Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek utána, hogy megy a dolog? Kinél, hogy történt a dolog?
Nálunk nagy családi összejövetel volt eljegyzés címén, aminek az volt a lényege, hogy apukám újdonsült felesége a "jó anya" szerepében tűnhessen fel a kisváros lakossága előtt. Nem győztünk a kedvére tenni, hogy meg ne sértődjön valami apróságon, nagyon érzékeny volt a hírnevére. Pedig mi ketten szerettünk volna lenni, de ez senkit sem érdekelt, ahogy az esküvőnk mikéntjét is úgy kellett kiverekedni az eltérő szülői elképzelésekkel szemben.
A gyűrűt azóta sem vettem le, nehogy elhagyjam (15 éve). Akkor a bal kezemre kényszerítették, hogy csak az esküvő után illik a jobbra húzni (pedig a jobbra szerettem volna), de úgy megszoktam, hogy most is a balon hordom. Így kevésbé is kopik.
nálunk spontán lánykérés volt,gyuru nélkul, fel sem fogtam akkor...a szuloknek csak mikor ujra találkoztunk, akkor mondtuk el, hogy szoba kerult.. gyuru nélkul sem tudtam volna magamban tartani:)
2 héttel késobb volt a párom szulinapja, ekkor lepett meg gyuruvel (o választotta), ez után már mindentki tudott rola, majd kiválasztottuk a karikagyuruket, és ujabb 1 honap mulva volt egy un. eljegyzési ebéd, ahol osszejott a két család, és "hivatalossá" tettuk. a karikagyuruket az eskuvoig a bal kezunkkon hordtuk, akkor kerult át a jobbra.
szerintem sokféle verziot fogsz itt olvasni, felénk ált. ez a szokás, tehát az eljegyzés után egy "hivatalos" eljegyzés a családdal, karikagyurukkel. a mi 3szoros eljegyzésunk elég emlékezetes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!