Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is korai 3 év után az eljegyzés?
Számomra az eljegyzés azt jelenti, hogy a pár 1-2 éven belül összeházasodik és elkezdi a közös, önálló életét.
Az, hogy ez 3 vagy 10 év után történik, az mellékes.
"az olyan, mintha együtt élnénk, mert tőlünk megy munkába stb..."
Mérhetetlenül naiv vagy. Nem olyan. Nem olyan, ahogy a szülői házban vendégeskedik, mint ahogy a saját lakásában/lakásotokban viselkedne. Itt nem neked kell összeszedni az alsógatyákat és zokniszörnyeket a padlóról. Nem neked kell takarítani utána a wc-t. Ha valamelyik este valakinek baja van, nem kötelező egymást nézni. Ha egyikőtök beteg, egyszerűen otthon marad az anyjánál és hever.
Természetesen ha annyira meg vagytok veszve a gyűrű után, úgyis felhúzzátok, de 1-2 év önálló és önellátó együttélés nélkül esküvőbe fogni őrültség. És amit mindig leírok: vajon attól a gyűrűtől mi lenne jobb? Vicces, hogy mennyire túlmisztifikálják az eljegyzést a kora 20-as fiatalok, és ezzel egyben teljesen kommersz dologgá is teszik. Nyakra-főre eljegyezkednek, amikor még egy percig nem kellett közösen menedzselniük egy háztartást.
Nem bántásból írom, de tényleg gondold át: itt vagy 20 évesen, a párod 26. Miről fogtok lekésni, ha vártok még 1-2 évet, meglátjátok milyen az együttélés, és majd utána eljön az ideje a gyűrűnek is...?
Én is csak azért tartanám egy kicsit korainak, mert te még csak 20 vagy. De ha azt érzed, hogy már készen állsz rá, akkor sok boldogságot!
Mi sem élünk még együtt (anyagi okok miatt), de itthon én vezetem a háztartást, tehát én mosok, vasalok, takaritok, főzök a barátomnak és a szüleimnek is. Ha valamelyikünk beteg, akkor ahhoz utazik a másik és ápolja,hetente 3-4 napokat töltünk együtt, s ez idő alatt bizony látjuk egymást fáradtnak, nyűgösnek...szall ilyen feltételek mellett, ha valaki azt mondaná, hogy itt egy ház, házasodjatok össze és kezdjétek el a saját életeteket, én gondolkodás nélkül belemennék, s nem érzem azt, hogy nem ismertem ki a párom annyira, hogy ne tudnék vele együtt élni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem muszáj, hogy a házasság előfeltétele csakis kizárólag az együttélés legyen.
Frank: ezért írtam, hogy ez statisztika. Nem az én véleményem.
Attól hogy eltérő a véleményünk, nem kéne személyeskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!