Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is korai 3 év után az eljegyzés?
Nem a korotok miatt mondom, hogy kicsit korai, sőt még csak nem is azért mert hivatalosan nem éltek együtt, nem az számít igazán.
Az eljegyzés a családalapítás küszöbe, amihez azért önálló kereslet sem árt. Ha mindketten tanultok még, és eltartottak vagytok, akkor szerintem várjatok még addig, míg végeztek a sulival. Ezt most nem azért mondom, mert anyagias vagyok, hanem azért, mert a házasság szerintem bizonyos önállósággal is jár (vagyis kéne, hogy járjon).
Szerintem sem a korotok és a kapcsolat hossza miatt korai, hanem a következők miatt:
- nincs önálló kereseted, munkád
- nem éltetek együtt (szülőknél NEM ugyanaz, hidd el)
- nincs közös kassza--> ezt ki kell próbálni szerintem házasság előtt, mert akkor már minden közös lesz, és ha nem jöttök jól ki a pénzzel akkor ott már késő lesz
- egyáltalán feltetted ezt a kérdést
De a fő az együttlakás, szerintem is. Mi 4 hónapig laktunk együtt mielőtt a férjem megkérte a kezem. Azt mondta, már előtte is megkérte volna, de előbb biztos akart lenni benne, hogy együtt is tudunk normálisan lakni. Magam sem gondoltam másképp, úgyhogy örülök, hogy így tette :)
Szerintem egyáltalán nem korai, volt időtök kiismerni egymást.
Abban igaza van az előttem szólóknak, hogy lehetséges, hogy ha összeköltöznétek érhetne meglepetés ( egy új oldalát megismerni ) de akkora 3 év után szerintem nem, ami a kapcsolatotok közé állhatna.
Mi is lassan 3 éve leszünk együtt szintén 20 vagyok, és kb. ugyanígy "lakunk együtt" tehát magamból kiindulva tudok vélekedni, én nem érezném korainak egyáltalán.
És visszaolvastam a kommenteket azt láttam te úgy vélekedtél ha lenne rá lehetőségetek (anyagiak) összeköltözésre,házasságra akkor bele mennél azonnal.
Akkor hát miről is beszélünk?
A jegyesség eltarthat évekig akár tehát maximum előrébb lépnétek, így a külvilág-csald és önmagatok felé lenne egy szorosabb kötelék.
Egyébként úgy tetted fel a kérdést "szerintetek is?" Miért még ki szerint?
Pároddal beszéltetek róla?
Hajrá!
mi 2 évvel az összeköltözés után tartottuk az eljegyzést. akkor már tudtuk a másik összes hülyeségét, megvívtuk a magunk harcait egymással, kialakult a közös pénzügyi kultúránk.
soha nem a gatyamosás vagy a takarítás jelentette a gondot, szeretem az igényes környezetet, fel vannak osztva a feladatok.
viszont jó volt tudni azt, hogy milyen szokásait tudom tolerálni. még a rosszakat is. ha olyan rossz szokása, vagy jellembeli hiányossága van, amit hosszú távon nem bírnál elviselni, akkor borul az egész, és nem elég, h szétköltöztök, de törés lenne az eljegyzés felbontása is.
sokan játsszák ezt a mindennap együtt alszunk, sok időt vagyunk együtt-dolgot, de majd meglátod, ha együtt fogtok élni saját háztartásban, akkor milyen dolgokkal kell szembesülnöd.
nem feltétlen tartom szükségesnek az együttélést házasság előtt.
szerintem ez is egy jó út:
-fokozatosan egyre többet segít otthon (házimunka, anyagiak)
-önálló munkát szerez
-önállóan, elköltözve él(kollégium, albérlet)
(magára mos, vasal, főz stb)
-és aztán a párjával közösen előkészülnek a közös életre,
(pl. közös gyűjtés nyaralásra, esküvőre stb)
-eljárnak párkapcsolat erősítő alkalmakra, jegyesoktatásra stb., ahol szisztematikusan átbeszélik a különböző területeket (pl. [link]
ilyesmi:)
tapasztalatból mondtam, nem csak elmélkedem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!