Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ártalmas a kapcsolatra ha hosszú a jegyesség?
Te jó ég,micsoda felhajtás..
5 évig voltunk jegyesek,18 éve boldog család lettünk.
Semmi görcsölés,csak szeresd,boldogítsd,segítsd.
A formaságok csak rágódni való marhaságok,sose ezzel törődj!
Szerintem a válaszok többsége kicsit eltért a témától, de én értem a kérdést.
Valószínűleg azért mondják, hogy árthat a kapcsolatnak a hosszú jegyesség, mert minden kapcsolatnak van egy kifutási ideje, és "íve". Viszont ha egy ponton túl nem lép bizonyos módon szintet (ez lehet egy jegyesség, házasság, gyerekek, tehát mindig valami új cél), akkor kifullad a kapcsolat.
Mi több, mint 3 éve vagyunk együtt, szeretnénk összeházasodni, de egyelőre nincsenek meg a lehetőségeink. És lehet, hogy másoknál nincs így, de nálunk érezzük, hogy már szüksége lenne a kapcsolatunknak arra a bizonyos "következő szintre".
Ja, mert mi nem is élünk együtt, ezért van talán nagyobb jelentősége ennek.
Nem. Ellenkezőleg. A jegyesség megerősíti a kapcsolatot. Mi már több mint két éve vagyunk jegyesek és ha anyagilag majd megengedhetjük magunknak akkor össze is házasodunk.
Ez egyetlen ami ilyenkor árt a kapcsolatnak, az a hülye állatok folytonos pofázása, csesztetése, hogy: mikor házasodtok má össze? meddig akarjátok húzni még? stb.
A sok nagyokosnak egy réste mégcsak nem is dolgozik. Fogalmuk sincsen mit jelent eltartani egy családot meg ilyesmi. A jegyesség szerintem arra való, hogy kinyílvánitsa az ember azt, hogy komolyan gondolja a kapcsolatot, életre szólóan. Jegyességből már azért nem szokás minden ok nélkül kilépni, míg egy sima kapcsolatból igen.
A jegyességből való kilépés és egy mezei szakítás között egy mozdulat van. Lehúzol az ujjadról egy karikát. Ennyi, nem több. Ha valaki valakit nem szeret már, elmúlik a tűz, akkor rohadtul mindegy, hogy van-e az ujján egy darab arany. Csakis az a nem mindegy, hogy van-e közös hitel, van-e gyerek, megél-e a pár egymás nélkül. De a darab aranykarika - egyáltalán semmilyen szinten nem okoz hosszasabb mérlegelést, mintha csak a papucsát meg a fogkeféjét adnád vissza. És nem azért, mert nem jelent többet a gyűrű mint a fogkefe, csak hát a jegygyűrű (és most nagyon igazat írok:) addig szupi romantikus és csodás és erős kötelék egy lánynak, amíg SZERETI azt, aki az ujjára húzta. Ha nincs közös lakáshitel, gyerek, stb., akkor éppúgy lehúzod a kis darab aranyat az ujjadról, ha beleszeretsz egyszer valaki másba, vagy ha megbocsáthatatlant követ el a párod, mintha a törcsijét adnád vissza.
A házasság az, ahol az ember lánya már jobban elgondolkodik. De manapság, ha anyagilag nem függtök egymástól, még az sem! A szép kis gyűrű és a lánykérés - addig tűnik szépnek, amíg szereted a pasid. Ha már nem, mint a huzat úgy teszed el egy doboz mélyére a gyűrűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!