Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem kérte meg a kezem, csak egy szürke hétköznapon kijelentette, hogy legyen eljegyzés. Vélemény?
Semmi romantika, korábban nem sokat beszélgettünk eljegyzésről.
2 és fél éve vagyunk együtt.
Egy teljesen átlagos napon kijelentette, hogy "azt tervezem legyen xy időpontban eljegyzés"
Na most szerintem az eljegyzés 2 féle képp működhet:
1. Egy beszélgetés során KÖZÖS megegyezés után úgy döntünk, hogy megért rá a kapcsolatunk
2. meglepetésből romantikusan
Nyilván örülök neki, nyilván igent mondtam volna, csak maga a gesztus, a romantika hiányzik...
Meg az, hogy folyton úgy beszél, hogy " az én terveim"
nem a "mienk"...
Szeretnék esküvőt meg őt is szeretem, de ez így nem fura szerintetek?
Mégis csak (jó esetben) 1x kérik meg a kezed...
Nekem ez jutott...?
örülj neki h egyáltalán olyan terve van h veled akar élni és még el is vesz téged
olvasgasd h mennyi csaj sír itt h már 2-3-5-8 éve együtt vannak de még eljegyzés sem volt
másik olyan szinten felborultak a szerepek h örülj h nem neked kell eljegyezned a pasidat :-)
az a emancipáció átka kiveszik a romantika
mikor mind a két fél sőt lassan már elvárják pasik h a nők legyenek azok akik az első lépést teszik mit vársz ?
Igen, neked ez jutott. Ki milyet választ...
Nekem nem tette volna fel így a kérdést, mert 2.5 év alatt megismert annyira, hogy ismeri és szem előtt is tartja (!) az igényeimet. Egy gondolkozást megérne a dolog, nem azért, mert elvárás a romantikus lánykérés, mert nem az, ha téged sem érdekel. De az a helyzet, hogy neked ez így csalódás. Talán mondd is ki! Még most!
A közös tervezésre visszatérve: Amikor azt mondja, hogy "nekem" , "szerintem", "az én terveim szerint", akkor én annyit válaszolnék, hogy "majd meglátom, hogy az ÉN terveimbe ez hogy fér bele..."
Beszélni kell, nem csak sértődni rajta. Mondd ki szemtől-szemben, hogy mi bánt, mit vársz el, és mit kéne tudnia! Nem gondolatolvasó senki! Kivele!
Annyira túlreagálod. A bolhából elefántot szindróma.
Miért nem tudsz egyszerűen örülni neki?
Igaza van annak aki azt mondta hogy te válaszolsz és abból kerekedik a beszélgetés.
Egyenlőre csak az ő terveiről tud beszélni, mert gondolom akkor nem tudta te mit akarsz. de ilyenen fennakadni nem kellene, hogy enyém vagy tied vagy mienk. A viselkedését nézd, ne azt hogy mit mond. Érzed hogy szeret? Jól megvagytok? Passzoltok egymáshoz? Boldog vagy? Ez a lényeg és nem az hogy kért meg. Nekem sem volt romantikus lánykérésem, de ettől a férjem még romantikus is tud lenni, amit nem kierőltetek hanem jön nála egy átlagos napon. Mondjuk nekem nem az számított hogy letérdel, vacsorázni visz, vesz gyűrűt, hanem egyszerűen őt akartam de nagyon. 5 v után úgy érzetem hogy gyűrűt akarok, a felesége akarok lenni. És képzeld egy januári átlagosan hideg napon a fürdőkádban megbeszéltük hogy legyen eljegyzés . Nem volt pezsgő, nem volt csini ruha( semmilyen ruha) és ennyi.
Szerintem te túl nagy ügyet csinálsz belőle, pedig én is romantikus vagyok.
Én úgy véltem mindig hogy egy hétköznapi napot kell emlékezetessé tenni és nem egy születésnapot, ami már amúgy is neves nap.
Egyébként lehet hogy a 2,5 év még kevés, lehet hogy bele sem kellene vágnod.ÉLtetek együtt?
Mondod hogy nem beszéltétek meg. Ti akkor nem szoktatok beszélgetni? Nekem ez baromi furcsa. Mikor nekem ezt mondta a férjem akkor én elkezdtem vele beszélgetni hogy mikor legyen, kit hívjunk , hol tartsuk.stb...
Amúgy ezt a romantika dolgot meg a pároddal kell megbeszélned, mert igen gáz ha nem tudsz vele leülni és itt furázol. Kicsit úgy látlak mint aki el van kényeztetve és semmi se jó. De remélem nincs igazam, és leülsz vele tisztázni a dolgot.
És tudod még mi a fura nekem?
Hogy írod hogy ő csak az ő terveiről beszél.
Te ilyenkor nem szólsz be neki? Nem kérdezed meg hogy miért van ez?
Számomra ez is furcsa, hogy itt mondod, mikor nekem alap hogy ha valami nem tetszik azonnal reagálok rá neki. volt és van is úgy hogy nem tetszik amit mond, vagy nem úgy gondolom, de én rögtön elmondom hogy én mit gondolok, és vagy vitázunk és meggyőzzük a másikat vagy alapból egyet értünk.Kicsit olyan ez mintha feszélyezve lennél, nem mernél véleményt nyilvánítani neki.Hidd el az a jó ha rögtön kimondod amit gondolsz, akkor nem marad tüske.
De, nekem is furának tűnik. Pedig elvileg tudhatná, hogy sok nő szereti a meglepetés eljegyzést. Én is csalódtam volna.
N25
Nekem nem fura. Ez manapság lett divat, hogy köves gyűrűt vesznek és fél térdre ereszkedve felteszik a nagy kérdést, majd vesznek egy pár karikagyűrűt és egy buli keretében felhúzzák.
Szerintem az a lényeg, hogy veled akarja leélni az életét, veled tervez jövőt, téged akar elvenni, nem mást. A boltba menet is ezen gondolkodott. Fel lehet ezt így is fogni.
Meg lehet úgyis, hogy neked kell a szokásos felhajtás, jól meg leplek romantika és akarod hogy úgy kérjék meg a te kezedet is mint lányok ezreit: egy étteremben, vagy cukrászdában két fogás között...
Szerintem ez így volt egyedi.
2,5 év után hozott egy ilyen fontos döntést. Bele lehet ebbe magyarázni, hogy elnyomott leszel, boldogtalan, ... de felesleges. Nem ettől jó vagy rossz a házasság. Közölte ő mit akar, gondolom nem kötelező program. Tehát ha nem tetszik...
Ha meg így "kijelentette" akkor merem feltételezni, hogy amúgy sem flancolja szét a dolgokat, és ha ez így van, akkor elfogadtad ilyennek és nem értem hol is a probléma, hisz 2 és fél éve "tapossátok" már egymást.
Ha bánt, akkor ezt beszéld meg vele. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, tudod! Most miből kellett volna tudnia, hogy te valami lányregénybe illő, csicsás lánykérésre vágysz és ráadásul még meg is kellett volna lepnie? Ő biztos nem az a típus, aki ilyen körítéssel szereti előadni az ilyesmit.
1. Igen, persze, hogy közös megegyezéssel kell hogy történjen az eljegyzés, senkit sem lehet erőszakkal az oltár elé rángatni.
2. Kinek mi tetszik. Én pl. utáltam volna, ha a párom meglepetésszerűen kér meg. Ilyennel engem nem kell meglepni, ez egy közös döntés, együtt kell átgondolni, megtervezni. Nálunk is a férjem hozta szóba, hogy szeretné, ha egyszer összeházasodnánk, aztán közösen ért meg bennünk az elhatározás, a sallangokat mellőztük.
Valóban. Ebből a felvetésből lehetett volna beszélgetés. Hogy nem lett, annak talán az is az oka, hogy a kérdező még nem szállt le a felhők közül, és még midnig a fehér lovas herceget várja, nem pedig azt a hús-vér, időnként béna, időnként kedves, de mindenképpen LÉTEZŐ férfit, aki a maga hibáival és erényeivel együtt, de végső soron a kérdezővel képzeli el a jövőjét.
Egyébként nagyon sok pasinak nem igazán stílusa az, hogy az első csók elcsattanásától kezdve többes szám elsőben beszéljen. Az ember alapvetően olyan lény, aki a saját terveivel, elképzeléseivel, életútjával van elfoglalva, és mindezekre lehet szövetkezni a szerelmünkkel, de attól még a saját életutunk a sajátunk marad.
Szóval a kérdésben leírtak alapján lehet, hogy egy egoista állat a pasi, és az is lehet, hogy csak elbénázott egy mondatot, vagy van egy teljesen ártalmatlan szavajárása a "terveiről", és az lett felfújva nagyon nagyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!