Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lánykérést tervez (t) ünk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lánykérést tervez (t) ünk, közben történt egy-két dolog. Úgy érzem megtört bennem valami. Mit tennétek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Eltelt egy év, és szóba került a házasság. A barátom elkezdte mondogatni, hogy lassan elérkezettnek látja az időt a lánykérésre. Tudjuk egymásról milyen távlati terveink vannak az életben, az erre vonatkozó vágyaink megegyeznek.

Nem vagyunk gazdagok, csak spórolással, szerényen, közös összefogással van esélyünk a külön háztartás (saját ház) kialakítására. Kis városban élünk, de a környező kis falvakban (10 km-es körzet) gyönyörű, apróbb családi házat már 2,5-3 millió forintért kaphatnánk (itt a városban egy üres telek 4 millió ft-nál kezdődik). Ez is hatalmas összeg, ha azt vesszük, közösen kéne előteremteni a rá valót...

Munkahelyet kellett váltania, és akkor kibukott, hogy körülbelül annyi adóssága van, hogy a fizetése körülbelül ezek törlesztőrészleteit fedezik majd...

Van egy nagyobb összeg, amit a szülői ház felújítására (tetőt kellett cserélni) vettek fel, amit ő fizet évek óta, és a későbbi nagyszülői örökségből szándékoznak majd kiegyenlíteni.

Ezen kívül családban kezességet vállalt egy kölcsönnél, a rokon lelépett, annak törlesztését tőle vonják...

Szóval, jelenleg ott áll a dolog, hogy 5 millió forintnyi tartozással a nyakában kellene saját életet kezdeni, és ezt ezidáig titkolta...

Szörnyű érzés, hogy minden probléma (és a szégyenérzet miatt elhallgatott adósságok) ellenére van egy emberileg meg tök jól működő kapcsolatom, de el nem tudom képzelni, hogy tudnánk így esetleg közösen előrébb lépni.

Elszomorít a tudat, hogy végeláthatatlannak tűnik ez az egész, és mintha soha nem lehetnénk boldogok.

Vállal plusz munkát, de ebből sem jön össze annyi, hogy ne hiányozna a törlesztéssel kieső összeg.

Annyira el vagyok keseredve. Nekem, nekünk nem jár a boldogság majd soha?! Mit tehetnék most?

2012. aug. 22. 16:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%
Én emlékszem az előző kérdésedre. Ha ennyi idő alatt nem bírtál megbocsájtani neki, akkor hagyd a fenébe. Minek mérgezed még mindig ezzel a kapcsolatotokat? Szerintem x hét alatt azért már elfelejthetted volna a durcit, és közös megoldáson kéne gondolkodni. Ha meg neked ez így nem kóser, akkor szakíts, mást nem tudsz tenni.
2012. aug. 22. 17:48
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem emlékszem rá, hogy lett volna ilyen jellegű kérdésem, a válaszod azért köszönöm.
2012. aug. 22. 17:56
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Most gondolj bele, hogyha nagyvárosban élnél, akkor egy egyszobás lakás kerül 10 millió forintba. Most ha ti már 5 milláért tudtok egy saját házat venni, az messze nem elérhetetlen még így sem.

Gondolj bele, hogy van, akinek soha nem lesz esélye saját lakásra. Mert pl mi a párommal Budapesten, bár jól élünk, nem hiszem, hogy a következő 10 évben saját lakásba költöznénk. Ennyi erővel én is rinyálhatnék ezen, vagy kereshetnék egy pénzesebb pasit, akinek már eleve van lakása (mert megtehetném, csak úgy mondom, minden adottságom meg van hozzá). Szerintem veled itt valami nagyon nincs rendben. Én a helyedben örülnék, hogy ilyen felelősségteljes barátod van, aki segít a családjának. Nyilván ő sem tudta, hogy fizetés nélkül lelép az a rokon... Egyébként pedig időben mondta el, mert attól, hogy csak jártok még nincs közöd az élete minden részletéhez, szerintem az anyagi kérdések igenis pont akkor kerülnek csak szóba (ha nem eleve ezen alapul a kapcsolat), amikor már arról van szó, hogy közös életet terveztek. Időben elmondta, nem miután megkért vagy feleségül vett.

Igazad van abban, hogy nem a legjobb indulás, de azért nem is a világvége. Kicsit felfújod ezt a dolgot...

Bocs, hogy én sem olyan választ adok, amilyet hallani akarsz, de nekem ez a véleményem. A boldogság pedig nem saját ház függvénye. A hitelre vett ház is a banké, amíg az utolsó részletet vissza nem fizeted, addigra meg kb a gyerekeid is felnőnek.

2012. aug. 22. 18:08
 14/20 anonim ***** válasza:
#11es vagyok, nekem kell elnézést kérnem, összekevertem egy másik kérdéssel:) De talán hasznodra válik: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
2012. aug. 22. 18:30
 15/20 anonim ***** válasza:
73%
Pont ilyen helyzetbe kerulten en a parommal , 2 eve voltunk egyutt mikor komolyabbra akartuk forditani a dolgainkot es akkor derult ki veletlenul hogy hatalmas adosaga van.Nem ajanlodtam fel hogy evekig azert dolgozok hogy az o adosagat adjuk meg mivel tudtam itthon sok evunkbe telne , de megigertem varok ra ha kimegy kulfoldre dolgozni hogy szabaduljon minnel hamarabb az adosagtol.lassan egy ev telt el amit egyedul toltottem es jovo honapban jon haza es ossze koltozunk.En nem tanacsolnam hogy igy kezdj eletet vele lehet le leszek pontozva. Viszont ha szeretitek egymast keressetek megoldast ami mind kettotoknek megfelel.
2012. aug. 22. 20:07
 16/20 anonim ***** válasza:

Én az első perctől kezdve tudom, hogy a páromnak tartozása van és mivel még van néhány éve hátra a diák életből, ezért ez már csak nőni fog. (diákhitel)

Szerencsére én bejárós vagyok, itthon élek, államira járok, nem szorultam rá a felvételére, de a párom igen, bár ő is csinálhatta volna okosabban, de akkor valószínűleg sosem ismertük meg egymást.

Egyszerűen képtelen spórolni, van hogy a hó utolsó hetében már én etetem, vagy adok neki pénzt a hazaútra, mert elfogy. Akad némi spórolt pénze, azt az anyukája őrzi és minden kis pénzt elkoboz tőle, hogy hozzácsapja a többihez, különben tuti elszórná valami sz*rra.

Közben én tanulok, mint egy idióta és minden filléremet (ösztöndíj) félreteszem, hogy legyen egy kis alapom a közös életünkre.

Nálunk sosem volt titkolózás ezen a téren. Tudom, hogy van/lesz adóssága, illetve adósságunk, amiért egy kicsit nyugtalan is vagyok, illetve mérges, ha meglátom, hogy már megint valami fölösleges hülyeségre szórt el nagyobb összeget. Engem is foglalkoztat, mert így sem egyszerű a fiatalok élete, hát még ha alapból adóssággal kezdik az életüket. Ennek ellenére kitartok, sodródok az árral és próbálom a fejébe verni, hogy nem ér meg egy buli sem 15 ezret....

2012. aug. 22. 22:16
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

A párod pedig nem tudja, hogy neked van egy házad???? milyen kapcsolat ez vagy min is vagy megsértődve?????

egyébként mi 21 évesen a nulláról kezdtünk mindent mindkettőnknek van diákhitele, fizetjük rendesen ma már lakásunk is kocsink is...soha nem hagynám ott azért mert adósságai vannak és annak is van oka hogy nem meritek ezeket egymásnak elmondani.

szóval én a helyedbe hagynám a kapcsolatot de nem az adósság miatt hanem a bizalom hiánya miatt..ahol a felek ilyen dolgokat nem tudnak egymásról az nemegy emberileg jól működő kapcsolat...

2012. aug. 24. 07:15
 18/20 anonim ***** válasza:
65%

uhum, te nem beszélsz a házról+nyaralóról, ő nem beszélt tetős hitelről és nélküled döntött a kezességről?

mivel ez nem csak kettőtöket érintő adósság, így be kell vonni a családi kupaktanácsot is, szerintem:)

1. szülők háza a tető-hitellel... eladható? kisebbre cserélhető? tehermentesíthető? a hitel halasztható? ki tud na ebben segíteni?

2. rokon adóssága hasonló, kérhető-e valami kedvezmény? halasztás? a rokonnak milyen rokonai vannak? előkeríthető a rokon? volt közjegyző előtti megállapodás a rokonnal vész esetére? nincs valami ingatlanja, ingósága, amivel rendezni lehet? esetleg adósságbehajtó segítségével?

3.Ha semmi se jön össze,akkor terv kell, hogy tudok egy fizetésből kijönni:) lakótér a szülői ház padlástérben? eltartási a nagyiékkal? szülők és nagyiék összeköltözése külön házrészbe? az üres házat vagy eladni adósságrendezésre, vagy abban ellenni és fizetni a részleteket. stb

szóval üljön össze a család és a rokon családja stb. :)

Megértem, hogy csalódott vagy, de hidd el, megtaláljátok a megoldást együtt :)

2012. aug. 25. 17:02
 19/20 anonim ***** válasza:
50%

Eleg baj az szerencsetlennek, hogy ekkora terhet tett ra a csalad.

Azert gondolj mar bele, hogy milyen nehez lehet ezt bevallani. Es mikor?

Megismerkedtek nem fog ezzel inditani, aztan probalja jobb szinben feltuntetni magat, utana tervezgettek, az sem alkalmas benyogni ra, hogy Kicsikem, van 5 misi adossagom. Iszonyu teher lehet ez lelkileg.

Megertelek teged is, de ezt ne hazugsagkent fogd fel, inkabb nem akarta, hogy aggodj erte, ez miatt, es mert a ferfi buszkeseget is sertheti.

Ha igazan szereted, akkor uljetek le beszelgetni es ezt vezessetek be! Minden este akarmilyen faradtak vagytok, beszelgessetek. En, ha parom keson jon haza, beulok hozza a furdobe, mig furdik, mert igenyli, hogy elmondhassa es, hogy meghallgassam.

Beszelgetni, oszinten es figyelj jobban oda ra! Mert szerintem ez nyomasztotta elegge ahhoz, hogy latszodjon is rajta (feszult, ingerelt, ideges)

Szerintem a legtobb kapcsolat a kommunikacio hianya vagy a nem megfelelo kommunikacio miatt megy tonkre.

2012. szept. 11. 12:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Csak azt nem vágom, hogy ez miért nem derült ki számodra korábban...
2014. jún. 23. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!