Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Fiúk! Miért olyan nehéz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk! Miért olyan nehéz nektek, hogy egy tényleg komoly kapcsolatban megkérjétek a lány kezét? Ennyire szörnyű dolog ez?

Figyelt kérdés

Pl. lassan 7 éve leszünk együtt, most végeztük el a sulit. minden harmonikus és jó köztünk. de én mér régóta vágyom rá, hogy megkérje a kezem. de ő addig nem akar eljegyzést, amig nem lesz pl lakás. Szerintem egy gyűrű az érzelmi gesztus, és nem egyből esküvőt(lagzit) jelent. Szóval miért nem lehet eljegyzés?

Most nem konkrétan az én esetemre várok választ, hanem általánosságban, ezt csak példaként irtam, hogy kb ilyen esetben.

(olyanok válaszát most mellőzném, akik 20 év alattiak egy éve együtt vannak a párjukkal, és még nem kérték meg a kezüket, és most ez olyan halál fontos nekik)

2009. jún. 9. 21:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%

Volt, aki azt írta feljebb, hogy azért nem teszi ezt a pasi, mert fél, hogy akkor esküvő is lesz egy éven belül és ez olyan komoly dolog. 7-8 év után ez ennyire nagy "kérés"? Talán számára ez a kapcsolat így nem komoly? Szerintem ez számára is az, csak lehet, hogy neki a házasság intézménye és az eljegyzéshez ez mégis köthető, hisz úgy van vele, minek eljegyzés, ha nem akar esküvőt?

Egyébként neked, kérdező, a pároddal kellene ezt megbeszélned, mert attól nem fogsz előbbre jutni, hogy itt bárki is bármit mond. Mondd meg neki nagyon érhetően és komolyan, hogy mit akarsz pontosan, mert lehet, hogy a célzásokból nem érti. Én meg is őrültem volna, ha ennyi idő alatt nem vett volna el a párom.

2009. jún. 10. 03:37
 12/26 anonim ***** válasza:
95%

Szia

én megértelek én is éreztem azt amit Te, főleg mikor sorra lettek lányok eljegyezve, vagy házasodtak körülöttem úgy 2 éves kapcsolat után. mi is már 7. évet töltjük együtt, és akkor elgondolkoztam, hogy nálunk mért nincs előrelépést, ennyi idő után mindig nem gondolja, olyan komolyan (főleg hogy egyre többet beszélünk babáról és el is döntöttük mikor jöjjön), hogy eljegyzéssel kifejezze szándékát/elhatározásást, én én is úgy gondoltam szívesen lennék pár évig mennyasszony, hisz tudtam azonnal nem tudunk esküvőt szervezni (anyagi és sulis dolgok miatt). Én is kicsit aggódtam, de én el tudtam beszélgetni vele erről, mit gondol, hogy, egyszerűen elmondtam, hogy nem értem mért van, hogy mások 2 év után már...

És ő is azt mondta, ő úgy gondolja, ha egyszer eldönti , és eljegyez ő nem akar évekig, hogy majd egyszer lesz házasság, nem, hanem ő akkor már az időpontját is ki akarja tűzni, illetve hogy a fejében már pár éve megvan, hogy hogyan fog történni, és hogy közeledik az idő, és közben a babavállalás ideje is, szóval igaz lehet amit írtak, hogy a fiúk értelmetlennek látják az eljegyzést ha nincs mögötte tényleges továbblépés, mint összeköltözés, vagy közelendő babavállalás.

Persze sok minden más beszéltünk, de a lényeg ez volt.

És nekem ennyi elég is, elfogadom, hogy ő nem szeretne jegyben járni évekig, és rábízom, tudom,hogy neki ez fontos, hogy ő maga eldöntheti és megtervezi a pillanatot, és nem a csaj ráncigálja el. Szóval én most várom a nagy pillanatot, és hogy tudom, az hogy még nem történt meg eddig az nem azért van, mert nem is akajra, csak mert ő aztán tényleg hamarosan esküdni is szeretne, és pl. baba.

Remélem segítettem, és szerintem te is, nyugodt körülmények között beszélgess a pároddal, hogy mit gondol, semmiképp ne számon kérd, így kipuhatolhatod ő, hogy vélekedik, és biztosan megnyugszol, hisz ha esetleg ti is családot is terveztek, akkor egy házasság hozzájárul a biztonságos háttérhez...

ez szerintem a fiúk dolga, és nekik ez jó, hogy igenis ők vesznek minket feleségül és nem fordítva!

2009. jún. 10. 08:29
 13/26 anonim ***** válasza:
65%

Most lehet lepontoztok, de őszinténszólva nem értem ezt az eljegyzés parát. Azt írod 7 éve együtt vagytok és minden oké... akkor? A leveled alapján most végeztetek a suliban, tehát annyira nem vagytok idősek még! Egy pasinak a leveledből az derül ki, hogy marhára bizonytalan vagy benne! Ugyanis megerősítésre vársz. Mit kell megerősítenie az emberednek? Hogy szeret? Vagy hogy veled akarja leélni az életét? Ha neked ez a fontos és nem az, hogy boldogok vagytok együtt, egymással már hét éve és ha jól értem semmi jele annak, hogy ez változna, akkor egy pasi számára ez gyűrű dolog forszírozás figyelmeztető jel, hogy valami nincs rendben, neked a házasság(eljegyzés) magyarul a "hivatalos" függőség része a fontos és nem a kapcsolat maga. Én pl. erősen elgondolkodnék, hogy igazán szeret-e engem ez a lány, vagy csak elérkezettnek látja az időt a házasságra és kvázi tök mindegy a kivel de legyen már meg. Nyilván ez így durva és ebben a formában nem is igaz, de az eljegyzés, esküvő erőltetése egy pasi fejében ezt is jelentheti! Amúgy meg hét évet rászánt erre a kapcsolatra az azért jelent valamit a részéről is - tehát szerintem szeret - de ezek után jössz itt neki az eljegyzéssel az akár azt is jelentheti, hogy mocskosul nem bízol benne, hogy tényleg el is akar venni, pedig lehet hogy dehogynem, csak épp ezzel rontod el...

A fiúk komolyan később érnek! Egy huszonegynéhány éves lány már családot, gyereket akar, míg egy hoszonegynéhány éves fiú éppen csak kinőtt a gyerekkorból és elkezdte élvezni a felnőtt és önálló létet. Erre jösz te és arra akarod rávenni, hogy az éppen megszerzett önállóságát feladja. Nem érti és nem akarja - pedig amúgy pár év múlva valszeg magától megtenné! :)

De sokkal jobban jársz, ha megvárod amíg magától lép!

Ha nem ez később még komoly gáz (úgy érzi muszájból házasodott) is lehet később a házasságban, ne erőltesd! Ha meg tényleg nem bízol benne, hagyd ott! Ugyanis ha most nem bízol benne akkor később még annyira sem fogsz, tehát garantált a házasság megromlása...

2009. jún. 10. 09:38
 14/26 anonim ***** válasza:
85%
Mi együtt éltünk már több, mint két éve, amikor megkérte a kezem. Én már hamarabb akartam volna, de kivártam, hogy ő mikor érik meg rá. Tudtuk, hogy kb. mikor akarjuk az esküvőt, és azt is tudtam, hogy együtt akarjuk leélni az életünket, attól függetlenül is, hogy nincs még gyűrű. Tehát annyira nem kell aggódni. A párom is azt a nézetet vallja, hogy felesleges 6 évig együttjárni. Most a gyűrűttől sok minden nem fog változni. Minek 6 évig hordani. Akkor kérte meg a kezem,amikor már pontosan tudta, hogy mikor lesz az esküvő. Előtte kb. 4 hónappal. És tudod mit, ugyanolyan, mint előtte. Attól még, hogy menyasszony vagyok sok minden nekünk nem változott. Ugyanúgy szeretjük egymást és együtt élünk. Ahogy írták is előttem a férfiaknak abszolút nem lényeges a jegybenjárás. Nem azért mert nem akar megkérni, szimplán nem gondolja, hogy egy kis köves gyűrűtől több lenne a kapcsolatotok. Ráadásul, ahogy írtad még csak most szálltatok ki az iskola padból. Valószínűleg ő úgy gondolja, hogy vmit még le kell tennetek az asztalra, ahhoz, hogy összeházasodjatok. Amíg nem költöztünk külön mi sem nagyon beszélgettünk az esküvőről. Ő kerek-perec megmondta (nem nekem, egy barántak), hogy amíg nincs megfelelő egzisztencia ő nem akar. A házasság nem egy jó buli, az komoly felelősség. Főleg a pasiknak, hiszen ők inkább a racionális oldalát látják, mi pedig a romantikusat. Ne aggódj! Meg fog kérni. És olyan jó lesz, amikor azt mondhatod, hogy igen x hónap múlva esküvő, és nem azt, hogy hát majd talán egyszer vmikor. Az eljegyzés attól lesz "komoly", hogy már van vmi halvány elképzelés az esküvő időpontjáról.
2009. jún. 10. 10:43
 15/26 A kérdező kommentje:

Tény az "iskolapadból" most jöttünk ki. De mellette mind ketten dolgozunk már több mint két éve, válság ellenére meg is marad a munkahelyünk.

Tény én nem irtam le, ezért találgattatok, hogy mi nem beszéltünk erről. Beszélgettünk eljegyzésről, házasságról, arról is hogy kb mikor hagyom abba a fog.gátlót és mikor legyen gyerek... Ő is azt mondta, hogy ő akkor akar eljegyzést, ha már tudja, hogy mikor lehet esküvő (szeretné akár most nyáron is), mert most arra nincs pénz (amúgy csak kis esküvőt akarunk, kb 40 fővel).

Nekem nem azért kell gyűrű, hogy biztosabb legyen a kapcsolatunk, már elég régóta nagyon biztosak vagyunk benne, hogy nekünk a másik kell és senki más. Tudom, hogy ha előbb nem, akkor kicsit utobb, de megkéri a kezem. Csak én szeretném előbb, már szívesen hordanám a gyűrűt, amit a páromtól kapok. Szeretném látni az ő ujján is a szerelmünket jelző kis ékszert. Nagyon szeretem a párom, egyszerűen csak azért. Esküvőről sem úgy beszélgettünk, hogy "majd egyszer", hanem max 2 éven belül, és utána jöhet a gyerek.

2009. jún. 10. 13:34
 16/26 A kérdező kommentje:
én 25 éves leszek, ő 27
2009. jún. 10. 13:36
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Utolsó vagyok. Szóval velünk kb. ugyanez történt, ahogy írtam is, együtt éltünk, megterveztük, hogy mikor esküvő, de vhogy csak nem akaródzott megkérni!:) Annyira azért mondom nem aggódtam, de vhogy nekem is jól esett volna már, ahogy neked. Aztán idén szilveszterkor vhogy úgy jött ki, hogy szóba került az esküvő (vmi film kapcsán). Semmi hiszti, tök normálisan elmondtam, hogy kicsit reménykedtem benne, hogy karácsonykor megkér. Hiszen már tényleg úgy állt minden. Erre ő azt felelte, hogy egyébként sem akarja kötni vmi ünnephez, de hogy igazából beijedt. Úristen, mitől, kérdeztem. Megijedtem, hogy most fog hátraarcot csinálni, amikor már kész a ház és bent vagyunk. Erre a drágám közölte, hogy ő a nagy lagzitól fél. Mert hogy ő abszolút nem szeret szerepelni, de ott majd kell, és hát megijedt. Mondtam neki, hogy akkor ne legyen lagzi, engem nem érdekel. Megkérdezte, hogy tényleg két tanúval is hozzámennék-e. Mondtam, hogy persze, mert nem az a lényeg, hogy ehhez 120 ember tapsoljon, hanem, hogy a felesége legyek. Akkor ennyiben hagytuk. Rá 3 hónapra megkérte a kezem. Sőt most már kifejezetten ő ragaszkodik a lagzihoz. Tehát 120-an leszünk!:) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem tudhatod, hogy esetleg ő már nem-e tudja az időpontot, amikor megkér. Hamarabb el fog jönni, mint gondolnád. Én sok sikert kívánok nektek.
2009. jún. 10. 14:59
 18/26 anonim válasza:
82%

A nagy többség így van szocializálva. Mindenki ezt vallja-h majd ha lesz lakás, autó stb, meg h sok év után meg mittomén- és ő is csak ehhez igazodik. Persze ezt a csajok egy része nagyon megszenvedi.

Mi fél év után jegyeztük el egymást. Most 20 évesek vagyunk mindketten, 1 éve házasok. Csak nevelés kérdése.

De amíg neki nem jut eszébe az eljegyzés, addig nincs mit tennni. Az se jó, ha kierőszakolod.

2009. jún. 10. 15:56
 19/26 anonim ***** válasza:
48%
Én is így vagyok!:(Már 9 éve vagyunk együtt,van egy 5 éves lányunk és mégsem jegyez el pedig tudja,hogy nekem ez mennyire fontos lenne.Csak a gyűrű!Nem kell haccacáré semmi.Azt mondja,hogy ő nem fog megházasodni.És nekem ez néha annyira fáj,hogy nem tisztel annyira,hogy csak egy gyűrűt vegyen.Számomra az lenne a bizonyíték a szerelemre.
2009. jún. 13. 18:52
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj, ezt komolyan gondolod??!! Szerintem nincs erősebb bizonyíték, mint a 9 év és főleg az 5 éves kislányotok!!! Szülsz neki egy gyereket úgy, hogy szerinted nincs bizonyíték arra, hogy szeret??? Ne haragudj meg, de akkor nem vele, hanem veled nem oké valami... ezek alapján inkább önmagadban vagy bizonytalan.

Mondjuk nem ismerem a hátteret, ha szétesőben lenne a kapcsolat, esetleg más nő is lenne a láthatáron akkor megértem, hogy valami bizonyíték kellene arra, hogy te vagy az igazi. Lehet lepontozni :)

2009. jún. 15. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!