Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az baj, ha 2 ember úgy van együtt csaknem 10 évet, hogy még csak beszélgetés szintjén sem merül fel az eljegyzés?
Az a szó, hogy "baj", talán csúnya kifejezés is ide.Arra gondolok, hogy 2 ember kapcsolata akkor számít igazán komolynak és erősnek, ha eljegyzés/házasság is történik valamikor?Mert én (sajnos) úgy vettem észre, hogy addig a környezet sem hiszi el, hogy tényleg komoly a dolog, amíg "csak" járás van. És sokszor szóvá is teszik az "elmaradást".
Gond az, ha 5-8-10 év alatt elméleti szinten sem merül fel az eljegyzés, hogy mi lenne ha...?
Ha te magad bajnak érzed, akkor teszel ellene, avagy megkéred a párod kezét, vagy ha te vagy a nő, akkor... hát akkor te kéred meg a kezét és kész.
De ha téged nem zavar, hogy nem vagytok eljegyezve vagy házasságban, (mert hisz nem a formalitásoktól lesz tartós egy kapcsolat) és a párodat sem zavarja ez, hisz papírok nélkül is együtt tervezitek a jövőt,
akkor NE AZZAL FOGLALKOZZATOK, HOGY MIT MONDANAK MÁSOK.
Hidd el, akik idejekorán összeházasodnak és mindenki azt hiszi róluk, hogy hű de komoly a kapcsolatuk, majd elválnak pár év múlva, mert valójában mégse, az sokkal rosszabb. Jobb tehát szeretni egymást, aztán a népek meg foglalkozzanak magukkal... Nem?
Mivel azt kérdezed, hogy szerintem baj-e, így a válaszom IGEN!! Csupa nagy betűvel, mert ÉN szeretem, ha tart valahova egy kapcsolat és nem csak úgy vagyunk a nagyvilágba. Mondjuk én ilyen típus vagyok és a Párom is, így már az első hetekbe téma volt és mai napig is tervezzük folyamatosan. 2 év múlva állunk majd úgy anyagilag, hogy összeházasodjunk.
DE!!
A hangsúly mindig azon van, hogy a PÁR mire vágyik. Ha nektek így jó, akkor le kell sza.rni mások véleményét. Ha egyik félnek nem jó akkor meg kell beszélni és úgy alakítani, hogy jó legyen.
Ennyire egyszerű! :)
23N
Nekem fontos, hogy tudjam a kapcsolatom tart valahova, nem csak éldegélünk egymás mellett évekig.
Mikor összejöttünk a párommal utána dumáltunk róla, hogy kinek mi a fontos, mindkettőnknek fontos volt, hogy ne évekig csak járjunk hanem majd legyünk jegyesek és házasodjunk össze.
Több, mint 1,5 éve voltunk együtt mikor megkérte a kezemet.
Szóval nekem a 10 év nagyon sok, főleg ha még beszélgetés szintjén sem merülne fel.
Szóval ha magatokról írtad ezt, és neked ez fontos ülj le vele beszélni.
Mi 8 éve vagyunk együtt, ebből 4 éve együtt is élünk.
Közös mindenünk, saját lakásunk van stb.
Nálunk fel sem merül az eljegyzés, mert feleslegesnek tartjuk. ( a párom szerint a kapcsoltaok nagy %-a a hosszú eljegyzési idő alatt megy tönkre, és van is ebben valami a mi baráti társaságunkat elnézve...)
Másrészt az esküvő szép-szép dolog, de azt sem tartjuk égetően fontosnak.
Egyrészt: mert nem vagyunk olyan anyagi helyzetben hogy megengedjük magunknak ezt a nagy kiadást, hitelbe nem verjük magunkat.
Másrészt: oké hogy lehetne 2 tanús esküvőt is tartani, de annak meg mi értelme?
Jól megvagyunk mi így is.
Jó, gondolati szinten már felmerült az esküvő gondolata, de aztán nekünk a vendéglistával több gondunk is van, nem tudtunk dűlőre jutni velük, így el is vetettük. És a mai napig is csak gondolati szinten van esküvőtervezés.
Szerintem mindenki saját maga dönti el mi a fontos neki.
"baj" ha annak érzed, én is annak érezném.
Mi 5 éve vagyunk együtt, de még tanulunk így nem volt még értelme a dolognak, DE a párom tudja, hogy vágyom rá és azt is tudom, hogy a párom is szeretné megkérni a kezemet majd:)
Csupán előítéletből, de a környezet komolyabbnak tekint egy házasságot, mint egy sima együtt lakást.
Pl a tesómék másfél éves kapcsolatát is többre tartják, mert jegyesek, mi meg 5 éve vagyun együtt, csak gyűrű nélkül...
Nem baj.
Az én véleményem, hogy az eljegyzés és a házasság egy bolhacirkusz. A házasság is csak annyira erős, amennyire komolyan veszitek EGYMÁST. Papírral vagy annélkül az mindegy, csak papír nélkül olcsóbb és intimebb nem érzi úgy a retyerutya, meg még a bürokrácia is, hogy köze van hozzá meddig tart.
A házasság nem tartja össze az embereket és nem ad nagyobb biztonságot sem a kapcsolatnak, sőt a gyerekek érdekeit sem védi meg. A gyerekek érdekeit is az egymás és az irántuk tanusított felelősség védi meg az együttélésben és válás esetén is.
A környezet meg lagziba akar menni, jót enni, kiöltözni, sok boldogságot kívánni - mintha ez még csak most következne majd el - és hogy lássa a fiatalokat királylány és királypingvin jelmezben.
Ja, és babázni akar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!