Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ártalmas a kapcsolatra ha hosszú a jegyesség?
Szerintem az hülyeség, hogy a hosszú jegyesség miatt romlik meg egy kapcsolat.Ez baromság, hát a jegyben járás csak annyit tesz, hogy van a lánynak egy gyűrű az ujján.Ettől miért lenne rosszabb a kapcsolat?Baromság, aki ezt állítja.
Én szeretnék pár évig jegyben járni, számomra az romantikus lenne.Az már más kérdés, hogy soha nem fognak gyűrűt húzni az ujjamra...
Egyszóval nem ártalmas.
Szerintem nem ártalmas. Ez még csak egy gesztus, ígéret. Ettől nem fog megromlani semmi. Ha megromlik a kapcsolat az jegyesség nélkül is megromlana.
Am én azt nem értem 25 éve jegyben járó, h ha a párod annyira el akar venni akkor miért nem vagy képes bele menni?? Neki gondolom nem csak egy papírt jelent a dolog. Te meg nem veszítesz vele semmit.
Vagy te is azok közé tartozol akik az utolsó percig buzgón mondogatják h az csak egy papír és nem érdekli h a páruknak ez sokat jelentene??
Mi 3 évig voltunk jegyesek.
Nem értem egyébként hogy akinek a házasság papír, annak a jegyesség már bocs de micsoda? Mert ha a házasság papír, akkor a jegyesség ahhoz képest egy haaaatalmas nulla? A jegyességnek sincs értelme. Nem fér a fejembe hogy valaki jegyes de úgy jegyes, hogy tudja hogy nem is akar esküvőt :))
Meg ha nemet mondtál kedves válaszoló, akkor hogy lehettek jegyesek? Nem értem, nem kötekedni akarok csak nem értem a gondolatmenetet :)
látom megzavartam a kedélyeket.
az esküvőre mondtam nemet és a páromnak se fontos annyira, hogy erőltesse. A papír nem fontos neki sem.
Van gyűrűnk, de nincs esküvőnk.Mi ebben a különös?
Az h az eljegyzés az esküvőt előzi meg. Akkor tulajdonképpen az esküvőbe egyezel bel.
És ha nem fontos az esküvő akkor az eljegyzésbe miért mentél bele??? Azt írtad h többször is nemet mondtál az esküvőre. Ezekszerint csak fontos lenne neki, mert nem egyszer kérte. De neked akkor most fontosabb az h neked az csak egy papír mint az h a párod mennyire szeretné??? Ha nem akarok háűzasodni akkor az eljegyzésre is nemet mondok. Az még annyi sincs mint az esküvő.
A gyűrű a lánykérés jelképe, tárgya, értelme. A lánykéréssel a férfi a nőt kezét kéri meg, ami az esküvőt, házasságot jelenti. Ez olyan, mintha megvennél egy kenyeret, de nem akarnád megvenni, csak úgy megveszed. De nem azért, ami a kenyér értelme és célja, csak megveszed mert miért ne, de a szekrényben van és nem is szeretnéd megenni. :)
Vagy mondjuk felállítasz egy fenyőfát karácsonykor, de nem nem is szereted a karácsonyt és megünnepelni sem akarod, csak úgy felállítod fát mondván másnak is van fája.
Nekem ilyen érzés az hogy valaki a lánykérésre igent mond, de az esküvőre nem. Mert hát ugye a lánykérés a házasságra való felkérés. Különben mi értelme a jegyességnek? Mondjuk manapság a 16 évesek is "jegygyűrűt" adnak egymásnak, szóval nem tudom miért lepődtem meg ezen a dolgon.
Jól szóltál, utolsó! Teljesen egyetértek.
De manapság tudod, az elköteleződés (mert az a papír az bizony az, bármennyire is mondogatják, hogy csak egy papír) az teher, viszont a "jegyesség" kvázi gondolom megnyugtatja az ilyen embereket, hogy azért mégis több az ő kapcsolata, mint a sok mezei páré akik nem járnak jegyben. Pedig tulajdonképpen nagyon nem :D
Az eljegyzés esküvő nélkül olyan, mint pl. a bejegyzett élettársi kapcsolat.
A pár nem akar egymás felé elköteleződni, de azért azon a bizonyos lépcsőre az egyik lábát felteszi. De én azt mondom, vagy felmegyek azon a lépcsőn, vagy le. Fél lábbal állni rajta ... hát ..
Ha valaki az esküvőt marhaságnak tartja, akkor ne házasodjon. Ha meg elismeri az együvé tartozás jelenségét, akkor hajrá és házasság :) De ez a sok "van egy aranygyűrűm jegyes vagyok juhé" meg "bejegyzett élettárs vagyok" stb. stb. azoknak valók, akik nem akarják igazán az összetartozást, csak megnyugtatják egymást, vagy a másik felet, hogy oké, jobb mintha nem lennénk egymásnak, de hozzádmenni azért nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!