Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Sértő, idióta dolog, avagy sem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sértő, idióta dolog, avagy sem?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok? Véleményre lennék kíváncsi!

3 éve vagyunk együtt a párommal. Én nem kívánok házasodni soha - bár ez még változhat-, Ő azonban szeretne. Én nem vagyok vallásos, Ő viszont az, keresztény, bár nem foglalkoztatja a vallás, ahogy engem sem. (Bár ez most mind mellékes)

Én szeretnék egy-egy (jegy)gyűrűt Neki is és magamnak is, hogy legyen egy szimbólum, ami kifejezi, hogy összetartozunk. Szerintetek hülyeség? Vagy netán sértő a hagyományokkal szemben? Vagy csak szimplán röhejes? Kíváncsi lennék, hogy ki milyen véleménnyel rendelkezik az ötletről. Kérem, idióták kíméljenek, az értelmes válaszokat köszönöm!

2012. dec. 7. 15:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Szüleimnek is van gyűrűjük, ők sem házasok.
2012. dec. 7. 17:45
 12/27 homo ludensz ***** válasza:
82%
A házasság a hivatalban és a templomban kötött egy szerződés két ember között hogy (kissé elkoptatott) de jóban rosszban vállaljátok egymást. Mondom én aki 44 éve együtt él mint házastársként. Csak a hivatalban voltunk mert nagyon gyéren muzsikált a pénztárcánk. Életszövetségben élni nem szimbólum kérdése de akármit hordhatsz amivel demonstrálod hogy együvé tartoztok. Az mindenképpen csőd ha "összebútorozik" két ember azzal hogy majd kialakul,meg majd meglátjuk... húzhatsz minden ujjadra gyűrűt az első komoly konfliktusnál azon fogtok töprengeni ki merre lépjen le. Állítom minket a nincstelenség tartott össze mert kénytelenek voltunk összekapaszkodni.A nőm evangélikus én meg katolikus vagyok bár ez másodlagos nálunk.A ti életeteket magatok alakítjátok nem a hagyományok.
2012. dec. 7. 17:57
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek az első válaszadóval. Én elég furcsán néznék rád ha megtudnám hogy gyűrűtök van, de házasok nem vagytok. Azt gondolnám hogy csak felvágni akarsz. Bocsi, ha túl őszinte voltam.
2012. dec. 8. 11:54
 14/27 A kérdező kommentje:

(Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett!)

Még nem jutottam el az összes válasz elolvasásáig, (mert most sietnem kell). De ahogy elkezdtem olvasgatni, válaszolok néhány kérdésre, illetve kijelentésre.

Ott kezdem, hogy... nem, nem férfi vagyok. Ebben a párkapcsolatban én vagyok a nő, elnézést kérek, nem félrevezetni akartalak Benneteket, csak elfelejtettem kíírni.

Azért nem szeretnék házasodni, mert nekem az a papír semmit sem jelent. A hozzátartozó puccparádéra meg nem vágyom, a sima polgári esküvő meg csak a papír aláírását jelenti. Vagyis engem egyáltalán nem hoz lázba az esküvő. Nagyon drága is tud lenni, ráadásul én realista vagyok... ki tudja mit hoz a jövő és bizony a válás is egy nagy tortúra.

És nem mellesleg köszönöm szépen a válaszokat, ez eddig olvasottak tetszettek, mert ahogy látom őszinték. És nem, nem sértett meg senki, szeretem az őszinteséget! :)

2012. dec. 8. 14:38
 15/27 A kérdező kommentje:
Jah, és nem, nem a felvágás miatt. Én elég szerény típus vagyok, nem egy nagyzolós, ráadásul nem is egy vagyonos családból származom. Nem felvágásból szeretném, csak én odavagyok a szimbólumokért, és ez nekem sokat jelentene.
2012. dec. 8. 14:40
 16/27 anonim ***** válasza:
68%

Ez inkább röhejes. Ha csak egy papír, ami neked semmit se jelent, de neki meg sokat, akkor ha tényleg annyit számítana neked, meg annyira akarnád őt és annyira biztos lennél magadban, akkor aláírnád azt a semmi papírt, mert tök mindegy alapon miért ne? Legalább ő örül, neked meg úgy is mindegy.

KerülHET sokba, de nem kell sokba kerüljön. Attól, hogy akár szülőkkel tesókkal ebédeltek utána egyet, még nem ment csődbe senki, de ha annyira nincs rá, akkor biztos egyik szülő sem fog megsértődni, ha az alkalomból elmentek együtt étterembe és mindenki magának fizeti a fogyasztását. Vagy semmi kaja semmi, csak két tanúval elmentek. Tök mindegy, de nem kell sokba kerülni.

Az egész azért röhejes, mert mindenféle hülye kifogásokat gyártasz, amik még a helyüket sem állják meg, csak azért, mert te egyszerűen nem akarod azt mondani, hogy na igen, veled képzelem el az életem tutira és hajlandó vagyok elköteleződni hivatalosan is a világ számára nyilvánvalóan is.

Vegyél neki szívecskés medált, a gyűrűt azért hordják, mert összeakarnak házasodni, ami neked eszed ágában sincs, minek játszanád meg magad a világ felé? Ennyire szégyelled, hogy nem vagy biztos magatokban?

2012. dec. 8. 17:57
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen oké az is, ha életetek végéig jegyesek maradtok házasság nélkül, de ha a párod házasodni akar, te meg nem, akkor ebből még lehet gond.

(nekem elsőre lejött, hogy te vagy a nő, nem tudom, mások mit tartottak benned férfiasnak...)

2012. dec. 8. 21:16
 18/27 anonim ***** válasza:
67%

"a válás is egy nagy tortúra"

Valójában teljesen mindegy, milyen szövegeket és kifogásokat írsz a szerénységedről, az igazi indok fent van.

Egyszerűen nem tudsz vagy akarsz hinni abban, hogy a pároddal öregszel meg, hogy nem mentek szét.

Azt írod:

"nem kívánok házasodni soha - bár ez még változhat"

Akkor nem lehet, hogy csak a pároddal nem akarsz házasodni? Vagy komoly önismereti hiányok vannak. Vagy mégis mitől fog megváltozni?!

2012. dec. 9. 09:11
 19/27 anonim ***** válasza:
f30 nekem volt egyszer egy ilyen.majd leadtam a zalogba. hulyeseg. jobb ha hozza mesz vagy hagyod ahogy van. ezek emberi szokasok es emberi feleloseget kell valalnod ezekert. amugy viccbol jol jon de ne karika))))))))))
2012. dec. 9. 20:31
 20/27 A kérdező kommentje:

Kérlek ne értsetek félre!

Először is, nincs köztünk semmiféle konfliktus azt illetően, hogy ő házasodni akar, én meg nem. Nem zavarja, nem kényszerít bele, neki jó így is. És nem erről kértem a véleményeteket, bár azért köszönöm szépen a "jó tanácsokat"!

És őszintén bocsánatot kérek, ha valakit megbántottam a házasságról alkotott véleményemmel! Tényleg elég tapintatlanul írtam le! Sajnálom! Nem szándékoztam megsérteni senkit, csak nyomatékosítani szerettem volna, hogy számomra nem jelent semmit a vallás, hisz én az akaraterőben hiszek, és hogy a témánál maradjak, a szerelemben, szeretetben!

2012. dec. 10. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!