Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt adjunk a tesómék eljegyzésére? Ajándék nem jó, pénzt kérnek.
Meg ugye esküvőre azért adnak ajándékot, hogy segítsenek az indulásban az ifjú párnak.
Az eljegyzés meg nem jelent semmit. Simán le lehet lépni.
Eljegyzésre ajándék? Pénz?
akkor mit adsz esküvőre?
Eljegyzéskor felénk 2 variáció van:
-a pár meglátogatja külön-külön a két szülőpárt és bejelenti simán
-egyik szülőnél vagy a párnál vacsi/ebéd,üveg pezgő és ott bejelentik
ajándék max hogy ha a szülőknél,akkor kapnak enni,inni
merrefele laksz,hogy ez a szokás?
Környezetedben is ezt láttad eddig?
Hát. Én is sóher vagyok.
Szüleim mondták, hogy azért szokás ajándékot/pénzt adni lagziban, mert költségek vannak. Csak a vacsi 5-6000 ft/fő. Meg még mindenféle egyéb (zenekar, díszítés, stb.-stb.).
Szóval, ha valamelyik ismerősöm, vagy barátom meghív lagziba, ahol eszem-iszom-jól mulatok, akkor 10 ropival hozzá szoktam járulni a költségekhez. Nem szoktam ajándékot venni, mert nem biztos, hogy eltalálnám az ízlésüket. (Meg a 3. nászajándékba kapott turmixgép nem biztos, hogy hasznos tud lenni. :) ) A pénzt meg költsék arra, amire akarják.
Ha rokonról van szó, akkor pénztárcától függően több pénzt kap.
Eljegyzésre adni valamit? Hát nem tudom. Diplomaosztómra húgomtól kaptam egy szép órát, amit megköszöntem neki. De eljegyzésen legfeljebb annyit szoktak, hogy a közeli rokonság (anyák, apák, testvérek) összegyűlnek egy vacsorára. Legfeljebb megisszák a fater 40 éves borát. És sok szerencsét kívánnak a leendő házaspárnak.
Nem szokás se ajándékot,pénz meg végképp nem.
Bár hugoméknak vettem egy aranyos kis gyűrűtartót,nem nagy összeg,csak megjegyeztem hogy mondta,mindig elkallódnak. (hamarabb megvették a karikagyűrűt és melóba nem viszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!