Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon gáz, hogy a barátom nem akar esküvőt de benne lenne az eljegyzésben? Vagy azok csinálnak ilyet akik biztos esküvőt is terveznek rövid időn belül?
Érdekes módon mennyien legyintenek, hogy mit számít a papír. Tudvalévő, ohgy az élettársi kapcsoaltok sokkal bomlékonnyabbak, mint a házasságok (és a válások száma is magas, képzeljétek el akkor az élettársi kapcsoaltok bomlását).
Nem maradiak a kedves válaszolók, hanem normálisan gondolodnak. Egy eljegyzés legyen meglepetés, akarja a férfi és a nőnek meglepetés legyen. Az eljegyzés meg akkor komoly, ha 1-2 éven belül házasság követi. Különben csak bohóckodás, meg "leglaább van gyűrűm" effektus.
Nem akar esküvőt? Akkor minek eljegyzés?
Az eljegyzés a házasság előszobája...:-S
Szerintem meg ne legyen ez meglepetés! Engem rosszul érintett volna. Nem vagyok az a rózsaszín felhőkben röpködő fajta még akkor sem, ha szerelmes vagyok. Az életem fontos döntéseit szeretem átgondolni, megbeszélni az érintettekkel, az eljegyzést pl. a párommal. Irritált volna, ha váratlanul beállít egy gyűrűvel és valami mézes-mázas, térden állós lánykérést produkált volna. Ez nem olyan, hogy kapok egy plüssmacit ajándékba, hanem az életünk egyik legfontosabb döntése. A legkevésbé sem szerettem volna ezzel kapcsolatban semmilyen előre meg nem beszélt meglepetést.
Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek ugyanaz az elképzelése erről. :)
Nem maradiság az, hogy az eljegyzés azért eljegyzés, mert azt az elhatározást fejezi ki, hogy az érintettek össze akarnak házasodni.
Ettől függetlenül ki lehet fejezni az összetartozásotokat akár egy gyűrűvel is, mert miért ne? De az eljegyzés minek?
Én is kaptam a páromtól egy szép kis vékony arany gyűrűt, mikor még nem is gondolkoztunk azon, hogy összeházasodunk. :) De nem tartottunk eljegyzést, azt csak akkor mikor már tényleg megkérte a kezem.
A másik, ami még kellemetlen lehet, ha tartotok egy eljegyzést, akik tudomást szereznek róla, meg akiknek továbbadják, szinte biztos, hogy olyan kérdésekkel fognak ostromolni, hogy mikor lesz már a lagzi, mikorra van kitűzve az időpont, stb. Te meg tudni fogod, hogy nem lesz esküvő és nem tudom, hogy vagy vele, nekem ez így kínos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!