Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A fiúknak hogy lesz eljegyzési...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiúknak hogy lesz eljegyzési gyűrűjük?

Figyelt kérdés
Tudom buta kérdés, de nem tudom mi a rendje az eljegyzésnek. Elvileg a fiú kéri meg a lány kezét és fel is húzza rá a gyűrűt, ha igent mond. De a srácnak hogy lesz gyűrűje? Azt utólag kell venni? Vagy hogy megy ez?
2011. dec. 19. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:
A megkérőgyűrű után együtt kiválasztják akarikát.
2011. dec. 19. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Az eljegyzési gyűrű magyar szokások szerint egy pár karikagyűrű. Tehát lesz a srácnak is:)

Csak mostanában elterjedt, hogy van egy köves gyűrű amivel a srác megkéri a csajszi kezét, hogy meglepi legyen:D

21-L

2011. dec. 19. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

manapság már nincs erre szabály elmosódtak ezek a dolgok, de elmondom, hogy mi a hagyományos menete a dolognak:

szóval először is a fiú vesz egy köves gyűrűt. elmegy a lány apjához, és elkéri a lány kezét. utána megkéri a lányt. ha igent mondott,, a lány bal gyűrűsujjára húzzák a gyűrűt. ezek után elmennek együtt megvenni a karikagyűrűket, amit az eljegyzési ebéden/vacsorán/összejövetelen felhúznak a bal gyűrűsujjukra. tehát a lány bal gyűrűsujján két gyűrű lesz, a karikagyűrű, meg a kísérőgyűrű (a köves), a fiú bal gyűrűsujján pedig a karikagyűrű. az esküvőn mindent áthúznak a jobb gyűrűsujjukra.

2011. dec. 19. 15:25
 4/7 anonim ***** válasza:
de a kövest mondjuk egy az egybe el is lehet hagyni, lehet egyből azzal kezdeni hogy ketten mennek a karikáért, és akkor mindkettőjükön egy-egy gyűrű lesz. a kisérőgyűrű csak egy plusz
2011. dec. 19. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:
A férjem karikagyuruvel kérte meg a kezemet, a dobozban már benne volt az ové is. De akár kozosen is megvehetitek, ha nem meglepetés a leánykérés, hanem tervben van az eljegyzés.
2011. dec. 19. 15:37
 6/7 A kérdező kommentje:
én azt szeretném, hogy majd meglepjen vele a párom :) csak ezt nem tudtam hogy hogy megy az "ő részéről", de így már stimmel. nővérem kezét a vőlegénye megkérte gyűrű nélkül, majd együtt elmentek és kiválasztották. én inkább a romantikus, meglepis, könnyezős eljegyzést szeretem :)
2011. dec. 19. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 2 variáns van elterjedve:

Az amerikai stílus: Az eljegyzési csak a lánynak jár, ez jellemzően köves, az amerikaiakkl ellentétben nálunk ez a jobb kézre megy (foglalja a karikagyűrű helyét). Ezután közösen megveszitek, vagy tervezitek és csináltatjátok a karikagyűrűt. Ez is a jobb kézre kerül (amerikában a balra, ez az eltérés), ekkor a lány gyűrűje átkerül a bal kezére.

A magyar stílus: Karikagyűrű bal kézre mindkét félnek eljegyzéskor, esküvőn meg átkerül a jobbra.

A magyar stílusnál nincs meglepi, mert közös a döntés.

2011. dec. 22. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!