Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másfél év után már jöhet az eljegyzés?
Nagyon szeretem a barátnőmet, lassan másfél éve vagyunk együtt. Titokban már kikértem a húgom véleményét (ő most 21 éves) az általam vett gyűrűről, és neki tetszik. Ismerem a lányt, elég jól ahhoz, hogy tudjam, nem szereti a giccses dolgokat. Csak egy sima aranygyűrű-pár, semmi több. A hétvégére megbeszéltük, hogy elmegyünk egy étterembe, és ott szeretném megkérni a kezét. Szerintetek nem lenne még korai neki? Én úgy érzem, hogy készen állunk rá.
Én 26/F, ő 24/N.
Szerintem nem korai, sok sikert! :)
Majd írd meg mi történt
Szerintem nem korai, korban is tökéletes. Viszont az esküvővel várjatok szerintem még 1-2 évet.
Gratulálok!
Én is azt akartam írni, hogy nyugodtan megkérheted a kezét, attól az esküvő még lehet 1-2 év múlva.
Nekünk 5 hónap után volt eljegyzés, utána még 1,5 évet együtt éltünk az esküvő előtt.
9 éves házasok vagyunk, egy kisfiúval.
Szerintem olyan hülyeség ez a "társadalmi elvárás", hogy csak x idő után lehet eljegyzés, meg x idő után házasság. Miért? Ha szeretitek egymást, és biztos vagy az egészben akkor akár fél év után is lehet házasodni és boldogan leélni együtt 100 évet :)
A szüleim '83 februárban jöttek össze. Még az év októberében eldöntötték, hogy összeházasodnak, és szintén '83 december 10-én meg is volt az esküvő. Azóta is boldogok :)
Szóval szerintem ez a ti 1,5 évetek egyáltalán nem korai. Sok boldogságot :) és majd írd meg, hogy mit szólt a lány :)
Felnőtt emberek akkor házasodnak amikor szeretnének. Ha 3 nap után kéred meg, akkor 3 nap. Senkinek nincs joga eldönteni, hogy ez korai-e vagy nem, csak Nektek.
Sok boldogságot!
Szerintem egyáltalán nem korai.
Két értelmes, felnőtt ember ennyi idő alatt azért már el tudja dönteni, hogy mit akar (főleg, ha együtt is éltek).
Én félév után is ugyanolyan nyugodt szívvel mondtam volna igent, mint másfél év után (akkor kérte meg a párom a kezemet).
24/N
Nekem életemben nem adott senki annál jobb tanácsot, mint mikor gondolkodtam a lánykérésen. Valaki azt mondta, hogy ezt csak és kizárólag én tudom eldönteni, nekem senki nem fogja megmondani, hogyan lenne helyes.
Döntöttem, megkértem a lány kezét, feleségül vettem, és boldogok vagyunk. :D
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!