Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, korai megkérni egy 20 éves lány kezét 8 hónap együttlét után?
Szerintem korai. Költözzetek össze, az már bőven időszerű, aztán ha egy évet éltetek együtt, utána kérd meg. Én két barátommal is éltem együtt (pontosabban a másodikkal még együtt élek), és mindkét esetben rengeteg dolog merült föl összeköltözés után, ami előtte elképzelhetetlen volt. Most a másodikat is el kell hagyjam, pedig előtte azt éreztem, hogy minden klappol.
Most ha belegondolok, hogy ha az elején megkér, boldogan omlok a karjaiba, aztán két év múlva beadom a válópert... mindenképpen jobb így.
Na nem akarok vészmadár lenni, de okosan döntsetek, és előbb költözzetek össze.
Szerintem korai, legalább 1-2 év együtt járásig várni kellene még.
Ilyenkor még tart javában a rózsaszín köd.
Amúgy mennyire ismeritek már egymást? Hogy oldjátok meg a problémáitokat? Ugyan az a nézetetek a jövővel kapcsolatban?
Nem árt ezen kérdésekre átgondolni a választ, és ha pozitív válasz kerekedik ki és tudod, hogy a barátnődnek sem lenne ellene akkor hajrá.
Mert egy házas élet nem annyiból áll, mint egy járás.
Minden eset egyedi. Van akinél korai lenne, van akinél nem.
Én 19 éves voltam, amikor megismerkedtem a (későbbi) férjemmel. Pont 8 hónap múlva húztuk fel a gyűrűket, és jelentkeztünk be házasságkötésre (akkor még 3 hónap volt a várakozási idő). A megismerkedésünk után 11 hónappal házasodtunk össze (picivel a 20. szülinapom előtt). Nem azért, mert babát vártam volna (a babáink tervezettek voltak, az első gyerekünk első próbálkozásra a 2. házassági évfordulónk után nem egész 1 hónapra született) Nemsokára lesz a 28. házassági évfordulónk. (házasság előtt nem éltünk együtt egy napot sem)
Velünk kb, egyidős ismerőseink 3 évig jártak együtt az eljegyzés előtt (előtte már ismerték egymást 2 éve). 1 évig voltak jegyesek. 5 éven belül megszületett a 2 gyerekük, aztán 8 év házasság után elváltak.
Biztos gyakoribb (legalábbis ezt mondják) a válás olyanoknál akik "hamar" összeházasodtak.
De mint a fenti példából is látszik, nem törvényszerű.
Akárhogy is döntesz, sok boldogságot!
Szép-öcsém, ha biztos vagy magadban, akkor uccu. Egy férfiember tudja azt, hogy mit akar. Nem dicsekedni akarok, de a feleségem kezét a megismerkedésünk után a 3. napon kértem meg. 31 éve vagyunk boldog házasságban.
(Miért akad fel a sz-é-p-öcsém a moderátori hálón? Kedves magyar szófordulat!)
Nekem meg most kérték meg a kezem (több, mint 4 év után) és mivel már elmúlt a "rózsaszín köd" nem tudom, mit mondjak. Szerelmesen jobb házasodni, mint már érzelmileg lecsendesültebben. Azért vagy fél év összeköltözés ajánlott, de az már lehet az esküvőtervezgetés időszakában is. Majd írj, hogy hogy döntöttél!
És ha megkérted, hogyan és mit válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!