Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi erről a véleményetek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi erről a véleményetek? Szerintetek elhamarkodott dolog volt?

Figyelt kérdés

A párommal (mostmár vőlegényemmel) 3 hónapja volt az eljegyzésünk.

Eddig szép is a történet, de 4 hónap után volt az eljegyzés, és szinte titokban. Az anyukája, a nővére, az én anyukám, a mamám, és az öcsém tudnak csak róla. Nem is szerettük volna nagy dobra verni, meg nagy hacacárét csinálni belőle, mert lehet, hogy egyes családtagok megpróbálnának lebeszélni róla, vagy dobnának egy hátast. Nem érezzük úgy, hogy ebből 1 éven belül esküvő is lesz. Mi inkább úgy gondoljuk, hogy a kapcsolatunk egy "magasabb szintre emelése". Az esküvőt 3-4 év múlva tervezzük csak. Még nem is lakunk együtt. Májusban végzek a sulival, akkor kiderül, hogy lesz-e összeköltözés. Mindketten 21 évesek leszünk. Ő februárban, én májusban.

Egyébként nagyon jól megvagyunk, ritkán veszekszünk, mindent meg tudunk beszélni, és mi vagyunk egymásnak a legjobb barátai is. Tudjuk, hogy bármiben számíthatunk egymásra, és nagyon harmonikus a kapcsolatunk, ilyet még nem éreztem senki iránt.

2012. jan. 8. 10:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted a papír nem jelent semmit, minek mondtál igent? Oké, hogy nem biztosíték semmire, de a gyűrű sem, ha már így nézed a dolgokat, és akkor még értelmetlenebb volt az egész.
2012. jan. 8. 11:17
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat, nagy jól esett, hogy elmondtátok a véleményeteket. Megértem, hogy korainak tartjátok, de én már nem vagyok annyira hagyománytisztelő, hogy betartsam a régi szokásokat, elvárásokat. Ezzel kapcsolatban liberálisabban gondolkodom, de próbálom józan ésszel. Számomra az eljegyzés nem olyan komoly dolog, mint a "régi szép időkben". Ahogy nekem a házasság is varázsát vesztette. Az olyan, mint a Mikulás. Ha egyszer rádöbbensz, hogy nincs, többé nem hiszel benne. Nekem anyum és apum igen csúnya válása miatt veszítette varázsát.
2012. jan. 8. 11:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy ott volt előtted a rossz példa, csak ha te emiatt már nem hiszel a házasságban, minek az eljegyzés?

Akkor téged nem eljegyeztek, csak kaptál egy szép gyűrűt, mert már "magasabb szintre" emelkedett a kapcsolatotok, és ez "kell", de ezt távolról sem nevezném eljegyzésnek. Persze ha ti ettől jobban érzitek magatokat...

Én is egy kegyetlen rossz házasságban nőttem fel, nem is hiszem, hogy a házasságtól lesz minden szép és jó, de ha már eljegyeztek, és én szabad akaratomból igent mondtam, azt komolyan is veszem.

23/N

2012. jan. 8. 11:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem azt a szót használnám, hogy korai. Egyszerűen csak felesleges. 3-4 év múlva akarnátok esküvőt és még össze sem költöztetek. Én mondjuk eleve nem értem azt, aki el van jegyezve és csak évekkel később házasodik, szerintem akkor az eljegyzésnek sok értelme nincsen. Nálunk így is minden barát meg a család is tudja, hogy ez mennyire komoly, nem kell ahhoz gyűrű az ujjamon. De így, hogy még össze sem költöztetek, főként értelmetlennek tartom. Igazából bajt nem követtetek el, hiszen nem összeházasodtatok, egyszerűen csak sok értelme szerintem nem volt a dolognak. :)
2012. jan. 8. 13:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Ahogy írsz a párodról, a kapcsolatotokról, szerintem nem volt korai, mert szeretitek egymást, és együtt akartok élni. Szerintem teljesen jó sorrend ha össze költözés előtt eljegyzik egymást a fiatalok. Benne van a komoly kapcsolat ténye, hogy nem csak kipróbáljuk egymást, de ha mégse működik, minden gond nélkül külön lehet válni, ami reméljük nálatok nem fog bekövetkezni, de az én ismeretségemben sajnos van rá pár példa.

Sok boldogságot és bátorságot az élethez!

2012. jan. 9. 12:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi is titkoltuk egy darabig, mert három hónapnyi szerelem után kaptam tőle gyűrűt. A hivatalos eljegyzés (akkor voltunk együtt egy éve) előtt is őrjöngés volt. Összesen majdnem hat évig jártunk jegyben. Nem bántam meg. Az, hogy mások mit gondolnak, ne akadályozzon meg a boldogságban!
2012. jan. 12. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!