Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mindenki bizonytalan házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenki bizonytalan házasság előtt?

Figyelt kérdés

A párocskámmal elkezdtük tervezgetni az esküvőt (kb. fél éve vagyunk jegyesek) de egy kicsit elbizonytalanodtam. Nem miatta, tehát nem gondolom, hogy találhatnék magamnak megfelelőbb társat, de az ÖRÖKRE ELKÖTELEZŐDÉS tudata kis félelmet kelt bennem. Azért írom, hogy örökre, mert hiszek a házasságban, és hiszem, hogy mindent meg tudunk oldani ketten, és néha van is kedvem belevágni, minden akadályt legyőzni. De néha van ez a fura érzés, hogy de mi van, ha mégsem jó döntés, mégsem a legmegfelelőbb ember (nincs viszonyítási alapom, elsők vagyunk egymásnak) mi lesz, ha beleszeretünk valaki másba, hogyan fogjuk az ilyen jellegű nehézségeket átvészelni, és ilyenkor legszívesebben hagynám az egészet...

A barátnőim szerint ez nem normális, ők majd kiugranának a bőrükből, ha eljegyezné őket a barátjuk, és szerintük nem a megfelelő emberrel vagyok, ha így érzek.

Anyukám viszont azt mondta, hogy elég sok ember érez így, mert egy nagyon komoly döntést készünk meghozni, amit tényleg át kell gondolni, és ez az átgondolás sokszor ezzel jár, hogy az ember elbizonytalanodik.

2012. szept. 23. 13:16
1 2
 1/13 anonim válasza:

ezt érezni lehet.

nem tudom menyi idős vagy -lehet túl fiatal és ezért

2012. szept. 23. 13:20
 2/13 anonim ***** válasza:
Semmit sem lehet elõre tudni és kár is ezen gondolkodni. Hány évesek vagytok?
2012. szept. 23. 13:21
 3/13 A kérdező kommentje:
Ő 26 éves, én 21 vagyok. De mindig az volt az álmom, hogy fiatalon családom lehessen:)
2012. szept. 23. 13:22
 4/13 anonim ***** válasza:

A mai világban még elég fiatalnak számitasz, talán várjatok még az esküvõvel.

Az elsõ szerelem viszont, bárhogyan is történik mindig megmarad az emlékekben.

2012. szept. 23. 13:25
 5/13 anonim ***** válasza:
45%
egyszerüen fogd fel másképp. ha nem jön össze sehogysem akkor elváltok. kár komolyan venni ezt a blabla szöveget hogy örökké stb. van akibe ez belevésödik,és konkrétan megbilincseli.. ugy érzi láncra van kötve. felfogás kérdése az egész.ugyanugy elválhatnak utjaitok ha csak együtt éltek házasság nélkül. csak ott nincs ez a kimondott szar.
2012. szept. 23. 13:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"A barátnőim szerint ez nem normális, ők majd kiugranának a bőrükből, ha eljegyezné őket a barátjuk, és szerintük nem a megfelelő emberrel vagyok, ha így érzek."

Belőlük az irigység beszél.

"mi lesz, ha beleszeretünk valaki másba"

Én erre mindig azt möondom, hogy rajtam múlik, hogy beleszeretek-e másba vagy nem. Tartani kell a másik nemtől a távolságot, szerelembe nem lehet esni két perc alatt. Az elkötelezettségnek pont az a lényege, hogy nem hagyod, hogy más iránt komolyabb vonzalom bontakozzon ki.

Egyébként minden klappol?

-közös jövőkép?

-hasonló értékrend, életstílus, elvek?

-jól működik a kommunikáció?

-ésszel is szerethető embernek tartod, nemcsak szerelmes vagy?

Rengeteg kapcsolatot az agyalás tesz tönkre. Alapvetően nincs semmi baj, az ember mégis kattogni kezd, hogy minden jó? Felnagyít lényegtelen problémákat, beparáztatja magát, hallgat a fecsegésre("jajj, még fiatalok vagytok, ott fogod hagyni"), aztán az amúgy rendes kapcsolatból menekülni kezd. Ne tedd. Ha komoly ellentétek vannak köztetek, vagy sok - számodra fontos - fontos dologról le kellene mondanod miatta, azt mondanám, oké, tényleg elsietitek. De ha ismered, úgy érzed, lelki társad, akkor ne ijesztgesd magad azzal, hogy biztos jó döntést hozol-e, mert valószínűleg igen.

20L

2012. szept. 23. 13:32
 7/13 A kérdező kommentje:

6.: nagyon igazad van a beleszeretéssel kapcsolatban, teljesen megnyugtattál.

Egyébként majdnem minden klappol, közös jövőkép, elvek, kommunikáció nagyon klassz, nagyon racionális vagyok, úgyhogy nem vakon vágnék bele, látom, és el is tudom fogadni a hibáit. Egyedül az életstíluson van mit csiszolni, kicsit más a ritmusunk, + én precíz, pakolós vagyok, ő meg trehány, kissé káoszos, de eddig megoldottuk ezt a dolgot valahogy.

2012. szept. 23. 13:42
 8/13 anonim ***** válasza:

6. vagyok, és kb. ugyanezt tudnám elmondani a mi kapcsolatunkról is, annyi különbséggel, hogy ő a precízebb, én hajlamos vagyok szétesni. De kölcsönösen fel tudjuk szedni egymást a padlóról, ha valami baj adódik.

Ha valaki nem ezen szempontok alapján mérlegel, akkor tökmindegy, ha harminc éves is, lutri, hogy milyen lesz a házassága. Szerintem nincs mitől tartanod, csak beszélgessetek sokat, az nagyon fontos. :)

2012. szept. 23. 14:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs baj, hogy így gondolod. Én 23 leszek, lassan 2 éve vagyok együtt a barátommal, de néha megijeszt a házasság gondolata. (Mi még nem vagyunk ilyen előre, előbb be szeretnénk fejezni a sulit) Amúgy nekem is kb. ezt mondta anyukám. Szerintem az a legfontosabb, hogy meg tudjátok beszélni a dolgokat, hasonló a világnézetetek, tisztelitek a másikat, mint embert, szinte már-már testvérnek érzitek. Ha ez megvan, akkor ez erős alap, azt meg, hogy mit hoz az élet, úgysem lehet előre tudni.
2012. szept. 23. 18:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Olvasd el ezt:

[link]

Nekem nagyon tetszik, holnap meg is veszem, mamámtól ez lesz a karácsonyi ajándékom. :)

Mi is esküvőre készülünk, nagyon szeretnék felkészülni rá.

24N

2012. szept. 23. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!