ilyen jó lesz minden a kapcsolatotokban,hiszen még nagyon nagyon fiatal a barátnőd,most kezd még csak kibontakozni,élni,bulizni,te ezeken már biztos régóta túl vagy,nem és biztos neked nem ő az első barátnőd!?
gondolom te is jártál,jársz bulizni tudod milyen amikor meglátsz egy "jó csajt"iszogatsz egy kicsit és már pffff nem is tudod mit csinálsz,vagy nem így van????
N a a te csajos még csak ezután fogja ezeket átélni,nem?
Szerintem gondold meg többször is a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!