Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » El akar jegyezni, de a szüleim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El akar jegyezni, de a szüleim nem őt szánták nekem! Most mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én egy 18 éves lány vagyok és 2 éve vagyunk együtt a barátommal, aki elhatározta, hogy elakar jegyezni, ő 19 éves! De a gond az, hogy a szüleim mást képzeltek el mellém!:( Félek, hogy választanom kell majd a szüleim és a szerelmem között! Segítsen aki tud!:( Köszönöm előre is.
2009. aug. 7. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ez csak mellébeszélés részükről. Meg kell kérdezni, hogy konkrétan mi a gondjuk. De picit azért még várhatnátok, nagyon fiatalok vagytok még.
2009. aug. 7. 11:33
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11:22 igazad van, de a szüleim neveltek 18 éven keresztül!

Így van, és ezért kötelességednek érzed, hogy örökké a pincsikutyájuk legyél. Ők vállaltak téged, felneveltek. Ez oké. Most pedig felnőttél.

Én sem mondom, hogy 18 évesen el kell jegyezned magad bárkivel, szerintem is borzasztó korai. Nekem azzal a hozzáállással van bajom, hogy "jajj, de hát a szüleim". Természetesen választhatod azt a megoldást, hogy szakítasz a sráccal, mert Anyu és Apu nem nézi jó szemmel. Meg szakíthatsz majda következő barátoddal is ugyanezért. eg az azutánival is. De akkor sajnos örökké gyerek maradsz agyilag. Nagyon sokan élnek így, aztán pár év, évtized múlva rájönnek, hogy visszacsinálhatatlanul elcseszték az életüket, mert mindig másoknak akartak megfelelni, nem maguknak. Lásd Csernus vonatkozó könyveit...

2009. aug. 7. 12:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Örülök hogy válaszoltál! Semmi áron nem fogok szakítani a barátommal, még ha ezt a szüleim nem fogják elfogadni! De azért ez mégis csak rossz érzés, és nem nekem, nem magamra gondolok hanem a barátomnak. Rosszul esik neki és elmegy mindentől a kedve! Félek, hogy feladja a harcot és elhagy!:(
2009. aug. 7. 12:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Már bocs...de mi ez, a középkor?? Mi az, hogy nem őt szánták neked? Akkori korban volt szokás kijelölni a leendő házastársat! (Volt, hogy már 2 évesen jegyes volt valaki, ez nem vicc...)

Persze, gondolom a szüleid féltenek, és a legjobbat akarják; de a Te szíved meg tudja, hogy mit súg, hogy mennyire szeretitek egymást azzal a fiúval. Én menthetetlenül romantikus alkat vagyok :); és ugyanakkor realista is. Ebben az esetben nem azt írom, hogy magasról kakild le a szüleid véleményét, vagy hogy titokban találkozgass a fiúval; hanem hogy állj ki magadért. A szülőknek el kell fogadniuk a döntéseteket.Ez eljegyzés, nem házasság!! Ha pedig válaszút elé állítanak, akkor kérdezd meg finoman, hogy őket is csak "összerakták", hogy "na, Ti jók lesztek egymásnak, nincs apelláta"

2009. aug. 7. 12:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
szia, figyelj én is kevesebbnek nézek ki mint amennyi vagyok, a barátom 24, én 19, de van aki 16-7nek néz, ebből nem lehet gondod ha téged nem zavar! nekem is a szüleim tiltanak mindentől...uralkodnak rajtam...de még egy évet kibírok így...remélem a kapcsolatunk is kibírja, és utána nem parancsolnak! hidd el ha leülsz velük és beszéltek akkor megértik hogy a kicsi lány felnőtt! én nem tok velük így beszélni...max anyámmal szal rem neked sikerül:)
2009. aug. 7. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
12:31es vok. én is hagytam miattuk el mást...nem bántam meg, de végül barátom felnyitotta a szemem ha soha nem vállalok semmit és hagyom hogy tönkre mennyen és nem akarok egyszer boldog lenni akk nem fog menni. hidd el sokat elvisel nálunk! apám anyámmal ordít meg velünk.. állandóan ugráltat mint a csicskákat...de még mindig mellettem van és tűr! 2éve, szóval nyugi, várjatok még evvel, ha szeret 1 évet kibír, meg a gyűrűvel úgy sem lesz bajotok, ha készen vagytok eljegyezhet, nem kor függő:) nézd régen is 18évesen férjhezmentek és máig együtt vannak és szeretik egymást(persze manapság ritka)nyugi:)
2009. aug. 7. 12:35
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
Már a párodtól is kérdeztem, és itt is kérdezték, hogy tanultok, vagy dolgoztok-e. Ha tanultok, akkor még igazán ráértek az eljegyzésre. Lehet a szüleidnek sem a fiú kinézete a baja, hanem a kora. Fiatalok vagytok, ráértek még. Ha majd több év múlva is azt látják a szüleid, hogy jól megvagytok, boldog vagy a pároddal, meglátod elfogadják őt. Akkor már nem fog olyan fiatalnak sem kinézni. :))
2009. aug. 7. 12:36
 18/20 A kérdező kommentje:
Igen tanulunk még, és megértem a szüleimet! Az eljegyzés még nem házzaságot jelent! Csak nem értem miért nem lehet egyszerűen elfogadni!:( Baj ha boldog vagyok?
2009. aug. 7. 12:50
 19/20 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem baj ha boldogok vagytok. De ha tanultok, és nem dolgoztok, akkor még tényleg ráértek. Most a tanulásnak kell, hogy a legfontosabb legyen. Ha a szüleid látják a komolyságotokat, összetartozásotokat, kitartásotokat egymás mellett, nem fognak ellenkezni, és nem kell az ellenükre eljegyzést tartani. Vegyetek ezüst gyűrűt, húzzátok fel. Azt a zsebpénzből is meg tudja venni a párod. Nem kell a szülőkre (a fiú szüleire) támaszkodni anyagilag a gyűrűk vásárlásával. Lehet, hogy ez is bajuk, hogy most még a korotok miatt nem látják a kapcsolat tartósságát. Nem akarják, hogy a fiú szülei komoly összeget áldozzanak a gyűrűkre. De idővel kiderül, hogy egymásnak vagytok teremtve, és a párod és te is dolgozni fogtok. Akkor már nem fognak tiltakozni.
2009. aug. 7. 12:59
 20/20 anonim ***** válasza:

az, hogy fiatalabbnak látszik, az egy nagy baromság .. majd 5 év múlva nem fog fiatalabbnak látszani, és ha téged nem zavar, akkor őket se zavarja !

Ami viszont biztos: egy felnőttnek lehet, hogy több tapasztalata és emberismerete van.

Pl. lehet, hogy valaki marha mókás, de csak jó szemmel látható, hogy nem kitartó, és nem fogja a munkát szeretni, azt meg egyetlen szülő sem kívánja a kislányának, hogy sírjon, hogy nem telik pelenkára sem, mert munkakerülő a párja, vagy megy bulizni, mert ő mindig is azt szerette.

Még fiatalok vagytok, bőven ráértek. Tanuljatok !

Hidd el, ebben a korban kell(ene) a legkemányebben dolgozni(=tanulni)

egy 42 éves egyetemista L

2010. aug. 28. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!